Pyrei - лекарствени свойства и приложение в медицината

Pyrei - общо описание

Многогодишно тревисто растение блуграс принадлежи към семейството на зърнени култури. Има дълъг хоризонтален корен с външно израстващи издънки. Тези процеси растат и растат. Ставите на растението са вертикални и достигат височина от 40 до 1,5 м. Листата са дълги, линейни; насипно листо на върха. Цветята са малки, непривлекателни, събрани в гъста съцветие с дължина от 7 до 15 см. През периода май-юни нараства цъфна трева, а плодовете под формата на зърна се развиват през септември.

Някои видове житни треви са трудно разплодни плевели, които могат да растат много бързо, като изместят други култури. В края на краищата, коренището на растението се простира за няколко десетки метра, раждайки все повече и повече нови индивиди.

блуграс — виды и места произрастания

Малкият род включва около 70 вида, преобладаващ главно в умерените райони на Северното полукълбо: практически в цяла Евразия и северозападни райони на Северна Америка. В Русия най-известният вид е плетената трева, която покрива градините, пустеещите земи, зеленчукови градини, ресни, полета, ливади и др. Земеделските производители я използват като храна за селскостопански животни.

Някои от видовете пшеница също са намерили приложение в стопанството. Например, посадени са сивокоси разсад, за да закотвят пясъка, морските дюни. Тревна среда и удължена широко използвана при размножаване за кръстоска с пшеница. По този начин ботанистите успяха да извлекат устойчиви на замръзване паразитно устойчиви хибридни сортове wheatgrass, които генерират по-добро зърно.

блуграс — лечебные свойства

От особена важност в народната медицина са коренищата на тревата на пъдпъдъка. В резултат на лабораторните изследвания е установено, че плевелите са богати на полезни вещества. Съдържа есенциални мастни масла и органични киселини, авелин, левулоза, фруктоза, слуз, каротин, витамин С и други компоненти.

Древние люди широко использовали целебную силу этого растения, которое обладает мочегонным, противовоспалительным и обезболивающим действиями и помогает бороться с заболеваниями мочевыводящих путей, циститом, нефритами, а также способствует выведению камней из мочевого пузыря. блуграс ползучий прекрасно устраняет отеки, в том числе и внутренние, подагрические и артрические боли. Как отхаркивающее, мягчительное и обволакивающее средство его употребляют при туберкулезе, бронхите, пневмонии, гастрите, энтероколите, затяжных запорах.

В допълнение, wheatgrass има лесен хипотензивен ефект и помага да се справи с безсънието. За лечението на хемороиди се препоръчва използването на клизми от отвара от кореноплодни корени.

блуграс — лекарственные формы

Както е отбелязано по-горе, коренищата на растението, които се събират в края на лятото или началото на есента, се използват като медицински суровини в народа. Преди да изсъхне, коренищата трябва да бъдат внимателно почистени от стъблата, корените и листовите обвивки, изплакнати в студена вода и да започнат да се събират през зимата.

Изсушаването на тревата се препоръчва на 60 градуса във фурната или специални сушилни, като се разбърква от време на време и се завърта екстрактът. Готовите коренища трябва да се счупят с катастрофа, без да се деформират. Срок на годност - не повече от 3 години.

блуграс — рецепты народной медицины

- Отвара от коренища (1:10) използвайте 2 таблици. лъжици три пъти дневно като слабително и диуретично средство. За приготвянето й в 200 мл вряла вода добавете две супени лъжици екстракт, оставете да къкри за 3-5 минути, след това изстискайте, охладете и вземете суровите материали според горните препоръки.

- При артрит, подагра, остеохондроза и невралгия се използва инфузия: две таблици. л. коренище се излива за една нощ 500 ml вряла вода. Настоявайте под капака и на сутринта инфузията се филтрира и разделя на 3 разделени на ден дози.

- Сок от пресни листа е препоръчително да се използва за холелитиаза и уролитиаза. Пийте обикновено 150-200 ml три пъти дневно в продължение на 14-20 дни.

- Бульон за заболявания на храносмилателния тракт: 60 гр. сухи корени добавени към един литър вряща вода, натиснат върху плочата за около 5 минути, след това настоява за около час и се използва, след напрежение, 100 мл. отвара три пъти на ден.

- При фруункулоза, обилна менструация и кървене от матката се препоръчва да се изпие силно отвара от пълзящи житни треви. Пригответе го също, само вместо 60 гр. сух екстракт добавете 120 гр. коренища. Такова отвара ще помогне за елиминиране на запек и намаляване на хемороидалните фокуси (с помощта на клизми).

блуграс — противопоказания

Не са разкрити противопоказания за употребата на препарати на базата на пълзящи житни растения. Приемането обаче трябва да бъде прекратено, ако има диария или потиснато състояние, което оказва влияние върху ефективността.

Коментари

Амалия 10/15/2016 Интересувате ли се от миенето на миещи мехури втечнява кръвта или се сгъстява? Имам варикозни вени и плътна кръв не е желателно за това заболяване.
Share:
Comments