12 признаци на стрес при децата

Психическото лице на даден човек трябва да бъде защитено от малка възраст, тъй като често детето е засегнато от истински натоварване за възрастни. Родителите не винаги забелязват, че детето им изпитва страхове, вълнение и безпокойство. Психолози от Съединените щати са идентифицирали 12 признаци на стрес при деца и юноши, които просто не могат да бъдат заслепени.

Чувство на самотата

Изглежда на детето, че се отдалечава от семейството си и е напълно изгубен сред голяма група хора.

Чувствайки се несигурно

Детето развива комплекси, чувство на неудобство в присъствието на хора, с които преди това са били отношения леки. Има срамежливост и слабост. Детето отговаря на въпросите в моносилика и неподходящо.

Проблеми с вниманието и паметта

Детето бързо забравя какво говори, не се концентрира върху разговора, прекъсва разговора с други несвързани мисли, заповеди или задачи веднага забравя.

Липса на желание за общуване

Детето се оттегля в себе си, се отдалечава от близките си, не иска да общува с връстниците си. Той става раздразнителен, особено когато другите му обръщат внимание. Когато детето се обажда, той моли родителите си да кажат, че не е у дома.

Смущения при разстройство и сън

Детето се чувства изтощено и липсва енергия. Той се чувства напълно изтръгнат, което обаче не му помага да заспи. На сутринта той спи много време, съзнателно събужда първите уроци, за да не ходи на училище.

Промени в настроението

Детето често променя настроението си: може да "скочи" от гей до сълза.

Spitfire и глупост

Невъзможността да се контролират емоциите е невъзможно: детето открива вина за всичко, независимо по каква причина той губи своя нрав, счупи.

вълнение

Той е неспокоен: той се дръзва, после дърпа нещо в ръцете си. Има ефект на движение в името на движението: той просто не може да стои неподвижен - иска да стане и да избяга.

хиперактивност

Когато тийнейджърът изпитва стрес, той често се озовава в различна професия, подсъзнателно се опитва да премине към други неща. Така че той избягва домашното, се занимава с очевидно безполезни неща.

Лош апетит

Обикновените неща се превръщат в истински проблем. Детето може да забрави да яде или, напротив, да яде всичко по невероятен начин.

Страх от мълчание

Детето започва да избягва тишината: непрекъснато превръща телевизора или музиката или разговаря с приятелите си през цялото време.

По-голямо внимание към външния вид

Стресът може да се изразява в прекомерно внимание към дрехите им, повишена грижа за външния вид, прикриване няколко пъти на ден. Често има желание да промените драматично външния си вид.

Дори и с един от изброените знаци, трябва да звучи аларма. Чрез свързването във времето можете да помогнете на детето да се справи с труден период от живота си. Ако това само по себе си не се случи, би било по-добре да се обърнете към дете или юноша психолог. Чрез съвместни действия, компетентност и отношение на пациента без съмнение можете да решите ефективно този проблем.

Коментари

Ira 09/07/2016 Търсите тези, които могат да пишат публикации и публикации във форуми и блогове по дадените теми. Не спам! Плащаме ежедневно, 20-30 рубли на пост (около 1000 рубли за 4-5 часа работа). Темите, които харесвате (текущи събития) - работата е забавна. Напишете приложения за поща: [email protected]
Share:
Comments