Танци за загуба на тегло - да се отървете от излишните

Можете да отслабнете без диета. Но как?

Танцът, като вид загуба на тегло, печели популярност всяка година.

Първоначално борбата срещу наднорменото тегло се предлагаше под формата на аеробика с танцови елементи, но с течение на времето бяха разработени редица други сортове, насочени към изгаряне на мазнини и изпомпване на различни мускулни групи.

Сега истинският въпрос е, какъв танц за загуба на тегло да избирате.

Къде да започнете да танцувате за отслабване

Единият ритмичен танц помага да се достигне максималното натоварване и включва всички групи мускули в работата. В зависимост от проблемната зона и целите, които преследвате, си струва да изберете посоката в танците. Ако имате допълнителни сантиметри в талията, бедрото или корема, тогава ориенталските танци ще помогнат за решаването на този проблем. Разнообразие от ирландски танци ще надуе краката ви и ще формира поза, пластмасовата лента обхваща всички мускулни групи.

Независимо от избрания танц, трябва да се подготвите за всеки от тях. Особено, ако планирате да ги прекарате у дома.

1. Избор на танцово място. Преди всичко, мястото трябва да се чувства добре. Препоръчително е да изберете просторна стая или стая с добро осветление. В идеалния случай за танци, разположението на стените на огледала, благодарение на което можете да видите грешки и недостатъци.

2. Всяко отвличане на вниманието и дразнители трябва да бъдат изключени за продължителността на обучението. За да се провеждат часовете възможно най-ефективно, за известно време трябва да забравите децата, животните, другите хора, телефона, телевизията и други предмети. От проблемите също трябва да се разсейва.

3. Избор на подходящо облекло и удобни обувки. От избора на дрехи за танци ще зависи пряко от настроението, а оттам и от успеха на обучението. Ето защо, какво да носите - стари костюми или нещо ново и по-привлекателно, това лично е ваш избор.

4. Значението на музиката. Дори и най-лошото настроение може да вземе правилно избраната музика. Когато няма сила, музиката им дава магия. Затова, за тренировка, винаги избирайте песни, които харесвате и нека принудите да ходите на танци. Не забравяйте и експериментирайте.

Общи препоръки за подготовката и организирането на танци за отслабване

1. Редовност на обучението. За да бъде танцът ефективен, обучението трябва да бъде редовно и често. Всеки случай, разбира се, е индивидуален, но като цяло трябва да се дават танци от 30 до 60 минути около 5-6 пъти седмично или да се увеличи продължителността до 1-2 часа и да посещават обучението по-рядко - 3-4 пъти. Уверете се, че сте завършили стречинг с вашата тренировка.

2. Подготовка на оптималната диета. Вашето отношение към храната най-добре се променя, хранете само като гориво. Отдайте вредна, сладка, висококалорична храна. В танца за отслабване няма да има никакъв смисъл, ако след светкавица тичам, за да изпразните хладилника.

3. Борба с духа. Не се отчайвайте и спрете да танцувате след неуспешни първоначални опити. От пръв път много малко хора успеят. По-добре е да се придържате към позитивния, максимално да се отпуснете морално и да се наслаждавате на вашите движения. Напомнете си защо правите това, защото сте избрали най-добрия начин да съчетаете бизнеса с удоволствието.

4. Не започвайте класове веднага след хранене. Необходимо е да поддържате период от време поне 1 час, а след това да започнете да танцувате. След тренировка, изчакайте час и половина, преди да вземете храна. Тя трябва да бъде предимно протеинова или с акцент върху зеленчуците.

5. Не се колебайте да вземете полезна природна "енергия" под формата на зелен чай, като давате жизненост, витамин B, вода и женшен.

От тренировките за танци можете да спечелите много предимства. Например, настроението, което самият вие няма да забележите като гняв, отрицателните ще започнат да изчезват и ще станете отворени и приятелски настроени към другите хора. И, разбира се, наднорменото тегло ще започне да изчезва, което ще промени вашата фигура към по-добро и ще ви даде още по-положителна.

Какви танци за загуба на тегло да избирате: придобиване на елегантност и пластичност

Преди да изберете един от типовете танци, въз основа на индивидуалните предпочитания, опитайте се да вземете предвид още няколко важни фактора:

• здравословно състояние;

• наличие на свободно време;

• допустимия размер на пространството.

