Как да поддържаме здравето в заседнала работа

Не е тайна, че много заседание не е добро за здравето. Но служителите в офиса трябва да се съобразят с този факт, като поставят здравето си на работното място. За тях е написана нашата статия, която представя няколко метода за борба със заседналия начин на живот, които могат да бъдат приложени, без да напускат работното място.

Купете крачкомер. Ако дневната ставка от 10 000 стъпки не е изпълнена, не седите в почивките по време на работа, ходете, ходете. Необходимо е да се изкачвате от стола на всяка безплатна минута, за да приведете броя на стъпките, преминали към норма.

Нека времето ви да контролира будилника. Не се поддавайте на безсъзнателното полузаспал. При сигнал на алармен часовник всеки час се откъсва от работа, ставате, разтягате и мешите мускулите си.

Не използвайте офис охладител. Разбира се, това е много удобно. Но благодарение на това просто изобретение можете да се оградите в офисен стол за целия работен ден. За да не станете "офис планктон", охладете жаждата си, като следвате водата от магазина през пътя. Такива малки излизания от офиса ще ви помогнат да останете в добра форма.

Обяд в кафенето или трапезарията. Разхождайки се до общественото хранене, можете да дишате чист въздух и да се затоплите. Ако времето позволява, се събирайте за пикник с колеги. Това е полезно за работа в екип и за вашето здраве.

Обърнете работните срещи на разходки. Бавният разговор няма да бъде тежък или напрегнат, а движението ще даде острота на мисълта и ще ви позволи да се затоплите в работен ден.

Разходете се по време на телефонни разговори - това е най-добрият начин да се затоплите, без да се отклонявате от работното място. Когато говорите, отидете в офиса, в коридора или излезте навън. Събеседникът няма да забележи разликата, но ползата от ходенето ще се почувства веднага.

Неочакван начин - не се движете от себе си, но, да речем, местете мебели. Трябва да зададете цел: няколко пъти на ден, за да смените седалката в положение "стоящо", като регулирате височината на масата. И се отказвайте от навика да се къпете около кабинета на стола.

Ако е възможно, комуникирайте лично с колегите си. Първо, това е отлична възможност да се избегнат недоразумения и забавни ситуации. На второ място, след като сте ходили в съседната стая, няма да останете на едно място. Това е много по-ефективно от имейлите или телефонните обаждания. Освен това, този метод може да помогне за разнообразяване на Вашия ден, промяна на ситуацията и, разбира се, да има положително въздействие върху здравето.

Ако във вашия офис има фитнес зала, не забравяйте да го посетите. Ако прекарате поне 25 минути на ден обучение, ще получите тласък на сила и сила. По-малко от половин час може да бъде като бягаща пътечка, да издърпате или да разклатите преса.

Тези методи са прости и разбираеми, но въпреки това много ефективни. Те ще подобрят настроението, здравето и формата, без да навредят на работния процес.

Share:
Comments