Емоции без следа: как да се отървете от бръчките на лицето?

Мислите за наближаването на старостта възникват, когато първите бръчки станат видими в огледалото. Но, както във всичко, външният им вид е по-лесен за предотвратяване, отколкото да водят безмилостна война с явни възрастови промени. Така че, колкото по-рано момичето мисли за поддържане на тонуса на кожата, толкова по-дълго ще запази своята еластичност и здравословен външен вид. Но дори и ако бръчките вече са се появили на лицето, това не е причина да се разстрои, защото те могат успешно да се борят с помощта на медицинската козметология.

Защо се появяват бръчките?

Състоянието на кожата се влияе от много фактори: от околната среда и начина на живот и завършва с характера на човека и неговата емоционалност. Мимични бръчки по челото или в ъглите на устните и очите могат да станат забележими както при 18, така и при 40. Причината за появата им е активната дейност на мускулите на лицето. Но степента на изразяване зависи както от генетиката, така и от емоционалността.

Колкото по-богат е изражението на лицето, толкова по-ранни и по-изразени бръчки се появяват:

- в ъглите на очите

- в ъглите на устните

- на лбу

- на переносице.

С течение на времето те стават все по-забележими, което се свързва с естествения процес на стареене на кожата: загуба на влага, намалена еластичност поради липса на хиалуронова киселина в кожните клетки.

Как да забавим появата на първите бръчки?

Но без значение колко активно не се усмихвате или се намръщавате, справянето с ранния облик на бръчките на лицето е съвсем реалистично. За да направите това, трябва внимателно да се грижите за лицето си: използвайте почистващи и овлажняващи продукти, избрани специално за вашия тип кожа. Правилната грижа ви позволява максимално да предпазите тъканите от външни отрицателни ефекти.

Популярни рецепти за домашна красота, някои от които са доста ефективни. От естествените съставки (яйчен жълтък, мед, зехтин, сок от алое и др.) Можете да направите макси, което ще поддържа младостта и еластичността на кожата.

Също така от народни методи, добър резултат се получава чрез триене с кубчета лед, гимнастика за лице или самомасаж.

Здравословен начин на живот: правилното хранене, приемането на достатъчно количество вода на ден, упражнения, упражнения на открито, положителни емоции - всичко това също помага да се подобри качеството на кожата и да се запази нейната младост. С вече изглеждащите бръчици, ябълката, ядена за вечеря, разбира се, не може да се справи, но в този случай постиженията на съвременната козметология идват на помощ.

Как да се справим с бръчките на лицето?

Възможностите на естетичната медицина досега са наистина впечатляващи. Постигане на желания резултат - еластична, гладка, свежа кожа - може да бъде лесно и бързо.

В центъра "Laser Doctor" има възможност да изберем най-оптималната процедура за себе си, която ще ви позволи да се справите както с бръчките на лицето, така и с по-ясно изразени гънки:

биоревитализация и мезотерапия - инжекционни техники, които позволяват да се възстанови младостта на кожата. Първата, дължаща се на въвеждането на хиалуронова киселина и възстановяването на водния баланс, втората се дължи на "витаминните коктейли", които стимулират регенерирането на тъканите;

контурна и обемна пластмаса - давайки обеми или коригиращи отделни части на лицето с помощта на инжекции от гелове, на базата на хиалуронова киселина.

Но един от най-популярните методи е инжекциите на Botox или Disport, активната съставка на която е ботулинов невротоксин тип А. Това лекарство отпуска мускулите, така че бръчките се заглаждат за дълго време. В същото време се запазва мобилността на мускулите и израженията на лицето, кръвообращението не се нарушава и кожата изглежда свежа.

Share:
Comments