Очите на новороденото поглъщат: причините за патологията.

От първия ден на живота бебетата могат да имат здравословни проблеми. Много често родителите забелязват, че очите на новороденото се вбесяват.

Какво да направите в такава ситуация и как да се лекувате - можете да разберете в тази статия.

Причини от остъклена глазура

Всеки родител е обезпокоен от въпроса защо новороденото поглъща окото. Причините могат да бъдат от различен характер. Най-често това е:

• реакция на лекарства;

• хламидия;

• конюнктивит;

• алергична реакция;

• простуда;

• недоразвити склероза жлези;

• дакрикоцитит.

Най-честите причини са конюнктивит и дакрилоцитит. Първото заболяване се дължи на инфекция на окото. Може да се дължи на студ. Има много видове конюнктивит, така че методът на терапията винаги се избира индивидуално.

Дакрилоцититът е заболяване, свързано с непроходимостта на слъзния канал. След раждането на детето и първия вик защитният филм не винаги се счупва. Натрупването на сълзи води до възпроизвеждане на микроби. Впоследствие глазикът започва да се измъчва. Най-често при такава патология лечителният канал се почиства.

В родилната болница детето се смила с Албуцид. Реакцията на това лекарство може да бъде зачервяване на окото. След извършване на процедурите за измиване, преминаването на гной преминава.

Появява се гняв поради алергията на детето в отговор на хранене или медикаменти. Други стимули могат също да се отразят. Прекомерното изпускане на сълзите води до зачервяване и зачервяване на очите.

Принципи на лечение на очила на очите

Всички медицински мерки могат да бъдат разделени на общи и специфични. Общите показатели са показани за различни видове възпаление на окото. Към спецификата е включена употребата на различни капки с антибиотици или антифлотични лекарства. Изборът на лекарства и назначаването на дозировката се извършва само от специалист. Ако новороденото има зловещо око, какво да прави, кой метод да избере, лекарят също ще каже.

Общите консервативни методи включват изплакване на окото. Можете да изпълните процедурата с 0.2% разтвор на фурацилин или обикновена варена вода. Измиването на очите при кърмачета трябва да се извърши в съответствие с определени правила. Те включват:

1. • Много е важно да спазвате правилата за хигиена. Преди да извършите манипулациите, родителят трябва да измие ръцете си със сапун и вода. Използвайте само стерилни пипети и чисти тампони.

2. • След продължителен сън гнойът преминава в корички. Първото нещо, което трябва да направите, е да го смекчите. Намокрете тампона в приготвена подготовка и нанесете няколко секунди върху засегнатата зона. След това, коричките омекват и лесно се елиминират. Отстранете гной трябва да бъдете много внимателни, за да не повредите окото. Ако тя е твърде смукателна, то трябва да се накисва няколко пъти.

3. • За всяко око използвайте само нов чист тампон. Температурата на лечебните разтвори трябва да бъде 37 градуса.

4. • След отстраняване на гнойни корички, капнете в очите, предписани от офталмолог. За да изпълните процедурата по настилката, трябва да издърпате малко външния ъгъл и да излеете лекарството в оформената торба. Направете същото и с второто око.

5. • Когато се впръсква с пипета, не го докосвайте с лигавицата. Това ще помогне за разпространението на инфекцията.

6. Лечението с капки се извършва приблизително 4-6 пъти на ден. При измиване с фурацилин или отвари, процедурите трябва да се извършват на всеки два часа.

Новородените обикновено предписват антибиотици като Ciprolet или Levomycetin. Само лекарят може да намери подходящата концентрация. С всички правила на хигиена и използването на народни рецепти в самото начало на проявата на симптомите от болестта може да се отърве от много бързо. Важно е да се обръща специално внимание на грижите за бебето, за да не се допусне повторното прогресиране на заболяването.

Новороденото има зловещо око: какво да се прави и как да се лекува?

