Aconite - лечебни свойства и приложение в медицината

Аконит принадлежи към категорията на отровните растения от семейството на клубове. Отровни са всички части на растението, нивото на токсичност Aconite зависи от конкретните видове и място на растеж. Равномерен, рядко извита стъбло достига височина от два метра или повече, коренът е сгъстен, грудък. Цветята имат форма на каска като различни цветове, обикновено се събират в дълга цветна четка с дължина до 50 см. Цветя от особена форма, в зависимост от вида, имат сини, виолетови, жълти, по-рядко оцветени или бели цветове.

Aconite - видове и места на растеж

Родът съдържа около 300 вида. Най-често срещаните аконити са:

1. Aconite качулка (синьо) - расте на територията на Централна и Южна Европа. Височината достига 130 см; стъбло - права, образува пирамидален храст с петсеквенски лъскави листа и цветя със син, бяло-синкав цвят. Aconite е разнообразен - може да се намери в европейската част на страната ни и в Централна Европа. Височина - до 1,5 м; има гъста дисекция на листа и цветя от син или син цвят. Aconite Fisher - намира се в горите на Далечния изток. Височина - до 160 см; листа - разрязани на няколко части; четка - дебела, бяла или синкава. Aconite високо - регистрирани в южната част на Сибир и в планините на Централна Азия. Стъблото е гъста, изправена; листа - дисектирани ромбични форми; цветята са мръсни лилаво. Aconite дъбови гори - расте в Монголия, Сибир. Височина - до 85 см; стволът е прав, в долната част е гола; листа - палмово-дисектирани; цветът е жълт или зелен. Aconite вълна - е често срещано на територията на Русия. Височина - до 100 см; стъблото е право, в основата - оребрено; листа - широко назъбени; цветя - жълто. Aconite къдрава - видът живее в горите в източна Азия. Стъбла - усукана до 2 м височина; листа - три трифолиатни; цветя - тъмно лилаво. Aconite Altai - намира се в Алтай. Стъбла - права до 150 см височина; листа - палмово-дисектирани; цветя - синьо. Aconite вълк - расте в Сибир и европейската част на страната. Цветя - светло жълто, височина - до 70 см. Източният аконит е записан в Кавказ и в Мала Азия. Стъбла - права или леко извита до височина 2,5 м; Четка - рядка, светло лилава.

Aconite - лечебни свойства

Aconite се използва в хомеопатията и народната медицина. Той има антисептични, противовъзпалителни, противотуморни, антиспазматични свойства. Използва се за различни заболявания: мускулно-скелетна система, невралгия, онкология, епилепсия, главоболие, пневмония, белодробна туберкулоза, пептична язва, хипертония, дифтерия, педикулоза и др.

Също така, аконитът е добре утвърден като антихелминтно и лечебно средство за лечение на рани.

Aconite - дозирани форми

При лечението на различни заболявания се използва тинктура от клубените на растението. Да се ​​използва произведеното лекарство е необходимо в изключително малки дози като аналгетик за болезнени болки (триене, вътре), антипаразитно средство за педикулоза и краста (триене в кожата) и наличие на червеи (вътре).

Подготовка на тинктура: фино смлян сухи корени на aconite (1 чаена лъжичка) се изсипват 500 мл водка, настояват за няколко седмици в затворено тъмно място. Разклатете ежедневно! След това щам. Приемането започва с 1 капка в 50 ml течност, добавяйки капка по капка с всяко приложение (прилагайте три реки на ден). След достигане на 10 капки, вземайте тинктура седмично, а след това постепенно намалявайте дозировката. След това направете почивка в продължение на 1-2 месеца, след което повторете курса.

Проблемните области на кожата правят компреси. Овлажнявайте марлята в медицинската тинктура, прикрепете се към възпаления място за 1 час, 3 r. на ден.

Aconite - специални инструкции

Противопоказания - чувствителност към лекарството. Също така трябва да се има предвид, че аконитът - отровна растителност, така че трябва да я третирате с изключителна предпазливост, в никакъв случай да не надвишава горната доза.

Коментари

Алина 04/04/2016 Aconite наистина може да помогне с белодробната туберкулоза. Нашата приятелка има това заболяване, а лечението в болницата само я удавя. И така, някой му разказа за тази билка, той не купи в аптеката, но се събра, настояваше, приет. Процесът продължаваше да се подобрява. Саша 17.04.2016 Аз, разбира се, срещнах тази билка много пъти. Той расте на всички полета, във всички прочиствания в гората. Между другото, със сигурност знам, че тинктурата от тази билка помага с някаква болка в мускулите. Майка ми беше посъветвана да я използва, но все още не я е опитала. Ксения 04.17.2016 Разбирам, че по принцип няма разлика коя билка да се използва. Всички видове лекарства. И те на практика се разрастват във всички региони на Русия. Разбира се, Сибир е извън конкуренцията - цялата аптека се събира там, каквото и да предприемете, всичко в Сибир нараства. Оля 04/17/2016 И аз чух за лечебните свойства на тази билка. Тъй като това е отровно, то трябва да бъде взето с изключителна предпазливост и, разбира се, по-добре е да се консултирате с някой, който знае. Ако тя дори помага с педикулозата ... Очевидно нейните свойства са силни. Регина 04/17/2016 Чувал съм за тази билка от приятели, точно, че може да се лекува от онкология. На нас в Сибир е пълна. Буквално под краката ви расте. Не знам конкретните случаи на излекуване, но винаги можете да опитате.
Share:
Comments