Бременността намалява вниманието, но увеличава интуицията

Бременността променя една жена и не само физиологично, но и емоционално, я кара да мисли и да се чувства по различен начин. Особено добре забележите това явление са онези майки, които имат достатъчно време, за да се отпуснат и да се наблюдават.

Първото нещо, което може да бъде забелязано от жената, която се готви да стане майка (и заедно с нея - приятели, роднини и приятели) е значителна отсъщност, която я преследва цял ден. Това поведение може ясно да се прояви както в ранните етапи, така и през цялата бременност, което е по-характерно за онези, които имат първо дете. Има дори и терминът "бременност мозък", шеговито наблюдение как бременността засяга мисли.

Така че не се учудвайте, ако докато чакате детето, непрекъснато забравяте къде сте поставили ключовете, дистанционното от телевизора, четката за зъби или други неща. Можете да слушате фразата в интервю с приятел, да забравите да направите необходимите покупки или да се качите на правилната станция на метрото - и това е напълно нормално! Мислите на бременна жена от време на време се обръщат към най-важните и ценни в момента - да очакват чудото на раждането, така че всичко останало е набучено на заден план.

Въпреки това, докато същите проучвания, проведени в Бристол (Великобритания), показват, че с очакването на детето, естествената способност на жената към съпричастност (разбиране, съпричастност) и интуиция се засилва. Жена "в позицията" по-лесно "чете" лица, разпознават емоции, познайте опасността. Най-вероятно тези способности се влошават, за да имат максимални възможности да спасят живота на бъдещото си дете.

Но ако все още сте много загрижени за възможна загуба на памет по време на бременност, ето някои съвети, които могат да ви помогнат: - Сънят добре, не седи на компютъра или на телевизора, дори да не се налага да ставате рано сутрин - , хладно и мирно балансирано и богато на витамини храна ще подобри паметта ви - ще използвате мнемонични техники, за да запомните важни неща (изграждане на асоциации, мислене на рими, анаграми).

Share:
Comments