Kirkazon - медицински свойства и приложение в медицината

Kirkazon - общо описание

Kirkazon (aristocholia) е тревиста или продължителна многогодишна лиана, за която разклонени коренища преминават гладко в стъблото и цели, редуващи се големи листа на дълги дръжки. Големи червено-кафяви или малки жълти цветя са подредени в снопове и сами в аксилите на листата. Издухвайки се в основата, простата перинтка постепенно се превръща в дълга тръба, завършваща с дълъг лингвоформен израстък. Плодовете на къркасън висят на кубчета с форма на круша с фини бръчици. Цъфтежът пада през май-юни.

Kirkazon - виды и места произрастания

Kirkazon растёт по берегам морей, рек, заливным лугам, в оврагах, степной зоне и широколиственных лесах европейской части России, в огородах и садах — как сорное растение.

В допълнение към обикновения Кирзакон, също са популярни такива видове, подобни на "lomon", кръгли, дълги, широколистни и манджурийски.

Kirkazon - лечебные свойства

В kirkazone съдържа голямо количество аристолохин, което може да възбуди дихателния център, да увеличи амплитудата на сърдечния пулс, да разшири съдовете и да осигури диуритичен ефект. Халогенните препарати на това растение имат пагубен ефект върху протозоите и бактериите.

С всичките си лечебни свойства учените наскоро експериментално откриха, че космонавтът засяга организма канцерогенно и мутагенно, допринася за развитието на балканската нефропатия. Признава се като капилярна отрова, от която се случва хеморагичен нефрит. Разпределението на биологично активните добавки с Кирзакон е забранено в Русия.

Въпреки всичко, народната медицина го използва както преди. В малки дози това растение се използва за подагра, началните етапи на хипертония, оток, белодробна туберкулоза, неврастения, психическо и физическо пренатоварване. Смята се, че косматите могат да намалят чувствителността на организма към всякакви неблагоприятни условия на околната среда. Компреси и лосиони с воден разтвор са предписани за фурункулоза, дерматомикоза, мастит, сърбеж на кожата и пиодермия. Тинктура третира крастата. Дим от блестящи семена от аристохолия се препоръчва да вдишва с епилепсия.

Kirkazon - лекарственные формы

За медицински цели използвайте тревата и корените на Киркасън. Корените се събират през есенния период, след като семената напълно узреят. Те ги изкопават, отърват се от клони и съсипана земя, измиват се и изсушават под слънцето. Тревата се събира по време на периода на цъфтеж, поради което върховете му се отрязват (до 30 см). Изсушете с тънък слой на сенчесто място с добра вентилация.

Корени и трева се използват за приготвяне на тинктури, инфузии и отвари. Също така, растението се прилага външно в сурова, натрошена форма.

Kirkazon — рецепты

Вливане на Кираскон: Чед. сухи суровини (трева или корени), изсипете 300 ml вода (100 ° C), настоявайте за два часа и изтеглете. Приемане: 1/4 оборот. 3 г. / Ден преди хранене.

Тинктура на Киркозинг: 3 гр. сухи билки да настояват за една седмица в 100 мл водка и щам. Рецепция: 20 к. 3-4 r / ден.

Бульон Киркозано за външна употреба: chayn. л. сухи натрошени корени или 2 супени лъжици. л. суха трева изсипете чаша вода (100 ° C) и гответе за половин час. Използва се за пране и компреси.

Kirkazon — противопоказания

Заводът е отровен! Свръхдозата на лекарствата му води до разрушаване на чревната лигавица и стомаха. При контакт с растението е възможна алергична реакция, подобна на химическо изгаряне с I-II степен.

Строго е забранено използването на киркадон за деца, бременни жени, пациенти с бъбречна и чернодробна недостатъчност, гастрит.

Лечението с лекарства kirkazona се извършва само под строг контрол от медицинските служби!

Коментари

Марина 04/26/2016 Разбира се, след като прочетете всички възможни отрицателни последици от приемането на тази билка, можем да заключим, че не трябва да се приема. Но! Знам една жена, която в първите стадии на туберкулоза е излекувала тази тинктура. А тя, когато приемаше това лекарство, наистина се чувстваше малко не в обичайното състояние. На лицето, лек наркотик ефект. Вярно е, че не е получила отравяне или пристрастяване. Елза 04/23/2016 Разбрах, че намаляването на чувствителността към околната среда не е нищо повече от лесен наркотичен ефект. Ако активните добавки на базата на това растение вече са забранени ... Да, това е доста опасно, сам, просто не е подходящо за употреба. Наташа 04/23/2016 Независимо какво, това е това, което е растение, ако само от контакт с него можете да получите химическо изгаряне! Не видях коварника, не изглежда да расте с нас. Да, и след като прочетете, наистина не искате това растение да цъфти на нашата територия. Белла 23.04.2016 И от цветето е ясно, че растението е отровно. Няма да поема никакви рискове и да взема лекарства на основата си. Някак си не искам да получавам никаква нефропатия и т.н. Аз дори не знам такива думи))) По принцип не се нуждая от такова лекарство. Лола 04.23.2016 Е, аз се чудя: народна медицина kirkazon се използва, и най-вероятно е била използвана по-рано. И традиционната медицина е бил забранен и: наскоро ... Някак си не е сериозно. Все пак мисля, че това помага, тъй като хората го приемат.
Share:
Comments