Какво представлява l-карнитинът? как да приемате l-карнитин

Днес е модерно да имаме тънко тяло, всеки намира своя собствена опция, как да постигне това. Един от най-честите методи е приемането на биоадитиви, сред които L-карнитинът е много популярен. Хората го наричат ​​просто - карнитин.

В тази статия ще обсъдим подробно: какво е L-карнитин? В какви дози и как се взема за отслабване? Какви са сортовете карнитин, както и истинската обратна връзка относно приемането на L-карнитин като средство за отслабване и много повече.

Съставът на карнитин, за който е необходима

Карнитинът е подобно на витамини вещество, подобно на свойствата на витамините от група В. Карнитинът е аминокиселина, която помага да се превърнат мастните киселини в енергия. Тази аминокиселина може да се получи както като добавка, така и като продукт, например месо (агнешко, свинско, пуешко, говеждо), млечни продукти.

Основната задача на L-карнитин е транспортирането на мастни киселини в митохондриите, където протича процесът на изгаряне на мазнините и се увеличава издръжливостта.

В допълнение, тя помага за отстраняване на вредните вещества в резултат на метаболизма. Това е вид функция за детоксикация, която е много полезна, тъй като степента на разграждане на мастните киселини рязко намалява, докато митохондриите се натрупват в продуктите на разграждането.

L-карнитинът има следните функции:

1. Ускорява процеса на изгаряне на мазнините.

2. Увеличава имунитета.

3. Повишава устойчивостта към различни стресови ситуации.

4. Увеличава издръжливостта на тялото.

5. Забавя процеса на стареене на тялото.

6. Използва се като ефективен детоксикант.

7. Показва "лошия" холестерол.

8. Насърчава укрепването на костната тъкан.

9. Увеличава умствените способности.

10. Стартира механизма на регенерация на тъканите.

11. Подобрява сърдечно-съдовата система.

12. Увеличава качеството на сперматозоидите.

От посочените по-горе положителни свойства може да се отбележи, че карнитинът се използва не само за отслабване, но и за възстановяване на цялото тяло.

Разновидности L-карнитина

В магазините или в Интернет можете да срещнете следното разновидности на това биологично вещество:

1. Л-карнитин тартрат

2. Л-карнитин фумарат

3. Ацетил карнитин

4. Пропионил карнитин

5. Чист карнитин

L-карнитин тартарат - има висока бионаличност, навлиза в стомаха, лекарството се разцепва лесно, разпада се на 2 вещества - винена киселина и чист карнитин, които впоследствие се абсорбират от тялото поотделно. Карнитинът тартрат най-често се приема за загуба на тегло.

L-карнитин фумарат - бионаличността е малко по-ниска от тази на предишното лекарство. Благоприятно засяга работата на сърдечно-съдовата система.

Ацетил карнитин - има добра способност да проникне в мозъка. В резултат на това метаболитните процеси на мозъка се активират, синдромът на "вечния" умора се намалява и мисленето и паметта се подобряват.

Пропионил карнитин - има положителен ефект върху функционирането на кръвоносните съдове. Това е особено важно за хора, които имат сърдечно-съдово заболяване, страдащи от еректилна дисфункция, а също подобрява морфологията на спермата и т.н.

Чистият карнитин - в свойствата си е подобен на L-карнитин тартарат.

Към днешна дата тази аминокиселина се предлага в 3 вида, а именно:

• Капсули

• Прах

• Течност

Левокарнитинът в течно състояние се счита за най-скъп, по-достъпен - в капсули. Разликата в цената се дължи на факта, че в течна форма тази добавка се абсорбира много по-бързо, тъй като капсулата, вкарвайки се в тялото, се разтваря за около 30 минути и едва след това започва да действа. Докато течността на лекарството веднага се абсорбира и започва да работи. Във формата на прах - това е нещо между горните две възможности.

Как да изберем карнитин за отслабване, какво да дадете предпочитание

Ако се нуждаете от бърза версия на абсорбцията на лекарството, тогава да получите неговата течна форма или прах.

Закупуването на карнитин в ампули не е необходимо да измерва точната доза. Ако не се нуждаете от бързо асимилиране, купуването на капсули ще бъде много по-изгодно.

Правилният прием на карнитин като средство за отслабване

Най-оптималната доза за загуба на тегло е за жените 1-2 грама, за мъжете 1,5-3 грама на ден. Има понятие, че колкото повече тежи, толкова повече дозировка е необходима.

