Една сигурна атмосфера в къщата е в състояние да лекува

Учените са установили, че мозъкът на повечето недоносени бебета достига до развитието на своите връстници, близо до юношеството. Основното нещо е, че мозъкът на такова дете в първите дни от живота не получи никакви наранявания. В този случай когнитивните способности на детето няма да бъдат нарушени. Експерти твърдят, че важен фактор за развитието на детето е положението в дома.

По този начин изоставането в развитието не винаги се обяснява с факта на недоносеност. Специалисти изследвали когнитивните способности на 145 деца (както на пълно, така и на преждевременно), чиято възраст надхвърля 12 години. Важни фактори за оценката на резултатите от проучването са фактори като състоянието на атмосферата в дома по време на раждането на детето и по време на изследването.

Беше установено, че родените навреме деца имат по-добра работна памет, както и по-високи общи интелектуални способности. Въпреки това, при дисфункционалните социални условия, мозъкът на такива деца страдаше значително. В същото време преждевременно бебетата, които по различни причини са отслабили мозъчните връзки, бяха безопасно възстановени благодарение на благоприятната атмосфера в семейството.

Share:
Comments