Ако новороденото поглъща окото, което може да бъде причинено от различни фактори, използването на лайка е ефективно. С него трябва да изтриете окото и клепача. Можете да използвате чаени листа. Рецепти за следното:

1. • Напълнете 1,5 чаена лъжичка сушена лайка в чаша и изсипете всичко с вряща вода. Обилно покрийте и оставете да се влива в продължение на един час. Измийте стерилния памучен тампон в лекарството и избършете окото. Направете това в посока от храма към вътрешния ъгъл на окото. Процедурата трябва да се извършва с повишено внимание при деца до три месеца. Дермата на клепача е много нежна, така че може случайно да предизвикате кръвоизлив на малки капиляри.

2. • Заваряване на чай. Ако новороденото поглъща окото, което е причина за конюнктивит, тогава е необходимо да изтриете очите с чай. Направете силна инфузия и извършете манипулации по същия начин, както в първия случай.

3. Фурацилинов разтвор. За да направите лекарство, трябва да разтворите 1 таблетка на половин чаша. Използвайте само варена вода. Процедурата за изтриване до 5 пъти на ден.

4. Мирамистин. Също така е възможно да се измият очите на новородените с разтвора на Мирамистин. Разтворът се приготвя в съотношение от 1 до 1. Измиването се извършва 4-5 пъти на ден. За всяка процедура използвайте само нови дискове от памучна вата. За всяко око е задължително да се използват различни памучни тампони. Лекарството активно се бори с микробите, премахва гной.

Много майки поддържат мнението, че вливането на майчиното мляко в очната ябълка на бебето ще допринесе за бързо възстановяване. Те вярват, че млякото има бактерицидно свойство и е абсолютно стерилно. Млякото действа като хранителна среда, затова ще насърчи възпроизводството на бактерии. Гърдите на мама често са изложени на кандидоза и стафилококова инфекция. Симптомите на такива заболявания може да не се проявяват изобщо. Резултатът е присъединяването към съществуващата болест на нова инфекция. Ако има поглъщане на окото, тогава е необходимо да се подходи към проблема с всякаква сериозност.

Масаж на слъзния канал

Всяка майка трябва да знае, че с такава патология, след всяко кърмене, е необходимо да се масажира спринцовката. Никакво лечение с капки и изплаквания няма да работи, ако има филм в слъзния канал. Това трябва да се прави с изключителна предпазливост. Преди процедурата, не забравяйте да миете ръцете си, за да не се присъедини вторична инфекция. Трябва също така да намажете ноктите си, за да избегнете издраскването на дермата. За да направите това, леко натиснете на торбата и направете движения нагоре и надолу поне осем пъти. Ако правилно прилагате всички препоръки, тогава малко гной от слъзния канал трябва да излезе. Ако това не се наблюдава, майката нарушила техниката на изпълнение на процедурата. Колкото по-скоро започват такива манипулации, толкова повече ефективност можете да очаквате.

Не се страхувайте да натискате чантата. Прекаленият нежен натиск няма да доведе до подобряване на състоянието. Лечението за такова заболяване трябва да започне възможно най-скоро. Това се дължи на факта, че след шест месеца консервативното лечение няма да има смисъл. Не е възможно да се лекува дакрилоцитит без масаж. Измиването на окото и използването на капки с антибиотици само премахват симптомите, но не и причината за това заболяване. Възпалението ще се повтаря отново и отново. При компетентно лечение заболяването преминава след три седмици. Ако не се наблюдава възстановяване, тогава окото се изплаква в болницата. В случай, че консервативното лечение не даде резултати, ще се извърши процедура за изследване на тубула. Процедурата се извършва под анестезия и отнема само няколко минути.

Всяка майка трябва да помни, че на първо място е необходимо да се идентифицира причината за болестта. В противен случай можете да увредите здравето на детето си и да влошите положението. За да се предотврати по-голямата част от болестта, е необходима ежедневна тоалетна за очи. Измийте очите два пъти на ден, използвайте само чисти тампони. Изтрийте очи само от външния ъгъл навътре. За да се предотврати заболяването, не са необходими специални дезинфекционни разтвори. Достатъчно е да измиете очите си с преварена вода.

Share:
Comments