7 етапа на развитие на отношенията. и къде си сега?

Всяка двойка преминава през определени етапи на взаимоотношенията. В началото всичко е романтично, страстно, забавно и лесно, но идва време, когато става странно, а не толкова интересно, както и преди, а понякога - просто непоносимо. Откъде знаеш къде се движат връзките ти и каква е истинската любов?

Такова дълбоко чувство като истинската любов не е лесно да се изгради, но успешно и търпеливо преодолявайки сложността на всеки етап, става възможно. Искате ли да знаете на какъв етап са взаимоотношенията във вашата двойка? След това прочетете нататък.

Първият етап е тежък глад

Този етап често се нарича любов, страст, бонбон-букет период. Това е много ярък, весел, натоварен период, който по-късно припомня с такова възторг, а понякога и с безумна тъга. Тя има много емоции, ярки и горещи; животът кипи и кипи: вие сте активни, както никога досега, и мечта, почивка, храна, сякаш изобщо не се нуждаете от нищо ... Ще има само един хубав близо.

Всички срещи и покани са добре дошли; в обществото един на друг, светът изглежда по-добър; времето, прекарано заедно, винаги е малко, независимо колко дълго няма да издържи. Имиджът на любовника ви запазва въображението ви, приятно вълнуващо сърцето ви. Искам да го докосна, да го прегърна и да го целуна, и той винаги е там ...

По това време човекът може да прави луди неща, галантно, да говори неуморно, през цялото време иска да бъде един до друг и без значение къде. Едно момиче, от своя страна, може да стои пред огледалото няколко часа преди среща с любимата си, стане по-хубава и по-мила, гласът й се променя, става още по-мек и по-нежен. Любителите показват най-добрите си качества, те са склонни да се появяват в най-благоприятната светлина и и двамата се държат по примерен начин. Трябва да се отбележи, че на този етап поети и художници (и други творци) съставиха произведения на изкуството за своите възлюбени.

Вторият етап е насищане

Неизбежно мигът на ситост идва в една връзка: ти се радваше на компанията на другото и успя да свикне с него. На този етап вече можете да отидете някъде отделно (да посетите магазина, на изложбите, навсякъде); времето, прекарано заедно, вече не лети толкова бързо, колкото в първия етап на връзката. Вие се интересувате от любимия си, но усещането за страхопочитание преди всяка среща и изгарящото желание да сте там всяка минута са изчезнали.

Този етап се нарича етап на равноправни отношения. Всичко върви гладко, тихо, спокойно. Вие сте добре заедно, спокойни и уютни. Вие се интересувате от обществото си, но предишното чувство на "глад" за любимия, който вече имате. С една дума, все още се харесвате, но вече сте свикнали с очарованието на любовника си.

Например, ако на първия етап ви е разказана една любовна история от любим човек, ще се засмеете искрено за няколко минути с кикотене и после ще похвалите уникалното му чувство за хумор. И във втория етап - насищане, бихте почитали любимия си с усмивка и казал: "Добре, наистина смешно!". Разликата е осезаема, нали?

Третият етап е етап на отвращение

Пристигнахме преди най-опасния период за всяка връзка - степента на отвращение. Това е най-критичният и опасен период, който разруши огромен брой щастливи и хармонични, но слаби съюзи. Най-често този период попада в известните три години от момента на връзките. Понякога това може да стане по-рано, до края на първата година от отношенията. И понякога първите етапи могат да отнеме повече време и степента на отвращение ще дойде в седмата година от връзката, но това е достатъчно рядко. Бих искал да отбележа, че любителите на този етап най-вероятно са успели официално да формализират връзката и да станат съпрузи.

Повечето любовници, в началото на една връзка, наивно вярват, че никога няма да имат такива кавги и размирици, както се случва с техните познати, които са на този болезнен етап. Но помнете, че този етап, рано или късно, все още ще дойде и ще трябва да бъде преодолян чрез съвместни усилия. Жалко е, че огромен брой двойки са част от него и не осъзнава, че е временно. Колко време ще тече, зависи от темперамента и мъдростта на любовниците.

