10 основни грешки, които правим, грижим се за нашата кожа

Грижата за кожата е специално изкуство, което може да се научи далеч от първия път. Получихме най-често срещаните грешки, които (ако не ги вземете под внимание, когато се грижите за себе си) кожата няма да ви прости.

  • Пренебрегване на стойността на типа кожа

Голям брой жени дори не мислят за какъв тип кожа имат. Козметиката се закупува на случаен принцип или по съвета на приятел. Дали това ни подхожда или не е реторичен въпрос. И в края на краищата, ако използвате мастни кремове с мазни кожни проблеми, може да има много.

  • 2. Средствата за пречистване не са важни. Достатъчно и сапун

Колко често чувствахме стягането на кожата, след като измихме сапуна си? В края на краищата ние измихме лицето си със сапун от детството! Но всъщност това е огромна грешка. За лицето е необходимо да изберете леки пени и средства за отстраняване на грим, овлажняване на кожата, осигурявайки й комфорт и красота.

  • Не е необходимо да измивате грима всеки път

Един път дърпате другия и сега сте спили с маскара в продължение на почти няколко дни. Но това е много вредно. Освен това, гримът трябва да се отстрани от лицето на два етапа: първо с помощта на специални продукти и след това - традиционно измиване, след което се прилага подхранващ или овлажняващ крем.

  • Пренебрегвана овлажняваща кожата

Често ние не обръщаме внимание на факта, че кожата започва да се лющене, става суха, груба. Въпреки това, пренебрегваме нуждата от овлажняване на кожата, което в крайна сметка може да доведе до ранно стареене. Не забравяйте да изберете добър овлажнител, след като определите вида на кожата си.

  • Защитата на кожата от слънцето не е необходима

Слънцето може да повлияе неблагоприятно на състоянието на кожата ви. Ето защо, през лятото, излизайки, го предпазвайте с дневен крем в SPF филтри. Пигментираните петна и първите признаци на стареене могат да се появят след 30 години, ако, разбира се, ще пренебрегнете защитните кремове. Също така, слънчеви очила, бейзболни шапки и т.н. няма да се намесят.

  • Козметиката не трябва да е скъпа

За много жени марката грим е много по-важна от грима. Но напразно. Изберете грима за вида и възрастта на кожата, като обърнете внимание на нейното качество. И, разбира се, най-добре е да купувате козметика в специализирани магазини.

  • Основното нещо е лицето, кожата зад врата и линията на деколтето не е важно

Както шията, така и деколтетата изискват грижа не по-малко от лицето. Ето защо, когато се грижите за кожата на лицето, преходът към врата и шията трябва да бъде естествен.

  • Няма значение позата на съня

Често след сън, на лицето се образуват вдлъбнатини. Откъде идват? Може би защото спите на стомаха си? Оттук има излишни бръчки, от които е трудно впоследствие да се отървете. За правилния сън е най-добре да имате ортопедична възглавница.

  • Какъв ефект има храненето върху състоянието на кожата

Бързото хранене, цигарите и алкохолът са не само врагове за нашето здраве, но и за състоянието на кожата: губи еластичността, подпухването, появяват се бръчки.

  • Водата не се нуждае от кожа

Недостатъчна външна влага. Необходимо е да се пие по 1,5 литра безводна вода всеки ден, което обаче не трябва да се пие през нощта, за да се избегне появата на оток.

Share:
Comments