Какво мога да ви разкажа за ползите от яйца от гвинейски

Яйцата на морските птици не са по-лоши от пилешкото и пъдпъдъченото. И с качеството на хранителните, те дори ги надминат и са силно препоръчани за диета, за да се подобри здравето и дори да отслабнете.

Как съставът и други подробности засягат използването на яйца от гвинейски птици

Вътрешната птица е около размера на пиле и изглежда като пуйка. Нейните различни породи се отглеждат като декоративни, както и за производството на месо (вкус, наподобяващ дивеч), яйца и пера.

Цезаровите яйца не могат да бъдат намерени навсякъде в широка продажба (но ако не и в магазина, можете да търсите сред селскостопанските продукти), отчасти поради високата им цена, която идва от малката яйцеклетка на птица - само 80-120 яйца на година.

В кухнята се използват по същия начин като яйцата на пилетата и пъдпъдъците.

Но е полезно да се има предвид, че големият яркооранжев яйчен жълтък, съдържащ по-сухи вещества, добре изпечени или твърдо сварени, се оказва доста драматичен.

Яйцата от гвинейски кокошки са по-малки от пилешкото - тежат 40-50 грама всяка.

Но тяхната черупка е много по-солидна, което създава редица характеристики:

• при температура от 0 ... + 10 ° C суровите яйца могат да се съхраняват до 6 месеца (за това качество при условия, при които снабдяването с пресни продукти е трудно, те се оценяват от рибарите и полярните изследователи). Но варено ще се съхранява в хладилника в продължение на 3 дни;

• яйцата на говедата се готвят по-дълго от пилето - 3-4 минути, за да се получат меки варени и 8-10 минути за твърдо сварени яйца;

• гъста структура на черупката с малък брой пори защитава съдържанието на яйцето от проникването на патогенни микроорганизми.

В допълнение, инфекцията със салмонелоза (която са дори по-рядко от пеперуда) и други вируси се възпрепятства от бактерицидните свойства на протеина.

Всичко това прави възможно свободното ядене на яйца от бисери в сурова форма, готвене на гогол-могол и протеинови кремове, десерти (например в популярните американски се разбиват със захар и замразени яйца, малко наподобяващи сладолед).

Плюс това суровите яйца ефективно помагат при симптомите на махмурлук

Цветът на черупката варира от жълтеникаво-бял до тъмно крем, повечето от скалите се носят от яйца, покрити с характерни кафяви петна.

Енергийната стойност на яйцата на чесън е само 43 kcal на 100 g, което ги прави 4 пъти по-малко калорични от яйцата.

Впечатляващо по-малко съдържат и мазнини - 0,5 g на 100 g (срещу 10,9 g при пиле).

Но за въглехидратите (0.7 g) и протеините (12.8 g), яйцата и на двете птици са еквивалентни.

Протеинът от цезаровите яйца може да осигури на тялото набор от есенциални аминокиселини в оптималното съотношение и ако ядете яйца след топлинна обработка (за предпочитане минимална, като за яйцата и омлетта), аминокиселините ще бъдат напълно метаболизирани.

Яйчните ястия за закуска зареждат тялото с енергия за цял ден, допринасят за повишената ефективност и повишават когнитивните способности.

Посоченото по-горе съотношение BJU прави ястия от яйца на чесън оптимален и просто задължителен избор за менюта, предназначени да отслабват, да изграждат мускулна маса, да поддържат тялото с високи физически натоварвания и спортни тренировки.

Витамините също така участват в създаването на ползите от яйца от гвинейски птици и са най-представени:

• И за производството на колаген синтеза на клетъчните мембрани;

• Е за синтеза на протеин от съединителна тъкан - еластин, нормална коагулация на кръвта и по-добра асимилация на витамин А, което е не по-малко значимо от колаген;

• D за метаболизма на калций и фосфор, а следователно и за сила и регенерация на костната тъкан.

