Простатит. как да помогнете на своя човек?

Такова заболяване, подобно на простатит, е много коварно. Тя не позволява на човек да се наслаждава на живота в своята цялост, а също така значително намалява вероятността да има дългоочакван наследник. Болестта често расте в хронична форма, точно защото първите й симптоми остават незабелязани. Обикновени настинки, внезапната хипотермия може да се превърне в истински кошмар и в резултат на това ще бъде много скъпо. Вниманието към вашето здраве, високият имунитет са най-добрите помощници в превенцията на простатит. Но какво ще стане, ако е твърде късно и моментът е пропуснат?

Официалният статистически доклад сочи, че 30-60% от мъжете на възраст над 25 години страдат от простатит в остри и хронични форми. И 40-60% от мъжете, които са в репродуктивна възраст, се нуждаят от специално лечение, твърдят експерти от фармацевтичния завод "Citomed". Простатитът се разделя на три форми, съобразно естеството на хода на заболяването: остър простатит, причинен от бактериална флора и бактериален хроничен простатит. Отделно, хроничната форма е изолирана, която не е причинена от инфекции и има други причини. Разбира се, за всяка от формите се характеризират с първите си симптоматични признаци, но ние ще се опитаме да идентифицираме основните общи черти.

Първият ясен симптом е затруднено уриниране, а именно дискомфорт и болка, парене, придружаващ екскурзия в тоалетната. Съпътстващ знак тук е често желание за уриниране, особено през нощта. Обикновено това е съпроводено с хронична форма на заболяването, което се причинява от бактерии в уретрата (уретрата). Вече този знак е достатъчен, за да подозирате простатит и да потърсите медицинска помощ. В началните етапи на един човек, като в същото време се наблюдава тежък дискомфорт, но по-късно тялото се адаптира и болката утихне. За да премахнете първите "остри" болка добре установени ректални супозитории се постига Prostatilen ефект от получаване на втория или третия ден. Това лекарство се базира на продукти от животински произход, както и в резултат на лечението му не носи вреда на организма от прекомерни химикали.

Въпреки това заболяването може да възникне при различни мъже със свои собствени индивидуални характеристики. Не е необичайно за ситуация, в която простатитът е асимптомен и това е още по-опасно. Човек не може да забележи как болестта отива в хронична форма, защото самият той не изпитва дискомфорт. И в този случай един от значимите симптоми е нарушение на потенцията. Понякога човек може да усети, че желанието му за интимност постепенно избледнява, докато изчезне напълно. Сексът и интимността почти престават да го интересуват. По този начин може да се появи понижение на либидото и потентността, проблеми с ерекцията. Тук, разбира се, си струва да забележите не само мъжа, но и неговата жена.

Един показател за така наречената "остър" Формата е простатит втрисане, висока температура, болки в мускулите, които се случват, когато се удари възпаление на простатата продукти в организма. Самото възпаление предизвиква много силно чувство на дискомфорт, което е трудно да не забележите. Налице е оток, който се чувства като болка, необичайна тежест в слабините, долната част на корема, слабините, скротум, сакрума. Понякога може да се върне. При уриниране болката се усилва. Причината за "остра" атака може да бъде хипотермия или инфекция, която предшестваше първите симптоми.

Болките усещания могат да бъдат едва забележими или изразени. Те могат също да отслабват или обратно, да се засилят със сексуалното въздържание. Болката, причинена от простатит, може дори да пречи на съня.

Това са първите "общи" симптоми на простатит, които в никакъв случай не могат да бъдат пренебрегнати, защото болестта засяга не само физическото състояние, но и емоционалното състояние на съпруга ви, което може да се прояви чрез раздразнителност, умора, страх от импотентност. В такива моменти човек се нуждае от реална подкрепа от второто полувреме. И не забравяйте, че навременното лечение на лекар може да реши проблема и дори да изключи трайно случаи на рецидив.

Share:
Comments