Полза и вреда на въжето за здравето. как да се справяте с

Прескачащото въже е един от най-добрите симулатори поради наличието и ефективността му.

Използва се в техните тренировъчни спортисти от различни категории - предимно тези, които се нуждаят от тях подобряване на здравината и скоростта на краката.

Обучението с този прекрасен снаряд непременно е включено в програмата на всички футболисти, баскетболисти, спортисти и дори боксьори.

Независимо от факта, че от детството хората имат много пристрастно отношение към въжето, ние ви молим да забравите за това и внимателно да прочетете тази статия. Тя може да помогне не само на професионалните спортисти, но и на всеки, който желае.

Пропускане на въже: какво е това и как го използват

Прескачане на въже е на невъзможността за просто спортно оборудване, което е въже, с дръжки на краищата. За производството на това въже се използва гума, пластмаса или обикновена тъкан. Но науката не стои неподвижна и сега можете да се срещнете Въжета, оборудвани с електронен калориен брояч, броячът на скокове и други лосиони.

Той се използва не само от професионални спортисти, но и от обикновени хора. Скачането на въже или прескачане са част от много програми за обучение за отслабване и това не е случайно. Ако го използвате за загуба на тегло, въжето е многократно превъзхожда други кардио операции, Тя е по-ефективна от плуване, каране на велосипед и дори бягане. За един час интензивно обучение с въже можете да загубите около 1000 калории.

Освен това можете да направите това навсякъде, по всяко време. Не е нужно да ходите в салоните, да излизате навън или в басейна. Но тя важно е да изберете правилния, в противен случай уроците ще доведат до ненужен дискомфорт. На ръцете, изтеглени напред, тя трябва да се докосва леко само до пода. Ако тя е по-къса, тогава често я биваш срещу краката си. Ако това е по-дълго, то ще се проследи по пода, а вие едва ли може да тренирате правилно.

Повечето от нас вече познават този симулатор от детските спомени. Ако обаче по-рано можете свободно да скочите с бързи темпове и дори да не се уморите, тогава трябва да разберете, че сега всичко ще бъде различно. Особено, ако имате наднормено тегло. Има и някои прости правила, което трябва да се спазва при упражняване с въже:

• Никога не приземявайте на пълно спиране. Това претоварва ставите на коляното и те могат да бъдат наранени;

• Не прескачайте твърде високо. Ако сте избрали въже за отслабване, тогава в този момент ключовата стойност се играе със скорост. Достатъчно е да се разкъсате на 2 - 4 сантиметра от пода;

• Първо, можете да опитате да скачате без въже. Така че можете да се адаптирате по-бързо;

• По време на въртене, само четки, Лактите са притиснати към тялото и не се разклащат.

Ако не сте били в контакт със спорта от дълго време, можете започнете класове от 5-10 минути, Тъй като тялото свикне с натоварването, увеличава времето и скоростта на скачане. Оптималното време за загуба на 30-40 минути на силен скок, Но не е необходимо това да се смята за непоклатима доктрина - някои хора физически не могат да издържат толкова дълго време. Фокусирайте се върху собственото си състояние, по време на упражнението правете малки спирки и възстановете дишането.

Прескачане на въже: каква е ползата за здравето

Всеки от нас би искал да има красиво тяло, но поради заетостта, много хора нямат възможност да се променят. Но около трийсет минути на ден спортът може да различи всеки човек, независимо от положението му. Скептиците ще кажат: "Какво може да се промени от тези тридесет минути?". Отговорът е един - много.

• Първата полезна собственост на едно въже ще бъде това, което позволява подобряване на координацията на тялото, както и скоростта. Когато скачате, участват много от мускулите на тялото ни - започвайки от раменния пояс и завършвайки с гастрокнемиевите и глутеалните области. Докато продължавате да практикувате, ще почувствате, че става по-лесно да поддържате интензивността си по време на скачане.

Развитие на сърдечно-съдовата система и мускулен скелет. Подобно на всяко друго сърдечно натоварване, скачащото въже влияе положително на работата на целия ви сърдечен апарат. Тя ще изпомпва повече кръв през тялото и благодарение на това вие ще можете да изпитате общо подобрение във физическото си състояние. Освен това, по време на скока основната работа се извършва от мускулите на стомаха. Дългите сесии ще укрепят тези мускули и ще ги направят по-трайни.

Отслабване, Въпреки очевидната простота на такова движение като скачане, тялото се нуждае от много голямо количество енергия, за да изпълни това. Съдия за себе си - краката ви трябва бързо да изхвърлят собствената си тежест, а освен това да го правят бързо и многократно. Скокове също помага за управлението на целулит и отпусната мускулатура, особено полезна за момичетата, защото те често са видели това явление в ръцете на района .В края можем да кажем, че ако целта ви е загуба на тегло - въжето ще стане ваш незаменим спътник по пътя към тази цел.

