Immortelle - лечебни свойства и приложение в медицината

Immortelle - общо описание

Трави или Everlasting се нарича още, че е многогодишно тревисто растение. Неговата т.нар заради устойчивостта везни съцветия. Съцветия дори на разрязани растения не избледняват и запазват своя цвят. Сухи цветя, златно слънце, zolotistka, крачетата котка - това е как все още е популярно нарича. Флавоноидни flavonoglikozid, кемпферол, апигенин, кумарин, танини, етерични масла, органични киселини, каротеноиди, полизахарид - това не е пълен списък на това, което е включено в състава на това удивително растение. Той има право на стволови проста форма, височината му е около тридесет до четиридесет сантиметра. Растенията имат сребрист цвят, благодарение на тяхната филцова сплъстяване. На върховете на стъблата се формират сферични цветни кошници.

Immortelle - видове и места на растеж

Преди всичко, заслужава да се отбележи, че растението се отличава с нетърпение. Места за растеж на това растение са всички европейски и централноазиатски части на континента. По принцип растението предпочита сухи пясъчни, в редки случаи каменисти почви, горни речни тераси, речен пясък, млади борови, дъбови и други насаждения, полета и сухо пасбище.

Има и няколко вида от вида Immortelle. Най-често срещаният е Helichrysum monstrosum. Можете да го научите от високото стъбло и голям брой цветни рози.

Друг вид безсмъртие е gomfrena globosa, която реагира положително на дългото топло лято. Растението се състои от разклонен храст, на който са червеникави, розови или оранжеви цветя.

Следващият известен вид безсмъртие е статуята на синуата, която е забележителна със своята изключителна красота благодарение на много яркото си оцветяване.

Immortelle - лечебни свойства

Immortelle е лечебно растение. Той има холеретично, противовъзпалително, антиспазматично, заздравяващо рани и антибактериално действие. След като приемате медикаменти от безсмъртие, вискозитетът и съставът на жлъчката се подобряват, съдържанието на холат се повишава, нивото на холестерола и билирубина в кръвта намалява. Следователно, той се използва също за лечение на чернодробни заболявания, както и холецистит, холангит, хепатит, хепатохлецистит. Той също ефективно се бори срещу настинки, гастрит, колит, запек.

Immortelle - лекарствени форми

За лечението, обикновено варени отвари на цветя immortelle, както и екстракт от immortelle, който спира повръщане, има антиспазматичен ефект. От безсмъртието се произвежда и препарат, наречен flamin, който третира хроничен холецистит и хепатохлецистит.

Безсмъртие - рецепти

Можете сами да приготвите лекарство от безсмъртието. Така например се приготвя cholagogue от immortelle: няколко лъжици цветя, пълни с вряла вода, трябва да се държат във водна баня в продължение на тридесет минути, охлаждат се, филтрират се и се консумират топло два или три пъти на ден за петнадесет минути преди хранене.

За лечение на хипертония използвайте такова отвара: 25 грама растителни цветя се смесват с 25 грама лист часовник с три чаши, изсипват се в два литра вода и се поставят в огън, докато течността се намали наполовина. Вземете няколко пъти дневно 50 ml.

Immortelle - противопоказания

Много е важно да запомните, че една безсмъртие, подобно на всяко лекарство, има свои собствени противопоказания. Човек трябва да внимава, когато го използва, тъй като неморалната маса се натрупва в тялото и това може да причини застой на черния дроб. Той също така не трябва да се използва от хора с висока киселинност на стомаха.

Коментари

Валентина 11/18/2016 Пия отвара от безсмъртието за една седмица, 3 r. дневно, както е посочено на опаковката на тази билка. Но понякога изпитвам болка в черния дроб. С какво може да бъде свързано. За мен САЩ показаха дифузни или дифузни промени в черния дроб, затова започна да пие. Валя 04/17/2016 Брат ми има колит още от детството. Понякога го тревожи. Вероятно трябва да се опитате да излекувате безсмъртие. Добре, че е направено от него е отвара, а не тинктура от алкохол. Аз не приемам алкохол, не мога да понасям капка. Кира 04/17/2016 О! Безсмъртието дори намалява холестерола! Не знаех. Като цяло, толкова много полезни неща, които научих от тези статии. Ние в края на краищата всъщност отидем за лекарства. Чудя се дали всичко е толкова просто, в смисъл, че това е спасение от всички болести, така че защо имаме толкова много болни хора? Полина 04/17/2016 Благодарим ви за тази статия. Сега ще знам. как да подготвим хологоуга. Аз дори имам един immortelle вече))) Просто нямам нищо общо, но черен дроб постоянно се чувства. Сега ще подготвя лекарство за себе си. Вика 04/17/2016 Какво интересно растение, такъв цвят ... Оранжев цвят, той е толкова весел. Да, плюс името ... Да, за лечебните свойства на безсмъртието, също чух, особено за благоприятното му въздействие върху черния дроб. Изчиства го и го възстановява.
Share:
Comments