Ежедневни цикли на кожата

Всеки ден от нашия живот е подложен на определен ритъм - има време за работа и забавление, моменти, когато искате да създадете и часове, предназначени за отдих. Със сигурност много хора забелязали, че след като са се вмъкнали в този ритъм, може да се правят много по-полезни неща и интуитивно да се направи подходяща минута за различни задачи. Кожата също има свой собствен график на дейностите и, знаейки за тези функции, можете правилно да оформите курс на грижа за нея.

Пробуждане - от 5 до 7 часа

Рано сутринта не искам да се събуждам на никого, дори на кожата си. Все още се отклонява от нощния цикъл на възстановяване и регенерация, порите са затворени, кръвоносната система не работи на пълна мощност. Събудете мързеливия човек с контрастно миене, студено пресоване или избърсване на кубчета лед. Порестите бузи ще сигнализират, че можете да продължите с допълнителни процедури.

Закуска - от 8 до 10 часа

Време е да нахраним кожата с полезни вещества и вода с вода. В този момент тя е готова да овлажнява и подхранва кремове, както и допълнителен "десерт" под формата на грима, която предпазва лицето от изсушаване, прах и абсорбиране на козметични продукти.

Височината на работния ден - от 11 до 12 часа

По-близо до пладне брадичката, челото и носът могат да получат неприятен блясък. Това е самата работа на мастните жлези, развивайки тайна на кожата. За да не изглеждате като мазна палачинка, използвайте матиращи антибактериални тоници и спрейове, които могат да се пръскат директно върху грима.

Следобедна почивка - от 13 до 17 часа

В часовете, попадащи във втората половина на деня, кожата получава по-малко хранителни вещества, поради намаляването на налягането в съдовете. Тя става бледа и безжизнена и се нуждае от допълнителна подкрепа под формата на гел с сок от алое или лосиони, съдържащи витамини.

Отдих и мир - от 18 до 20 часа

След тежък, пълен с бизнеса и неприятности на деня, кожата ви заслужава малко внимание и внимание. Подправете я с добър масаж с ароматно масло, лек пилинг, естествени маски на основата на натурална глина, яйца, мед или лечебна кал, защото през тези часове кожата е най-податлива на такива процедури.

Подготовка за легло - от 21 до 23 часа

По-близо до нощта, метаболитните процеси в кожата бавно се суспендират, подготвя се за регенериране, производство на колаген и еластин, за да се ремонтират повърхностните увреждания. Помогнете й в тези нощни кремове, които трябва да имат време да нанесат не по-късно от полунощ.

Текст: Валентина Шмидова

Share:
Comments