• Упражненията с въже също помагат не само да поддържат, но също така регулирайте стойката, Натоварването по време на урока е минимално, но можете да получите огромна полза.

Но заслужава да се отбележи, че с дегенеративни заболявания на гръбначния стълб и други проблеми в тази област, първо трябва да се консултирате с лекар и след това да се втурнете навътре в магазина зад въжето.

Скачане на въже: възможно нараняване от скачане

Както при всяко друго физическо упражнение, въжето може да бъде вредно. Но това ще бъде само ако пренебрегвате протозоите противопоказания, Те включват:

• Сърдечно-съдови заболявания;

• Проблеми с гръбначния стълб;

• варикозни вени;

• при жени - по време на бременност, по време на менструация;

• Всички проблеми със ставите, особено наранявания и възпаления на ставите на коляното;

Затлъстяване над втората степен;

• хипертония;

• Също така, Не можете да скочите на пълен стомах.

В останалите случаи прескачането на уроците ще донесе само ползи за здравето.

Прескачане на въже за деца: полезно или вредно

Прескачане на въже може да бъде отлично начало за децата да се запознаят със света на спорта. Най-приятното нещо е, че то може да бъде позиционирано не като трудно упражнение, а като игра. По този начин отново ще мотивирате децата да посещават класове.

• Повечето противопоказания, поради които е забранено скачащото въже, се появяват с възрастта.

• В ранна възраст децата са много рядко затлъстели, така че скачащото въже може да се използва за подобряване на цялостното физическо развитие.

• Долната част на тялото, пресата и областта на рамото ще бъдат подсилени.

• Освен това вашето дете ще може да стане по-здраво и по-лесно да носи дългосрочни натоварвания.

• Тези упражнения също ще имат положителен ефект върху позата.

• Сърдечно-съдовата система ще бъде подсилена.

• Въжето ще позволи на детето да скочи по-добре и да се движи по-бързо.

Все пак би било желателно да се отбележи, че при децата в ранна възраст скелетът на скелета само започва да се формира и е твърде силен. Ако детето има болки в ставите, които не са били преди, е добре да посетите незабавно лекаря. Това може да е сигнал за проблеми в ставите или хрущялите, поради което е по-добре веднага да разберете причината за проблема.

Как да отслабнете с въже

Първото нещо, което искам да кажа за този раздел - уроците трябва да бъдат редовни, Точно така. Всеки ден разпределяйте за това най-малко половин час. Само в този случай можете да видите първите промени. И ако направите това първо и същевременно най-важното, резултатите ще бъдат забележими след два месеца. Обичайте това упражнение и след това ще получите двоен ефект от него.

И сега ще анализираме по-конкретно. Има много трикове, които можете да правите с едно скачащо въже. Основата на всеки от тях е скок, но има огромно разнообразие от различни вариации. Можете да скачате на единия крак, да редувате краката, да премествате ръцете си по време на въртене на въжетата и т.н. Всяка от тези отделни упражнения има своя собствена засегната област. Някои от тях са необходими за изгаряне на мазнини в талията, други по-добре да помогнат за затягане на бедрата. Ще бъдат изброени по-долу най-добрите упражнения за сложна загуба на тегло.

1. Единични скокове. Това упражнение е класическа версия на един ход - един скок. С подобряването на физическата ви работа можете многократно да увеличавате първоначалната си скорост. Колкото по-висока е скоростта ви, толкова повече калории са изгорени - помнете това основно правило.

2. Скокове с преминаване на краката. По време на това упражнение създавате имитация на нормално бягане и в същото време имате време да прескочите въртящото се въже. Това е една от най-простите техники и помага на новодошлите. Основната му особеност е бързият темп на изпълнение.

3. Двойни скокове. Това упражнение предполага, че правите два скока в един ход. Това е по-трудно упражнение, трябва да се направи не с твърде бързо темпо, в противен случай бързо ще изгубите дъха си.

4. Скокове отстрани. Когато скачате по въже, не трябва да скачате не само нагоре, но и като настройвате посоката наляво и надясно, напред и назад.

5. Хвърляне на краката напред и назад. Докато прескачате черупката, направете прав крак леко назад или напред, в зависимост от избраната от вас посока. Ключовият момент е, че краката трябва да се редуват, т.е. единият крак във въздуха, а другият - на земята.

6. Скокове на един крак. По време на това упражнение повдигнете единия крак и го огънете леко в коляното. Второто по това време директно скача въже. Докато изпълнявате, можете многократно да променяте крака си.

В заключение, искам да кажа, че скачащото въже е едно от най-добрите домашни упражнения. В своята ефективност тя надминава скъпите симулатори, като в същото време се различава в наличността си. При правилна употреба, допълнително придържайки се към здравословен начин на живот, можете не само да отслабнете бързо, но и да подобрите цялостното физическо състояние на тялото!

Share:
Comments