5 ефективни начини за поддържане на семейни отношения

Един ден, един ден се събуждаме с чувство на пълно удовлетворение с осъзнаването, че животът е добър, нещата вървят добре, около много прекрасни и интересни хора, а в съседство тихо душат любим човек, с мисли, от които започва и приключва всеки ден , Тук изглеждаше щастие и нищо не може да го унищожи. Но след няколко години (и за мнозина, те напират като светкавица), и вече не си спомням тези чувства на нежност и трепет, дори не помня, какво да обичам този безполезен човек, толкова грозно душеше наоколо. Той започва да се дразни буквално всичко: навика да яде с вилица, за да изберете и завършва, като е в същата стая - и казва гаден странен глас, а децата, занимаващи се с такава тромава и самостоятелно не може дори аспирин в аптечката да се намери ... Какво се случи? Наистина не са съгласни с героите? Наистина избрахте грешното?

През годините семейните отношения претърпяха много кризисни периоди. Но някои семейства го управляват по някаква причина, а други "летят", за да събират документи за развод, заспали помежду си с упреци и унизителни обиди. Възможно ли е да се направи нещо, за да се предотврати прекомерното натоварване на семейния живот, като се стигне до дъното?

Съвместен отдих

Да живеем заедно, двойката в крайна сметка да забравите за романтика и нежност, която по време на периода на бонбони buketnogo буквално вдъхновява, вдъхновява подвизи. Помните ли как точно всичко исках да направя заедно, от подготовката на закуска за ремонт на колата. Сега има деца и zagryazli във всекидневния живот, дори и самото време наистина не се намери, да не говорим за нещо повече. Защо не помните началото на връзката? Например, за да изпратят децата си на баби и дядовци, prihoroshitsya и да покани другата половина на дата, малко чалнат, намажете помежду си сладолед и така нататък. Г. Прекарайте поне един уикенд заедно, правят един на друг подаръци и за миг си спомни колко много може да се промени вниманието и нежността.

Не изваждайте мръсна лента от хижата

Не кажете на останалите подробностите за семейния си живот отново. Семейството е крехък свят, в който няма място за непознати. Защо знаете ли възгледите на родителите или особено на приятелите за вашите семейни кавги и размирици? Това прилича на това, че е в едно легло: съпрузи, деца, родители, приятели, съседи - и всеки дърпа одеялото, предлага най-удобните пози, следи отблизо изпълнението на препоръките. Как ви харесва тази снимка?

Babki- "sheptuhi"

Когато става въпрос за развод, много хора започват да се втурват от крайност към крайност, да търсят причините за разстройството и по правило да намерят виновния. Разбира се, всичко е виновен за "втората съпруга на съседа на внука на чичо ми". В края на краищата, според друг тийнейджър, тя завижда на семейното ти щастие и те накара да развалиш "самотата" - семейството сега се срива. Разбира се, една състрадателна баба може да ви помогне - "шепнете", но трябва да идвате при нея всеки месец в продължение на една година. Монетарната благодарност за извършената работа, разбира се, е добре дошла.

Прекратите упреки

Всеки ден, разказвайки си помежду си, вие още повече унищожавате семейните отношения. Просто се успокой, намерете свободен момент и следвайте едно просто упражнение: разделете A4 листа на две половини, напишете всичко, което вашето второ полувреме е направило на семейството да се разпадне. Когато правите това, вдясно, срещу всеки елемент от "заслугите" на съпруга, напишете своето. Много е полезно да сравнявате двете части и след това - просто да отрежете записите отляво и да ги унищожите и да пазите бележките отдясно и да опитате да промените нещо. Повярвайте ми, резултатът няма да трае дълго.

Дайте свободу!

Не забравяйте, че партньорът ви също е човек, той не трябва да иска да направи това, което сте планирали за деня. Може би той просто искаше да има легитимен ден и да отиде на риболов със своите приятели. Защо не? Случаите няма да изчезнат никъде и няма нищо ужасно, тъй като снимката, която стои в ъгъла за един месец, ще бъде окачена на стената един ден по-късно.

Изграждането на връзки е много сложен и труден процес, изискващ много сила, разбиране и търпение. За съжаление, животът ни е подреден, така че трябва непрекъснато да бързаме, за да направим нещо, докато в това лудо бягане забравяме най-важните и ценни. Любовта и особено страстта, която свързва хората от самото начало, избледнява с течение на времето и ако връзката не е била първоначално изградена върху уважение един към друг - това е като изграждане на къща без основа в блатистия терен. Всички произведения са обречени на неуспех предварително.

Share:
Comments