Какво дете трябва да може да направи след 2 месеца. пълно

Вашето бебе е на 2 месеца? Сбъркаме да ви поздравим! Преминахте сцената, която се нарича "новородено" и сте получили гордото заглавие "малко бебе", сега ще го носите до една година.

След първите два месеца от живота си вероятно сте научили много: разбрахте, че кърмачетата за кърмачета не са толкова ужасни и е съвсем възможно да се справите с тях, малкото коригиране на режима и адаптиране за почивка по време на сън на вашето дете.

Все пак има толкова много нови и интересни открития, защото това е само вторият месец от живота. И майки и татковци живеят с бебето през всички моменти, които са ми били отдадени отдавна. По въпроса за младите родители: "Какво би могло детето да може да направи след 2 месеца?", Ще се опитаме да отговорим в тази статия.

Какво дете трябва да може да направи след 2 месеца

До края на двумесечния период детето ви вече знае колко повече може да забележите само преди три или четири седмици. Той се адаптира към околната среда, свикна с нови гласове и започна да ги разпознава. Сега детето не само се усмихва на вас, но отговаря на вашата усмивка, адресирана до него.

Също така детето започва да си спомня хората, които идват при него. Още не се плаши от нови звуци и непознати гласове. Той не се страхува от никого и дава усмивка на всеки, който говори любезно, тихо и спокойно. Детето се научи да фокусира очите си върху човека и да обърне главата си към звука на гласа. Ако някой говори в зрителното поле на бебето, той трябва да обърне главата в посоката, от която идва гласът на човека. Когато забележите, че няма реакция, консултирайте се с педиатър или отоларинголог, те ще проверят слуха на любимия ви мъж.

Редът на деня на бебето за 2 месеца все още не е напълно оформен, интервалите от време между храненията са различни. Понякога децата могат да спят почти цял ден, като се събуждат само за да поискат кърма. Но все по-често ще има моменти на продължително събуждане, когато бебето не заспива дори след хранене. Режимът на деня на възраст от два месеца все още остава плаващ, което не може да се каже за нощта. Броят на нощните хранения през този период може да бъде намален до един или два, в някои случаи детето яде през нощта 2-3 пъти.

Много бебета все още спят около 16-18 часа на ден. Понякога режимът на деня се губи и бебето започва да бърка деня с нощта. Това е нормално, ако такива случаи са единични и не се случват систематично. За да се избегне това, майка и баща трябва да увеличат натоварването на детето през деня, само за да го направят на етапи, бавно: разходка много на свеж въздух, извършват масажни сесии и играят с бебето в развиващите се игри.

Физическо развитие на детето за 2 месеца

След достигане на две-месечна възраст преобладаващата част от децата имат следните параметри:

• Теглото се увеличава с 800 грама,

• Около 1 cm се добавя към обиколката на главата,

• Обемът на гърдите расте с 3 см.

Пробивът между дневните хранения обикновено е 3-3.5 часа.

Моторна активност на детето за 2 месеца

Ако искате да разберете какво може да направи детето след 2 месеца, просто гледайте бебето си. Повярвайте ми, ще забележите толкова много промени, че за включването на всички не достатъчно пръсти от двете ръце.

На 2 месеца бебето вече държи главата си добре в склонна позиция по корема. Разбира се, той не е в състояние да се преобърне, зависи от вас да му помогнете. Но все пак той намира възможност да запази баланса много по-добре, освен това той държи главата си достатъчно дълго, около 1-2 минути или повече. През този период детето се опитва да повдигне над повърхността не само главата, но и гръдния кош. Ако поставите пред себе си няколко ярки дрънкалки, той ще бъде заинтересован да ги погледне, да фокусира добре очите си и дори да се опита да достигне предметите с ръце.

По това време бебето се нуждае от доста тежък матрак, който задължително трябва да бъде в детската стая. Детският гръбнак все още не е достатъчно оформен, така че няма допълнителни меки пера или възглавници, които да поставите под главата си, не си заслужава. Ще бъде достатъчно само няколко тънки пелени, сгънати няколко пъти.

Наред с други неща, вашето дете с незабележима изненада ще открие, че има писалки и крака. Легнал на гърба, той ще се опита да стигне до краката си и дори да ги издърпа в устата си. Същото ще се случи и с дръжките. Много бебета установяват, че камерата е много по-вкусна от всяка зърното и с удоволствие я изсмуква по време на събуждането.

