Какво предлага народното лекарство от холестеролните плаки.

Народни средства, които обещават за бързо почистване на всички кръвоносни съдове завинаги, лекарите само предизвикват иронична усмивка, а в специални случаи - саркастични откази.

Хората, които независимо "откриват" атеросклеротични плаки в техните съдове или пациенти със сърдечно-съдови заболявания, търсят обяснение на проблемите. По телевизията, от онлайн издания, от познати често звучат силни изявления: "Всички проблеми от токсини, шлаки и" висок холестерол! ". И ако изявлението се поддържа от известно име, това е безспорна истина.

Ако има проблем, има "решение". Чувайки за вредния холестерол и токсините, хората бързо се диагностицират и започват да се лекуват с всички импровизирани методи, въпреки очевидния абсурд на повечето от тях.

Най-популярните средства за почистване на плавателни съдове за наркотици: това, което наистина работи

Всъщност, токсините от различно естество имат неблагоприятен, често необратим ефект върху организма. Има в появата на сърдечно-съдови заболявания и влиянието на холестерола, поради редица съпътстващи фактори, което води до образуването на атеросклеротични плаки. Световната традиционна медицина все още не може да помогне на пациентите с атеросклероза да се отърват от "растежа" на съдовете напълно и завинаги. Но има народни средства, които обещават 100% ефект.

Лимон с чесън: "измиване" на атеросклеротични плаки

Националната рецепта. Натрошете 300 грама чесън, изсипете сок 24 лимона и настоявайте 24 дни на хладно тъмно място. Всеки път преди употреба, разклатете. Вземете преди леглото разтваряне на 1 чаена лъжичка в 100 мл вода. Процесът на лечение е две седмици.

Това е само един, най-малко сигурен начин за излизане от безбройните препоръки за използване на лимон за почистване на кръвоносните съдове.

Ще има ли пречистване. Съдържа се в лимона витамин С, който се подчертава в това лекарство, неутрализира свободните радикали, предотвратява холестерола от окисляване, предотвратява образуването на плаки по стените на кръвоносните съдове. Лимон, използван с умереност, наистина помага за правилното функциониране на сърдечно-съдовата система. Но ежедневното излишък на нормите на употреба е изпълнен с редица неприятни явления.

Ежедневната употреба на повече от 1 грам витамин С може да предизвика:

• тревожност;

• нарушена бъбречна функция;

• безсъние;

• повишено налягане;

• нарушение на менструалния цикъл;

• сексуална дисфункция;

• промяна в метаболизма на електролитите.

Обърнете внимание, че аскорбиновата киселина се съдържа не само в лимон, но във всички плодове и зеленчуци, които трябва да бъдат включени в ежедневната Ви диета.

Страничните ефекти не се проявяват задължително - всичко зависи от индивидуалната реакция на тялото. В допълнение, лимонената киселина, заедно с чесъна, дразни лигавицата на стомаха, провокира или обостря стомашно-чревните заболявания.

В рамките на две седмици от лечението, съгласно горната рецепта, съдовете няма да бъдат почистени по никакъв начин, но най-вероятно няма да настъпят вреди - концентрацията на активните вещества не е твърде висока. Но ако препоръчителната чаена лъжичка лимонова смес във водата не се разтвори, тогава можете да спечелите лигавица.

Съдово почистване с тинктура от чесън

Как да подготвите средство за защита: в стъклен контейнер, сложете 350 грама нарязан белен чесън, налейте 200 грама чист алкохол, затворете плътно капака. Сложете на тъмно хладно място за десет дни. След това се щам и поставя за още два дни. Тинктурата е готова.

Вземете разредена форма: в 50 грама мляко добавете три капки от лекарството, пийте 30 минути преди хранене три пъти на ден. Лечителите предлагат да пият инфузията преди прекратяването й и дори са направили схема на корекция на дозата за всеки ден. Поради какви причини се избира дозата, агентът не е посочен, но предупреждава, че бъбреците могат да бъдат засегнати от тинктурата. Това "почистване" се препоръчва да се извършва на всеки пет години.

Схемата на приемане е: от втория ден при всяко приемане на "лекарството" се добавя една капка (се оказват 3 на ден), докато броят им на петия ден достигне 15. От шестия ден се наблюдава спад в същия модел, на 10-ия ден отново ще има три капки. След това до края на тинктурата използвайте 25 капки три пъти дневно.

