Бебешки обувки за новороденото с игли за плетене: съвети за

Ботуши, наречени първите в живота на новородено пръсти ботуш. Приблизително на едногодишна възраст те ще бъдат незаменими, затова на майка е необходимо да има няколко чифта малки пантофки: за улицата, къщата, поликлиника. Да се ​​научим да плета обувки не е трудно, това би било желание и хубава красива прежда.

Как да изберем прежда за новородени

Новородени ботуши са необходими, за да се запазят краката топли. Системата за терморегулиране на бебето все още не е установена и поради това бързо преохлажда и прегрява. Благодарение на обувките бебето не замръзва.

Когато детето порасне, плетените ботуши с мека подметка ще му помогнат да направи първите стъпки, да предпази нежните крака от дискомфорт. В обувки бебето лесно може да пълзи на пода, а не да замръзне и постепенно ще свикне с обувки.

Важно е да купите "правилната" прежда, която не навреди на трохата. Чистата синтетична нишка е евтина, но не позволява въздухът да преминава през нея. Ако свържете обувки от такава прежда, краката ще се потят и бебето ще замръзне. В допълнение, синтетичните нишки са силно електрифицирани по време на триене.

Ето защо, ако е възможно, да се даде предимство на естествената вълна (мека, тънка, добра превръзка), памучна резба. Те напълно предпазват от студ, позволяват на кожата да диша, абсорбира влагата. Много хубаво за тялото на конеца с добавянето на кашмир, бамбук.

Важно е да се има предвид, че продуктите, изработени от естествени прежди след измиване, ще се свиват, намаляват по размер и може да станат малки. Ето защо, важна препоръка за начинаещи: обувки за новороденото с плетене трябва да плета не точно на крака, но малко с марж. Втората опция е просто да разтегнете и да изсушите нишките преди да започнете работа.

Какъв вид прежда е по-добре да се купи, ще подкани етикета. Надписите "бебе", "бебе", "трохи" ще ви подскажат, че пред вас е създадена прежда, специално разработена за плетене на детски предмети. Неговото производство се контролира по-стриктно, производителят следи не само качеството, но и безопасността за здравето. Преждата с маркировка "дете" обикновено е хипоалергична.

За пример, за деца плетене алпака вълна е подходяща - мека, пухкави, умерено обемисти. В нишка от естествена вълна, акари, които причиняват алергии, не живеят, така че е идеална за бебета.

Не купувайте прекалено ярко оцветени прежди на обувки за новородено с игли за плетене. За начинаещи може да е неочаквана следната информация: отровните цветове на преждата са опасни. Това са химически бои, които при поглъщане могат да причинят зачервяване, изгаряне, раздразнение.

Дебелината на нишките е от сезонно значение. За зимата се предпочитат обемни конци, които задържат топлината добре. За лятото е идеален памук или смесена фина прежда, приятна за тялото, не бодлива, нежна.

Обувки за новороденото с игли за плетене: как да определите размера

Ако искате да вратовръзка обувки не на шпионката, а на дръжката, трябва да премахнете трохи от мярката. Това е много просто: обърнете внимание на оригиналната линия върху лист картон, комбинирайте линията с петата и маркирайте мястото на палеца. Освен това върху картона трябва да нанесете и маркирате крака по ширина, като поставяте рискове от двете страни.

Сега ще остане да се добавят към получените размери от един и половина сантиметър за прежди, които не се свиват, а две за естествена нишка, която след измиване ще седне.

Съвети за начинаещи: обувки за новородено не е нужно да се плета плета стриктно в съответствие с мярката, взети от вашето бебе. Стандартни размери, които могат да бъдат ориентирани без отстраняване на измерванията:

• 9 см за новородено до 3 месеца;

• 10 см за бебета до половин година;

• 12 см - за кърмачета от половин година до девет до десет месеца.