Задържането на малки предмети сама е все още трудно, но той ще започне да се интересува от мобилните телефони, висящи над него, и други цветни неща. Сега, лежащ в детско креватче, той може да прекарва сам с играчки от доста дълго време, внимателно ги изследва. Ако обесите мобилния си телефон на ниска надморска височина, малко дете ще се опита да достигне до закачалки, за да ги удари с писалка. Също така бебето ще бъде удобно и интересно да лежи в удобна шезлонга.

Реакция на света около нас

Всеки ден бебето ви става по-голямо, тялото и очите му са по-съзнателни и внимателни. Той непрекъснато изучава околната среда и се интересува от всичко, което се случва наоколо, а вие от своя страна сте напълно наясно какво детето трябва да може да направи през 2 месеца и как се развива.

Изслушването на бебето вече е добре развито, сега то превръща главата в правилната посока, ако някой чува хората, които говорят, или дрънкането на дрънкалка. Всеки звук го прави истински заинтересован: първо детето потрепва малко, после замръзва, сякаш оценява и анализира ситуацията, а след това радостно издърпва ръцете и краката си, ако този звук не е плашещ или прекалено остър. Така че той обикновено отговаря на гласа на майка ми. Неговите изражения на лицето в този случай се променят доста изненадващо.

Когато един малък мъж се превръща в 2-месечен, той започва да ходи, т.е. освен да плаче, бебето се научава да си взаимодейства с майка си чрез езикова комуникация. Отначало можете да чувате само отделни необичайни звуци, но колкото по-близо до тримесечна възраст, толкова повече детето ви ще се опита да "говори" с вас. Това няма да бъде отделен звук, а дълъг, често дълъг "химн". Когато майката или татко отговарят на бебето, той гледа на устните им с интерес и се опитва да повтори всички движения. Ще мине малко време и детето ви ще се научи да "agukat".

Масажи и игри с дете за 2 месеца

В ранна детска възраст бебето може и трябва да се играе. Разработването на игри допринася за бързо запаметяване на информацията, запознаване с интересни техники за масаж и общо отпускане на мускулите, които са в тонус след раждането. Дори ако майката не е професионална масажистка, тя ще може да овладее елементарните упражнения.

Нека се опитаме да организираме за бебето забавен и полезен период на събуждане. За това ще ви трябва следните упражнения:

1. Сложете гумена топка с тръни в дланта на малък мъж и се опитайте да го държите с ръка. Разработвайки малки двигателни умения, ще подготвите пръстите на бебето за нови движения на улавяне и задържане на предмети, които скоро ще станат доста познати за него.

2. Проверете рефлексите на детето. За да направите това, трябва да леко потупвате удари по бузите му, да докоснете подложките на пръстите му до челото, веждите, носа и брадичката и след това да удряте главата. По време на тези манипулации бебето ви трябва да реагира на допир, да повдигне главата и да достигне до пръстите, като леко отвори устата. Ако бебето е удобно, със сигурност ще ви отговори с голяма усмивка.

3. За да се справите ефективно с неонаталната констипация и коликите, достатъчно е да проведете проста тренировка. Огънете краката на детето в коленете и ги издърпайте към корема, след това направете кръгови движения, леко ги разстилайте по страните и след това изправете напълно, спускайки се надолу. Направете това 3-5 пъти.

4. Не забравяйте да постави детето си на корема си, като му помага да запази равновесие. Масажирайте гърба и краката му.

5. Докато бебето се намира на стомаха му, опитайте се да се движите пред него светли звънещи предмети. Не бързайте, защото все още е трудно бързо да следвате играчката. Чрез тези манипулации помагате на бебето да развие и подсили очните мускули.

6. Да "дърпа" и да играе с бебето в "ladushki", той със сигурност го харесва.

Такава проста, на пръв поглед, тренировка ще бъде отличен начин за забавление на бебето. Само не забравяйте, че трябва да направите масаж или игри на едно условие, когато бебето се чувства страхотно. Сънливо, гладно или раздразнено дете няма да посрещне подобни дейности. И, разбира се, не се упражнявайте и играйте веднага след хранене, ако не искате бебето да изплюе изобилно.

Гледайте детето си всеки ден, наблюдавайте промените в поведението му и как научава нещо ново. Тези моменти никога няма да се върнат. Дръжте бебето във всичко, не се раздразнявайте по дрехите, особено ако детето не получи нещо или изостава от връстниците. Всички деца са индивидуални, както и възрастни. Научете се да си взаимодействате с малкия си човек и тогава със сигурност ще ви посрещне с радостна усмивка и звуков смях.

Share:
Comments