Камбани - лечебни свойства и приложение в медицината

Bell - общо описание

Campanula - многогодишно (или двугодишно) тревисто растение от фамилията Bellflower. Здрав, къс, къс, стегнат и ловец, може да е леко изпъкнал или дълъг, пълзящ. Листовки малки, широколистна, по-нисколистна, горна - заседнала, синьо-виолетова. Corolla campanulate, разположена сред паниккулат или racemose плътни съцветия, цвете синьо, фино. Плодът под формата на кутия в отвора образува отвор с форма на процеп. Периодът на цъфтеж е лято и есен, точно до сланите.

Камбани - видове и места на растеж

Има повече от 300 разновидности на това растение, което расте в страни с умерен климат. Това са Средна и Близка Азия, Европа, Кавказ, понякога Северна Америка, Сибир. На територията на Русия има над 150 сорта, 15 от които се намират само в европейската част. Разнообразното местообитание на тези билки включва ливади, гори, степи, скали и пустинни парцели.

В момента някои видове растения са застрашени поради букети за търговски цели. 12 сорта, открити в Европа, са в критично състояние, от които 6 вида расте само в Италия. Тази камбана е равностранна, Трансилванска, Тризоидна. Декоративната камбана е персийски леопард - поляна, защитена в Карелия, включена в регионалната червена книга.

Камбани - лечебни свойства

По принцип звънците се използват за декоративни цели, но притежават редица лечебни свойства, като противовъзпалителни, антимикробни, успокояващи и упойващи, които се използват за лечение на много заболявания. Тази треска, кашлица, главоболие, запек, кървене от матката, обилна менструация, възпалено гърло. Когато кучетата хапят кучета, те се използват за изцеление на рани.

Изплакванията и лосионите помагат при заболявания на кожата и гърдите, тонзилит и стоматит се лекуват с изплакване. Камбаната е добро средство за лечение на лишеи и панарянци. Жените могат да облекчат хода на менопаузата и болката по време на менструацията. Камбаната просто дава сила на отслабени деца, ако добавите отвара към банята за къпане. Същият начин се улеснява от хода на епилепсията и внезапната поява на треска.

Бел - лекарствени форми

За медицински цели се използват корени, плодове, трева, листа, семена, прах, отвари, инфузии и тинктури. Стъблата и цветята се събират по време на цъфтящи растения.

Bellflower - рецепти

- Дори в областта на Avicenna можете да намерите предписание за лечението на левкорея - обикновен чай от прясно изсушени персийски камбани.

- За вътрешна употреба се препоръчва да се влива на билки: 2 супени лъжици прясна или суха суровина (звънец), изсипете една чаша вряла вода с една чаша, оставете за 2 часа да настоявате за пиене на супена лъжица 3 пъти дневно след хранене.

- Отвара от корените за лечение на вирусни инфекции се приготвя по обичайния начин на водна баня само с използване на емайлирани чинии. Влагайте в продължение на 2 часа под плътно затворен капак.

Бел - Противопоказания

Не са разкрити специални противопоказания при прилагането на това лечебно растение, необходимо е да се обърне внимание само на индивидуалната непоносимост и свръхчувствителност към това растение. Използвайте с повишено внимание.

Bell - интересни факти

В Англия има убеждение, че камбаните дават благополучие на къщата, така че това цвете се счита за свещено. Той получи името си, защото приличаше на камбаните, които носеха монахини по гърдите им. Томската гробница Кентърбъри е място за поклонение, където се провежда благословията на болните, така че английската камбана е наречена "Кантербъри камбани" и се смята за предвестник на късмета.

Коментари

Галина 04/26/2016 О! Интересувах се и този момент! Че камбаната носи благополучие на къщата. Аз не съм безразличен към това, толкова сладко цвете. И сега, много по-често ще сложа куп камбанка от собствената си къща. Да, и терапевтични свойства, без контраиндикации, също ще бъдат полезни. Рита 04/26/2016 Прекрасно цвете, не е изненадващо, че се събира толкова много. В крайна сметка, тя просто изглежда чудесно в букета, и отнема много време. И колко, оказа се, той може да излекува болести !! Но за това, че според вярата камбаната носи късмет на къщата, не знаех, но няма да пропусна такъв шанс! Рита 04/26/2016 Прекрасно цвете, не е изненадващо, че се събира толкова много. В крайна сметка, тя просто изглежда чудесно в букета, и отнема много време. И колко, оказа се, той може да излекува болести !! Но за това, че според вярата камбаната носи късмет на къщата, не знаех, но няма да пропусна такъв шанс! Настя 04/26/2016 Използвахме бульона на камбаната, също като агент за излекуване на рани. Тя помага много добре, раната се затяга точно пред очите ви. Интересувах се от начина за възстановяване на общите сили - баня с камбана. Тъй като все още имам това растение, ще опитам да се къпя. Наталия 04/26/2016 Благодарим ви за статията! Наистина имам нужда от съвет, добавете бульон към бебето в банята. Моят племенник беше сериозно болен, а сега има разбивка. И този съвет ще ви помогне да възстановите неговата дейност и жизненост. Определено ще я приложа на практика.
Share:
Comments