Бе създадено устройство, което улеснява раждането

Не е тайна, че раждането във водата придобива популярност. Обикновено се смята, че детето, оставило майчината утроба и веднага след като е било във водата, изпитва много по-малко шок, отколкото бебето, родено по традиционния начин. Освен това много жени в труда съобщават, че водата се отпуска до известна степен, намалявайки болката, която е естествена при раждането. Въпреки това, според експерти, въпреки горепосочените положителни аспекти, доставката на вода има редица "минуси".

По този начин акушерките са изключително трудни за приемане на такива раждания: лекарите трябва буквално да се навеждат отстрани на басейна или банята, за да проследят процеса на раждане. Има случаи, когато лекарите дори използват фенерчета за по-добра видимост.

От всичко това обаче скоро ще бъде възможно да се откаже, благодарение на развитието на специалисти от университета в Лоубороу, който създаде специално огледално огледало за използване във водата. Огледалото е прикрепено към специална гъвкава ръкохватка, което значително улеснява работата му. На ръбовете му е осветяване.

Share:
Comments