Преждите няма да се нуждаят от много, максимум 75 метра (една трета от стандартното косъмче). Количеството прежда за плетене на новородени плетене пинсети за начинаещи варира в зависимост от дебелината на преждата, дебелината на прежда и спици са приблизително еднакви.

Прости обувки за новородено на две спици

Най-простата версия на пинците е красивите обувки с ревери, свързани на две пръстеновидни спици. Те приличат както на миниатюрни маратонки, така и на модни обувки.

За плетачни пинсети за новородени с игли за плетене (за начинаещи) е необходима плетена мека вълнена, акрилна или смесена прежда и пръстеновидни спици 3 или 2 (според дебелината на конеца). Обувките са подходящи за новородени до три месеца.

Ние плета момчето

Наберете 35 бримки на кръговите игли за плетене (средно на възраст до три месеца). Краищата на краищата са зашити от шиене на сърмени конци, първите бримки в началото на реда се отстраняват. 3-5-7 реда - лицево чифтосване. Плета по редове, както следва.

1. Извадете първия контур, завържете серията с предните контури (включително последния).

2. Добавете четири въздушни бримки в този ред: отстранете крайната линия, направете нос (хванете нишката отляво надясно), 3 лицеви, нечиста, 15 лицева салфетка, кантираща (трикоративна вискозна) (тридесет и девет бримки).

3. Прязат ред с лицеви линии.

4. С първа линия отстранени, направете нос-16 лица. - Nakid-5 лица. - Nakid-16 лицето-nakid (четиридесет и три бримки).

5. Серията лица.

6. След отстраняването на цикъла: широк 17 души. - шик-7 души. - шик-17 души - голи, подгъва (четиридесет и седем с.

7. Редът е очевиден.

8. Извадете първоначалния контур, хвърлете допълнителен контур, след което продължете схемата: 18 лица. - Nakid-9 face.-nakid, hem (петдесет и един цикъл).

9. На деветия ред има 25 души - 26 души. (петдесет и два цикъла).

Повдигане на крака

Следващите два реда (десета и единадесета) се обединяват.

Полагане на горната част на обувките

• 21-и ред: първоначалното хвърляне на десните спици, 29 души., 2 души. Заедно, плета да се разгъне (да продължи от обратната страна).

• 22-и ред: извадете отвора, извадете 8 от, 2 излизайте. заедно, плетене.

• 23-и ред: стартиране, 8 души, 2 лица. Заедно, разгръщане.

• 24-ти ред: първоначален, 8 от един вид, 2 стр. Заедно, плете за разгръщане.

От 25-ия до 36-тия ред, редувайте модела на плетене за редовете на 23-ти и 24-ти.

Плетене на английската дъвка

38-ти ред: първоначален, 34 души., Edge. От 39-и до 58-ти ред - обикновена гума от 1 души.

Краят на чифтосване

Свалете пантите (затворете) според стандартния метод:

• Свържете двама души. заедно зад задната стена, изхвърлете цикъла от левия спиц;

• отново съединете получената линия и втората заедно, върнете се към лявата игла за плетене. Важно е да се гарантира, че цилиндрите не са прекалено стегнати, в противен случай те ще издърпат горната част на обувките;

• Повторете до един цикъл;

• Разширете го по-истински и отсечете, затегнете възела.

Свържете подметката и горната, внимателно шиете обувките. Можете да шиете продукта с една и съща нишка, която е отрязана на последния цикъл. В този случай нишката трябва да бъде извадена по-истински.

Шепът трябва да е на петата след шевовете. Остава да се огъва гумената лента. Извършили са красиви обувки за новороденото с игли за плетене. За начинаещи това е много проста и бърза опция.

Бебешки обувки за новороденото от 0 до 6 месеца

Ботушите също са плетени с едно парче, след това са ушити назад и на табана. Полувълнова прежда с плътност 100 грама на 97 м, пръстеновидни спици 2-3 мм, кука за шевове и декорация. Наберете 23 контура. Първичните и маргиналните са обвързани както обикновено.