Най-популярните сортове за изгаряне на мазнини са ориенталски и латиноамерикански танци. Посоката на Зумба се разпространява все повече и повече. И трите вида танци ще могат да представят хармония, гъвкавост, гъвкавост и веселие на духа. Основното правило е редовността.

1. Ориенталският танц или танцът на корема е доста често срещан тип танц, който хората на абсолютно всяка възраст и тен може да се включат. За една тренировка с продължителност 1 час, е реалистично да загубите 300 до 500 kcal. Танцът се състои от постоянни промени на гладки движения, както и вълни, шейкове, удари и други бързи елементи.

Какво прави коремът танцува:

• укрепване на мускулите на пресата;

• укрепване на гръбначните мускули;

• образуване на заоблени хълбоци, стегнати задници;

• елиминиране на целулита;

• намаляване на талията;

• нормализиране на метаболитните процеси в тялото;

• предотвратяване на генитални заболявания при жените.

За източните танци няма да се налага да купувате допълнително спортно оборудване. Достатъчно е само да се опитаме да повторим точно всички движения на инструктора. Начинаещите трябва да започнат по-добре с движенията на бедрата и корема и в крайна сметка да преминат към включването на краката и ръцете. За да завършите курсовете на изток е възможно дихателна гимнастика или удължаване.

Подходящ вид танц за всеки, който иска да отслабне. Дори хора с проблеми с гръбначния стълб или с варикозни вени могат да се справят с тях.

2. Латинските американски танци днес имат много разновидности, всеки от които има свои собствени характеристики. Като цяло всички латински танци в балната зала са в състояние да коригират контурите на тялото, да укрепват мускулите на краката и да предотвратяват съдови заболявания.

За 1 час практикуване с бразилски танци 500-900 kcal. Както във фитнес клубове, така и у дома, можете да танцувате дживе, самба, румба, салса, ча-ча-ча, бахату, мамбо, мермену и дори ламбада. Вероятността да се намери вид танц, който да ви хареса, е невероятно висок.

По време на латинския танц, цялото тяло се движи, което означава, че участват повечето мускули, но повечето мускули на краката. Ето защо, хората, които смятат, че горещите точки са бедрата и бедрата, трябва да изберат тази посока.

3. Zumba е сравнително нов тип танц, базиран на латиноамерикански мотиви. Ефектът на зъбния танц е подобен на резултатите от кардио тренировка. Най-голямото натоварване попада върху мускулите на корема, гърба и краката. Само за 1 час от танцовата програма можете да прекарате до 1000 kcal. Основата на обучението по zumba са:

• люлеещи се крака;

• марш;

• Често клякане;

• завъртания;

• Последващи стъпки.

Когато танцувате зъба, трябва да сте колкото е възможно по-фокусирани, да следвате движенията на учителите, да държите стойката, да притегляте корема и да разтягате мускулите на ръцете и краката.

Ритмичен и спортен танц за отслабване

Необходимо е да се спре на разглеждане и други не по-малко популярни видове танци:

1. Посоката на пластмасовите ленти, телесния танц и кардиостиписезата е много разпространена, особено сред младото поколение. По време на такива танци всички мускулни групи работят, имате гъвкавост, стречинг. На мястото на наднорменото тегло в женското тяло идва женствеността и благодатта.

Хората, които имат комплекси за появата си в тези класове, се отърват от тях. За да посещавате уроци по танци, трябва да сте поне в минимална физическа форма.

2. Kankan е много енергично и интересно разнообразие от танци. Въпреки че движенията на танца са лесни за всички, не е възможно да се изпълняват добре без правилното разтягане. За един час обучение можете да загубите 400 kcal. Бързите и метеорологични движения ви позволяват да вкарате краката, ханша, по-специално, във формата и да издърпате долната част на корема. Основното правило за практикуване на канкан не е да бъде мързелив при разтягане, което му дава значителна стойност.

3. Свободен стил, хип-хоп, фънк - видове танци за активни хора. Те ви карат да се потите добре, но и ефективно да елиминирате излишните килограми, равномерно в тялото.

Как да се отървете от наднорменото тегло, остава да решите.

Share:
Comments