През този период всичко може да раздразни всички в някога любим човек: как яде, как върви, как се смее, как обръща тръбата от паста. Дори нещата, които го обичаха в него, сега могат да причинят ужасна неприязън и отвращение. И ако прави нещо наистина лошо, например, проклятия, викове, е мързелив, хвърля дрехи и т.н., можете да изпитате атака на остра неприязън, граничеща с омраза. Изглежда, че всичко, което върши, го прави особено злобно, за да се разстрои, дразни и дразни.

Тези, които дойдоха на този етап, вярват, че са допуснали грешка в лицето, което той претендира, че е някой друг. Често те решават да се разделят, защото съвместното щастие и удоволствие рязко стават малко, просто не е достатъчно за нормален живот заедно. Но караници, скандали и упреци станаха повече от всякога. Като се намирате на този етап от една връзка, човек мисли, че любовта напълно е изчезнала. Но каква заблуда ...

Четвъртият етап е етап на търпение и прошка

Този етап идва след като един от съпрузите осъзна, че все още е възможно да се измери по някакъв начин с недостатъците на някога възлюбения човек. Обикновено този човек в двойка е по-интелигентен, мъдър или просто зрял.

Постепенно, с търпение, носещо недостатъците на съпруга, се разбира, че е по-добре да започнете със себе си. Колкото по-хубаво и по-нежно се държите, толкова по-принцип той отговаря.

На този етап има задълбочена работа със собствения си егоизъм, когато ревизирате понятието за любов, брак и взаимоотношения. Искрено започват да забелязват човек, неговите нужди и нужди, ще го научите отново и за пръв път това. Вече няма следа от любов в една връзка, но има разбиране за отговорността на човека към човека (чувство за дълг, отговорност към децата, благоприличие и традиционни идеали за лоялност и преданост).

На този етап има спокойно приемане на истински човек с неговите черти, характер и вкусове. Все още няма специални удоволствия, но тревожността и раздразнението стават по-малко. Не започвате от полукръг.

През този период се стига до разбирането, че любим човек не трябва да бъде моето копие, че е отделен и уникален човек, с неговите нужди и желания. На този етап двойките се разминават рядко, тъй като връзката бавно се движи към истинско усещане за любов.

Петият етап е етапът на изпълнение на задълженията

Именно от този момент започва истинската любов. Когато човек осъзнава задължението си да изпълнява задълженията си към съпруга или съпруга си. Осъзнавайки, дори на последния етап, уникалността на втората половина, наличието на собствените си нужди, интереси и желания, се разбира, че е необходимо да се грижи за него и да изпълнява задълженията си.

Всяка двойка, семейството е уникално. Но по принцип, когато става дума за жена, тя разбира важността на изпълнението на отговорностите на жените за закрила на семейния център пред съпруга - грижа за децата, запазване на тяхната привлекателност, готвене, чистота в дома и т.н. Човекът разбира колко важно е да осигури на семейството всичко необходимо, за да се предпази от външни проблеми и нещастия и т.н.

Шестият етап е фазата на божественото приятелство

Това е треперещ етап, когато в къщата влизат топли, уютни разговори за душите. Когато отново интересни заедно, но не само алчни и пламенен, но с голямо уважение и преданост към лицето. Много по-ценно е, знаейки, че човекът е от корицата, за да го покрие, да го уважава и да се интересува от него, да му се довери и да се вдъхновява. Тази красива сцена: ярка, любезна, искрена, както в приказките. И двойката, която беше на него, идва много близо до истинската любов.

На този етап хората стават роднини. Съпрузите се превръщат в най-отдадените и най-добрите приятели един за друг. Те са неразделни, весели и приятелски настроени. Хубаво е да погледнем към такива семейства, да могат да се възхищават и да вземат от тях пример: те вече са преживели толкова много вече (на сцената на отвращение), но са останали заедно, те са добре един до друг. Но това не е любов.

Седмият етап е сцената на божествената любов

Най-доброто описание на тази любов е дадено в Библията:

Любовта търпи дълго, милосърдие, любовта не завижда, любовта не се гордее, не се гордее, не развращава, не търси своя, не дразни, не мисли зло, не се радва в беззаконие, а се радва в истината; всичко покрива, вярва в всичко, надява всичко, толерира всичко. Любовта никога не пропуска ...

Пожелаваме на всички да вървим гордо през всички етапи, описани по-горе, и да открием истинската любов!

Share:
Comments