Всеки ден по време на лечението, пийте поне два и половина литра вода ("да се справите с бъбреците"), по-добре е да добавите сок. Необходимо е силно физическо натоварване, както и изключването на алкохол, мастни, пикантни, солени и мариновани храни, кафе и силен чай.

Дали методът има смисъл? Определено има смисъл! Но това е само втората част от метода. Традиционната медицина препоръчва превенция, а първоначалният етап на лечението е укрепването на физическите натоварвания, изключването на потенциално опасни храни, увеличаването на количеството консумирана течност и изоставянето на лошите навици. Обикновено тези мерки подобряват общото състояние на организма и понижават нивото на холестерола.

Що се отнася до чесъна, това наистина помага за понижаване на холестерола и има противовъзпалителен и антивирусен ефект. Но средният човек в стандартната диета използва достатъчно храна с храна.

Количеството чесън, което авторите на техниката предполагат, е много по-високо от обема, който лесно се усвоява от храносмилателния тракт. Основните симптоми на "свръхдоза" в този случай са подуване, подуване и газове. Освен това може да възникне алергия или непоносимост към компонентите на чесъна. Термично обработеният чесън няма такива "pobochki".

Постенето означава пречистване?

Временнен пълен или частичен отказ на храна в народната медицина традиционно се счита за полезно за тялото. Начинът се твърди, че извън стомаха, вредните елементи непрекъснато навлизат в стомаха с храна, а по време на постенето организмът изразходва енергия за пречистване от всички предполагаеми токсини. Има много автори на методи на различни схеми на глад и всеки говори за предимствата на техните термини и принципи.

Какво наистина? Човешкото тяло има пълна система за пречистване от ненужни или токсични вещества. Здравословните бъбреци и черния дроб напълно премахват отпадъците от живота без помощ. Ако няма алкохолна или наркотична интоксикация, черният дроб се е провалил, а след това с правилното хранене и упражнения съдовете ще бъдат напълно чисти без глад.

Постенето на хронични заболявания може да ги задълбочи, особено по отношение на стомашно-чревния тракт и сърдечно-съдовата система.

Истински асистент за предотвратяването на атеросклероза: цвекло!

Националната рецепта. Смесете прясно изцеден сок от цвекло с мед на равни части. Вземете три пъти дневно за 100 ml след хранене. Препоръчваният курс е три седмици.

Действует ли средство. Цвеклото съдържа различни вещества, които са жизнено важни за хората: фолати, каротеноиди, флавоноидни антиоксиданти, бетаин и глицин. От гледна точка на антитромботичния ефект и предотвратяването на атеросклероза при цвеклото, това е интересен бетаин. Благодарение на него можете да се предпазите от заболявания на периферните съдове и дори инфаркт на миокарда. Ефектът ще бъде само върху прясно изцедения продукт, но не и да се пие сок веднага - трябва да престои около два часа.

Чем опасно. Нуан на рецептата в броя на съставките. Както 150 грама сок от цвекло, така и 150 грама мед няма да донесат нищо добро в организма всеки ден, особено по време на такъв продължителен период на употреба. Не само, че в средата на лечението се гарантира алергия, поне за мед, но такъв обем от сок от цвекло ще повреди тялото.

Агентът е противопоказан, когато:

• хипотермия;

• остеопороза;

• уролитиаза;

• диабет;

• диария;

• гастрит с висока киселинност;

• Стомашно-чревни заболявания.

Зеленият чай - иновативно средство за почистване на кръвоносните съдове?

Ароматен и наскоро консумиран от много гастрономи, зеленият чай е признат от световните лекари като силен антиоксидант, който наистина се бори с токсините и намалява вероятността от атеросклероза. "Лошият" холестерол е значително по-малко образуван в кръвта на хора, които редовно пият зелен чай. Но за съжаление не е в състояние да изчисти съдовете от вече съществуващите плаки.

Не: не е възможно нито медикаментозно, нито фолк средство за отстраняване на атеросклеротична плака.

Учените са успели да измислят лекарства, които понижават нивото на холестерола в кръвта. Това са статини, фибрати и полиненаситени мастни киселини. Това е статини, когато се вземат повече от две години, може да намали площта на плаката в съдовете, но не повече.

Единственият начин да се предпазите от атеросклероза е здравословният начин на живот: умерено упражнение, балансирана диета с преобладаване на зеленчуци, плодове и риба, както и пълно отхвърляне на алкохола и лошите навици.

Придържайте се към тези препоръки, а въпросът за почистването на корабите с народни или други средства няма да ви интересува.

Share:
Comments