Медитация и арт терапия - помощ в борбата срещу рака на

По времето, когато развитието на рак на гърдата се развива в организма, ръка за ръка е стреса, което значително допринася за прогресирането на заболяването и следователно благоприятното психическо състояние може несъмнено да се припише на най-силните съюзници на човека в борбата срещу това ужасно заболяване. За съжаление, това не е толкова лесно да се постигне, но според учени от Центъра за интегративна медицина те откриха един от най-ефективните и лесни начини за привеждане на ума си в нормално - медитация и арт терапия.

За да участват в проучването, което е в основата на тези открития, 18 жени бяха избрани от експерти. За болестта си - рак на гърдата - всеки от тях се е научил в периода от шест месеца до три години и оттогава никой от участниците не е прибягнал до активното лечение. В допълнение, психическото състояние на всички жени се характеризира с напрежение, безпокойство, чести стрес и депресия, причинени от болестта.

Програмата, според която експериментът е проведен, е проектиран за 2 месеца. Преди началото на прилагането му, всички жени чрез магнитно-резонансна терапия (MRI) бяха изследвани за нивото на церебралния кръвен поток, което беше избрано от специалистите като основен индикатор за емоционалното състояние на участниците. Освен това всички регистрирани резултати са записани от учените и се съхраняват до края на проучването.

Така че, в рамките на определеното време, пациентът трябва да се подложи на навременна курс на уроци по медитация и арт терапия - специална психологическа техника, където идентификация, коригиране и отстраняване на нарушения на нервната система се извършва чрез позоваване на изкуството и творчеството. По-специално, арт-терапия са включени упражнения като рисуване, слушане на музика, моделин, четене на книги, гледане на филми и писане на собствените си приказки. Изпълнението на такива упражнения дава възможност на участниците да изразят себе си и да повишат равнището на саморегулиране.

След 2 месеца, когато практическата част на експеримента е приключила, експертите отново проведоха изследване на жените за големината на мозъчния кръвоток. В доклада за проучването се казва: "Всички 18 участници подобриха психическото си състояние 3-4 пъти в сравнение с това, в което са останали, докато здравната програма не приключи, като многократно намали тяхната раздразнителност, депресия и тревожност. Но най-важното е, че благодарение на всичко това успяха да нормализират имунната си функция, което значително увеличи шансовете им да победят рака на гърдата. "

Share:
Comments