1. Извадете първоначалната, затегнете едното лице, издърпайте долната скоба между съседните бримки на лявата игла за плетене (ще се произведе допълнителен контур), извадете предния контур от нея, след което свържете 9-те лица. Повторете допълнителния цикъл от брошката, след това 1 човек., 1 добавете. 9 души., 1 добави. 1 човек.

2. Във втория ред всички бримки са плетени.

3. Първоначалната линия, след това 2 лица., 1 допълнителна., 9 лица., 1 допълнителна., 3 лица., 1 допълнителна., 9 души., 1 допълнителна., 2 лица, Edge.

4. В четвъртата ryadochke всички контури са сърмени конци.

5. Първоначална, 3 души., 1 допълнителна., 9 души., 1 допълнителна., 5 души., 1 допълнителна., 9 души., 1 допълнителна., 3 души., Edge.

6. Ред на сърмени конци.

7. Серията отново е погрешна.

8. Персонално чифтосване.

9. Първоначално отстраняване, 14 души., 1 допълнителна., 1 души. Повторете добавянето на допълнителен контур пет пъти (шест епипелала от брошката), завършете с лицето.

Повдигане на повдигателната уредба

От десетия ред започва издигането на ботуш-ботуш. Осем реда се редуват: в странни - лицата на лицето, в равномерните - сърмени конци.

Сега започваме да намаляваме вече добавените контури. За контакти 14 човека., 2 лица. заедно, 2 човека. заедно, сега 3 човека. заедно, 2 човека. заедно с още 2 души. заедно. Плета обърнат.

Създаване на пръст

• Отстранете първоначалните, всички плетачни конци в предишния ред са плетени. С последната линия на средата се вижда една странична линия. Завъртете чорапа.

• Отстранете първоначалната, плетена от средата, с изключение на последния пети цикъл. Заедно с гърдите си, гърба на цикъла отстрани. Завъртете плетенето.

• Повторете с фронта, като последният цикъл свързва една от страните на сърцевината.

• Направете такава схема от осем реда, за да направите четири реда бримки, четири лица. Редукцията завършва в предния ред, като свързва цикъла, оставен до края на реда.

Ние разкопчаем "

• От грешната страна, плета в шаблона до мястото, където лицата започват. бримки от средата, вратовръзка от модела (очевидно), продължете да разхлабвате втулките до края.

• В предните редове да правите всичко напротив: плетете отпред на средата, когато сърцевината на сърмени конци започва, свържете ги с обвивката, завършете серията с лицевите.

• Повторете въртенето на редовете, докато се получи достатъчна височина на "bootleg". По правило са достатъчни единадесет реда.

• Затворете последния ред.

Свързваме обувките с кука

Вземете контрастната нишка от прежда на прежда с подходяща дебелина. Свържете краищата на продукта от грешната страна. Поставете куката в стените на съседните бримки, като ги свържете със свързващи стълбове.

След като шевовете обувки могат да бъдат украсени отгоре с обикновена граница. Той е свързан със същата кука с "мрачна стъпка":

• Закачете куката от двете страни на шарнирите;

• удължете работната резба;

• свържете два въздушни бримки;

• Закачете предния цикъл;

• вземете конец, разтегнете го;

• на куката ще има две контури, които са свързани заедно;

• Повторете шаблона за свързване, като поставите куката в предния контур;

• да заобиколят всички ботуши по периметъра;

• Накрая свалете куката от пантата, вкарайте вторият повдигащ контур, откъдето започва ръбът, а след това вляво. За да плете си бримките заедно, направете друг контролен цикъл, издърпайте и нарязани конеца.

Остава да се обвържат връзките (плетене или плетене игли) и красиво украсяват предната част на обувки чорапи. Плетене пинсети за новородено с игли за плетене е лесно за начинаещи.

Share:
Comments