Месо. историята на измамата на всички русия.

Основното телевизионно събитие от миналия месец беше дългоочакваният специален проект на NTV канала "Месо - историята на измамата на всички Русия". В двучасова програма с участието на гостите в студиото авторите се опитаха да отговорят на дълбоко тревожните въпроси: "Как се произвеждат месо и месни продукти днес и е безопасно да ги ядат?"

месо

Няколко подготвени парцела бяха предложени, за да коментират експертите-технолози, собственици на фабрики и учени. След като даде думата на специалисти, журналистите възнамеряваха да установят истината, интонацията на програмата ясно заяви, че целта им е по-скоро да направят усещане, да хванат производителите на месни продукти в заблудата на потребителя.

В една от социалните мрежи на Интернет намерихме коментара-постпис, принадлежащ на технолога на известната фабрика за опаковане на месо в Санкт Петербург. Жената категорично отказва да даде името си, но емоцията беше много щедра:

"Уг, като технолог от месопреработвателната промишленост, беше разтърсен от работата на журналистите. Предаването е ясно персонализирано, защото спринцовката е много важна технологична операция. Ако това не стане, тогава месото няма да бъде солено и твърдо, но кой няма нужда от солена наденица? Ти си пасианс. Едно нещо е да се поръсва вкъщи и всичко солено, но в производството на огромни парчета, ако са поставени в саламура или сух метод за сол, тогава центърът на парчето сол просто не достига.

Ето защо месото е спринцовено, а не за измама на някого. Помислете за себе си: защо да се излее разтвор на месо, от които те ще направят на кайма и готвят в топлина? Това решение просто ще излезе по време на термичната обработка и продукцията няма да се увеличи.

Спринцоването със саламура увеличава скоростта на узряване на месото, успокоява равномерно и служи както за консервиране, така и за удължаване на срока на годност. Видеото показа масажист, на когото бяха приписани функциите на удари от спринцовка. Това също не е вярно. Когато масажирате месото, намаляваме и времето за солене и премахваме излишния солен разтвор. Това просто госпожо журналисти се нуждаят от усещане и те дори не попадат в същността на технологиите.

Истинското месо можете да получите само във вашето домакинство. Те убиха и ядоха. Помислете защо, на охладено пиле в супермаркетите, срокът на годност е 5 дни, а в бабата в селото тя бързо ще стане по-мека и мирис.

Условията диктуват правилата си. Между другото, като технолог, предпочитам да изям пиле от магазина, отколкото от селски, по-безопасен от гледна точка на паразитите.

Също така исках да коментирам рязкото намаляване на теглото на замразеното пиле. Това можете да направите у дома. Просто замразявайте пилето и го изваждайте от фризера за половин час всеки ден. Поради нестабилния температурен режим, той ще бъде доста леден и ще спечели много тегло. Така че това не е личен интерес, просто не е съответствие с температурните режими по време на транспортиране и съхранение на продукта.

Що се отнася до нитрити и подобрители на вкуса: вие сами няма да ядете нормален наденица! Никога потребителят няма да иска да купува сива наденица или наденица, имате нужда от розови продукти. Тъй като сивият цвят е грозен и трябва да боядисваш.

Спомнете си какъв цвят е месото в супата, това е цветът на вашия колбас, купете ли? Не, тя се проверява чрез дългосрочна практика. Всички добавки се добавят, за да се гарантира, че наденицата има вкус, приемлив за потребителя, цвят и може да се съхранява дълго време в хладилници.

Кренвиршите и колбасите трябва да бъдат сварени, след това ще излязат всички допълнителни соли и други консерванти. Между другото, микровълновата не е най-добрият вариант за отопление на тези продукти.

Соя. Клас! Само вие помните, че за котлите у дома е необходимо да добавите хляб / яйце / манго, в противен случай месото не се смесва в красив котлет. Същата наденица, месото не може да стане внезапно лепкава само в колбаси. В СССР мангото и яйцата бяха добавени в същите количества, а соята бе обективно най-евтиният заместител. Виж отново, Микоян показа яйчен прах и манга.

Не ти харесва, че говедата са убодени с антибиотици? И ти мислиш, колко болести ще има от такава тълпа? Има ли много в страната на храната? И още една тема за разсъждения: носим месо от Южна Америка, защото обективно суровините са по-евтини дори и след митническо оформяне у нас. В тези страни, огромни субсидии за селското стопанство, както и в нашата страна, за да заемат свободно пасище (купува), е необходимо да се подкупи местен служител два пъти повече от цената на земята.

В месото не е пълна с всички неприятности, в месото точно това, което е необходимо, за да отговори на търсенето. Ако търсенето е адекватно, тогава продуктите ще бъдат същите. Например, има отлична рецепта за наденица, която се прави със сърцето. НО, поради особеностите на структурата на влакната на сърдечния мускул, не е възможно да се боядисва такъв колбас в розово. В резултат на това само технологиите купуват добри сиви наденички и ги произвеждат много малко в ограничен брой растения, където могат да си го позволят ".

Благодарим на технолога за подробния коментар и изпълнихме обещанието си - да не говорим за неговото име и място на работа.

Share:
Comments