Хранителните специалисти наричат ​​навици, които пречат на

Навикът да не закусваш

Без значение колко много специалисти по хранене твърдят, че закуската е почти най-важното хранене за целия ден, не всички хора и особено момичетата се придържат към това стриктно правило. Експерти са убедени, че в събудения организъм метаболизмът е напълно използван, храната е необходима. Е, без закуска, ще ядете повече за обяд.

Навикът на хранене пред телевизора

Може би не сте забелязали, но лекарите са убедени: пред телевизора, когато не сте съсредоточени върху храната, а от това, което се случва на екрана, повече се яде.

От дълго време е доказано, че хората, които прекарват повече от два часа на ден пред телевизора, са по-склонни към пълнота. Не е нужно да ядете пред телевизора, много по-полезно е да му организирате различни физически упражнения: клякане, завъртане на обръч и т.н.

Навикът да караш асансьор

Според учените, катерене по стълбите, можете да изгорите до 1500 калории, които могат да заменят няколко минути упражнения. Така че, от асансьора!

Хронична липса на сън

Ако ритъмът от живота ви кара да си легнете след полунощ и да се качите с петел, то може напълно да обясни излишните килограми, които сте натрупали: липсата на сън води до производството на хормон, който предизвиква апетит.

Побързайте докато ядете

От детството ни се научихме: не бързайте докато ядете. И в това се крие дълбокото значение, защото бързаме да ядем повече, отколкото тялото иска.

Диетични продукти

Диетични продукти далеко не панацея от набора веса, считают специалисты. В большинстве из них содержатся сахарозаменители, замедляющие обмен веществ и провоцирующие отложение жиров в организме.

Пийте алкохол

Алкохолът, странно, както звучи, предизвиква появата на пълнота. Колкото по-висока е степента на алкохолната ви напитка, толкова повече калории съдържа.

Малки закуски

Известно е, че често има нужда, но на малки порции. Тези малки порции може да се окажат леки закуски. Но какво да правим? Сандвичи, сладкиши и др. Ако имате нужда от лека закуска, изберете плодове или зеленчуци.

Навикът да ядеш стрес

Понякога стресът причинява най-големият глад. Въпреки това, трябва да се помни, че храната - доста съмнително средство за справяне с отрицателната ситуация, тя все още може да остане неразрешена. Но тук е фактът, че вашата фигура ще страда - това е сигурно.

Share:
Comments