Тайната рецепта за отстраняване на акне

Американският специалист по хранене Франк Липман е световно известен експерт в областта на храненето. Той има много клиенти от света на шоубизнеса, а самият той често се появява по телевизията, говорейки за връзката на храненето и състоянието на кожата.

По-специално, диетологът твърди, че хората с акне - възпаление на мастните жлези или просто акне са противопоказани в три вида продукти - мляко, захар и всичко, което съдържа глутен.

Нивото на мъжките хормони в организма зависи отчасти от това, което ядете и пиете.

Млякото първоначално съдържа голям брой хормони, необходими за отглеждане на телета. Всеки млечен продукт съдържа определено количество тестостерон, прогестерон, инсулин и други вещества, които стимулират растежа.

Хормоните на секс, консумирани с мляко, могат да причинят акне.

Захар и рафинирани въглехидрати (хлебни изделия, сладкиши, бисквити, тестени изделия), с висок гликемичен индекс, стимулират производството на инсулин, засилвайки ефекта върху кожата на вашите собствени полови хормони, което също може да доведе до появата на акне.

Глутен уврежда лигавицата на дебелото черво, причинявайки локално възпаление, водещо до нарушения на храносмилането и нарушения на абсорбцията, важни за организма. В допълнение, той е в състояние да предизвика серия от имунни реакции, водещи до появата на акне.

Най-голямо количество глутен се открива в овес, ръж и ечемик. Напълно липсва в елда, царевица, картофи и боб.

Съвети Франк Липман, в състояние да помогне да се отървем от акне:

  • Не пийте мляко.
  • Яжте храни, които са с ниско съдържание на захар.
  • Увеличете количеството на плодовете и зеленчуците във вашата диета, както и съдържанието на омега-3 мастни киселини.
  • Яжте мастни риби, листни зеленчуци, ядки, плодове, пийте зелен чай.
Share:
Comments