Витамин А се намира най-много в жълтъка и каротеноидите се концентрират там - всичко това осигурява предотвратяване на очните заболявания, здравето и гладката кожа на кожата (без пигментни петна) и увеличаването на защитата на тялото.

Минералният набор се състои предимно от желязо, калий, фосфор, калций, молибден, сяра, силиций, манган, флуор, цинк и мед.

В какви случаи ще се възползват яйцата от гвинейски птици

Препоръчва се яйца от гвинейски кокошки да бъдат включени в диетата с постоянна умора и загуба на сила, емоционално и психическо претоварване, по време на периоди на възстановяване след продължителни заболявания и хирургични операции (особено в коремната кухина, тъй като този продукт не предизвиква отоци и запек дори при чревни смущения).

Това разнообразие от яйца не е противопоказно и дори полезно при атеросклероза и заболявания на сърдечно-съдовата система, по-специално защото практически не съдържа вредни холестероли.

Също така редовното използване на секционни яйца ще бъде полезно за следното:

• възстановяването на нарушения метаболизъм и почистване на кожата, ако тези нарушения са съпроводени с акне;

• повишаване на хемоглобина и в резултат на това - предотвратяване на анемията с дефицит на желязо;

• лечение на заболявания на централната и периферната нервна система;

• Установяване на пълното функциониране на храносмилателната система.

Как да увеличите ползата от яйца от гвинейски кокошки, като използвате техните черупки

Яйчната обвивка на глухарите е рядък източник на органичен калций, който, за разлика от много аналози със синтетичен произход от аптеките, се абсорбира от организма почти 100%.

И калцийът е важен не само за здравето на костите (включително профилактиката и лечението на рахита в детската възраст и остеопорозата при възрастните хора), но и за:

• предаване на нервни импулси между клетките;

• звук на сън вместо безсъние;

• Мускулни контракции.

В допълнение към калций, в черупката има повече от 25 минерални елемента, но нивото на съдържанието им варира в зависимост от местообитанието (и по-специално от диетата) на бисерите.

За да подготвите черупката за употреба, трябва:

• вкарайте твърдо свареното яйце в незамърсена вода;

• почистване на яйцето;

• Сварете черупката в продължение на 5 минути в прясно рециклирана вода, след това сменете водата и повторете готвенето;

• Изсушете черупката с чиста кърпа;

• го смилате (най-удобно в кафемашина) в прах.

За медицински цели яйцето се събира в 1 чаена лъжичка, измива се с топла вода всеки ден за 3-4 седмици. Ако искате да повторите курса - той е отделен от първия с почивка за 2-3 седмици, за да се избегне пренасищането на тялото с калций.

Възможно ли е да причини вреда на гвинейките?

Не се препоръчва за първите 2-3 дни след ваксинацията яйца от гвинейски птици (и други домашни птици), тъй като всяка ваксинация понастоящем намалява имунитета, в резултат на което могат да се проявят преди това отрицателни негативни реакции на организма върху продукти, класифицирани като силно алергични.

Факт е, че годни за консумация яйца на която и да е птица по принцип се отнасят към тази категория, това е най-малко вероятно причиняване на щети на яйца на гвинейски птици в това отношение.

Високотемпературното яйчен белтък е добро в умерени дози и не може да замести напълно растителните протеини от месото и млечните продукти, за да се избегне увреждането на яйцата на гвиненото птиче под формата на нарушаване на протеиновия баланс на организма, не пренебрегвайте разнообразието на храната.

За да се сведе до минимум натоварването върху храносмилателната система, по време на бременност най-добре е да не се яде яйца от хайвер в сурова форма и, както бе споменато по-горе, да се подложи на поне минимална топлинна обработка.

За хронични и остри заболявания на бъбреците и черния дроб, бисерите могат да навредят на яйцата, ако ядат само ежедневно, но да ги използват от време на време и постепенно да разрешават.

Share:
Comments