Най-разумният ще вземе лекарството в тренировъчни дни.

Запомнете: Карнитинът е ефективен за отслабване, само ако сте с zannmayut cardio, който продължава повече от 40 минути!

Препоръчва се да се вземе незабавно преди тренировка. Лекарството се приема за 6 седмици, след което трябва да вземете почивка поне за 2 седмици.

Пасивен начин на живот - как да приемате L-карнитин, за да отслабнете?

Някой избира пасивната страна да се отърве от наднорменото тегло и се сблъсква със следния въпрос: как трябва да се вземе L-карнитинът правилно за отслабване, така че да има видим ефект?

Отговор: няма начин.

Да се ​​потопим в механизма на действие на лекарството. Левокарнитинът транспортира мастни киселини директно в митохондриите, така че тези киселини могат впоследствие да "изгорят" там.

Известно е, че мазнините се изгарят аеробно, т.е. в присъствието на кислород. Оказва се, че ако сте взели част от карнитина лежеше на дивана или седнахте на телевизора, а след това изчакайте желания резултат не си струва, тъй като няма анаеробно натоварване.

Така че, ако искате да използвате карнитин като средство за намаляване на теглото, препоръчваме Ви да го вземете преди всяко натоварване - това може да бъде дълго пазаруване, физическа работа и т.н.

3 основни грешки при вземането на L-карнитин за отслабване

1. Неправилен избор на дозиране. Ако активно отслабнете, подгответе се за лятото или състезанието, тогава използването на 1-3 g карнитин ще бъде неефективно. Не се страхувайте от предозиране, в този случай може да се наблюдава максимален такъв страничен ефект като диария. Но за да се приведе организма в такова състояние, е необходимо да се използва много, с изключение на това, че може да има индивидуална непоносимост.

2. Неправилно време за приемане. Пикът на действие на лекарството спада на 20-30 минути от часа от момента на приемането му и се поддържа за 1-2 часа. Оказва се, че трябва да се яде около 15 минути преди началото на тренировката. Трябва да се помни, че карнитинът бързо се отделя чрез бъбреците. Колкото повече пиете и колкото повече посещавате тоалетната по време на тренировка, толкова по-бързо ще спре кариерата.

3. Общ мит. - Добре трениран, вече можете да ядете. Ако отслабнете, не яжте след тренировка. Мнозина твърдят, че след доза карнитин има издръжливост, но теглото не пада, а напротив, расте. Да, лекарството увеличава издръжливостта, изпотяване и пулс - това е факт, но също така увеличава апетита, който трябва да се контролира, за да се постигне желания резултат.

Как да приемате L-карнитин, тези, които не се опитват да отслабнат?

Тези, които не се интересуват от намаляването на теглото, но искат да "подобрят" тялото си, препоръчваме да приемате карнитин 2-3 пъти дневно по време на хранене за един месец, но не повече от 2 грама на ден.

Вторият курс на приема на карнитин е за един месец.

Ако има заболявания, свързани със сърцето, бъбреците, черния дроб или други вирусни инфекции, тогава дозата не трябва да надвишава 1 грам на ден.

Как да избегнете страничния ефект при приемането на L-карнитин

Основната нежелана реакция е повишеното чувство на глад, тъй като това лекарство ускорява метаболитните процеси в тялото дори и в състояние на покой.

Следователно, енергията постоянно се консумира и в отговор има повишен апетит. Но ако редовно спазвате правилната диета и упражнявате, можете да намалите "жаждата" за глад.

Диетолозите препоръчват промяната на диетата с нискокалорична диета с протеин-въглехидратна диета с 5 хранения на ден, като се изключва алкохолът, захарта, прекомерната консумация на мазнини. Освен това трябва да добавите до 3 пъти седмично натоварване и 3-4 пъти седмично - кардио натоварване.

Прегледи на тези, които са приемали L-карнитин за отслабване

Много хора, които използват този наркотик, отпуснат в повечето случаи положителни отзиви за карнитин. Тези, които са взели карнитин за загуба на тегло, стигат до следните заключения: наркотикът наистина работи, ако в комплекса да спазва правилното хранене, а именно да не гладува, но да не преяжда и да извършва редовни физически дейности, тогава резултатът не ви кара да чакате дълго.

Share:
Comments