Climax. не се страхувайте.

Знаете ли, че на гръцки език думата "кулминация" означава "стълба"? И зависи от вас дали тази стълба ще ви помогне да се издигнете до ново ниво и да започнете нова щастлива фаза от живота си.

Успешните жени са добре поддържани и елегантни. Те водят активен начин на живот и майсторски съчетават грижата за семейството и изграждането на кариера, като постепенно реализират амбициозните си планове и стават пример за децата и внуците си. Предвид голямото разнообразие от услуги на козметици и пластични хирурзи, съвременните жени нямат възраст, но има страх.

Страхът, че настъпването на кулминацията ще доведе до неумолим процес на стареене и бързо ще превърне цъфтящата жена в нервна и раздразнителна жена, която постоянно страда от внезапни приливни вълни и сълзи. Офанзивата на "женската есен" плаши непредсказуемостта дори на най-уверени жени.

Но правилното отношение към менопаузата и желанието да се грижиш за себе си може да помогне на една жена да оцелее в една втора младост, където има място за вълнуващо хоби, тънка фигура, фитнес, пътуване, любов и секс. Жив пример за това - холивудски звезди, които много харесват да бъдат равни.

Разбира се, Шарън Стоун, Деми Мур, Дженифър Лопес и Моника Белучи се чувстват чудесно по време на менопаузата, като се появяват във филми и сменят млади съпрузи и любовници, като ръкавици. Разбира се, някой ще каже, че актрисите със сигурност се обслужват от най-добрите лекари, които споделят тайните си с тях, за да запазят вечната си младост и благополучие. И с това можете да се съгласите - най-вероятно звездите знаят, че днес една жена с елегантен най-добър приятел трябва да бъде добър гинеколог, на когото можете да се доверите.

И въпреки че Холивуд е далеч от нас, високо професионалните гинеколози са готови да ви помогнат днес - достатъчно е да се свържете с Международния медицински център HE CLINIC. Сред редовните клиенти на центъра са публични хора, включително бизнесмени, политици и шоу-бизнес звезди, които са много взискателни към качеството на лечението.

Гинекология от висок клас в НЛК КЛИНИКА

Гинеколозите HE CLINIC се придържат към мнението, че менопаузата е естествено преходно състояние на женското тяло, а не болест и присъда. Специалистите в клиниката предлагат на пациентите си най-ефективните методи за премахване на неприятните симптоми и за запазване и подобряване на качеството на живот.

Процесите, които се появяват при жената по време на менопаузата, са както типични, така и индивидуални. Организмът на всяка жена реагира по различен начин на промените в хормоналния фон, които могат да се проявят в забележима загуба на тегло и в увеличен обем на наднорменото тегло. Специална роля играят тук съществуващите хронични заболявания, начинът на живот на жената, нейното хранене и физическата активност - всичко това трябва да се има предвид при изготвянето на терапевтичен план. Това отново доказва, че е невъзможно да изберете лекарства за себе си, за да се освободите от симптомите на менопаузата, което може сериозно да ви навреди.

Само високо квалифициран лекар може да оцени ситуацията и да улесни менопаузата, като избере индивидуално най-ефективните терапии за пациента. В ON CLINIC модерните антидепресанти и лекарства, които намаляват костната загуба и предотвратяват развитието на остеопороза, се използват за изравняване на влиянието на менопаузата върху тялото, което е важно и за жените, страдащи от менопаузата. Също така, местното лечение се използва за премахване на дискомфорта при сексуален контакт.

Един от най-ефективните методи за лечение на менопаузален синдром с менопауза е хормоналната терапия. Периодичните курсове на хормонална терапия, предписани от лекар, в някои случаи се използват за предотвратяване на сериозни заболявания като миокарден инфаркт и инсулт.

При менопаузата не бива да чакате симптомите да преминават сами и да страдат мълчаливо! Дайте си няколко часа, регистрирайте се за лекар и идвайте на рецепцията. Съвременната медицина има много безопасни и ефективни методи за облекчаване на симптомите на менопаузата. Специалистите HE CLINIC са готови да ви докажат!

Климакс: най-често срещаните митове

Има толкова много погрешни схващания, свързани с концепцията за здравето на една жена в климактеричния период. Задачата на всеки един от нас е да разпръснем митовете за себе си и да се срещнем с пълно въоръжение, без да допуснем никого да заблуждава.

Мит 1. С появата на влошаване на менопаузата

Отслабването на производството на полови хормони наистина повлиява неблагоприятно състоянието на кожата и косата на жената. Но навременното използване на хормонални заместители на наркотици ще помогне за решаването на този проблем. Както показват статистическите данни, добрият външен вид не може да бъде предимно тези жени, които са в постоянен стрес, не изоставяйте лошите навици, не се занимавайте с фитнес и обичате бързо хранене.

Правилната грижа за себе си, включително удобната физическа активност и балансираният режим на деня, допринасят за изчерпването на женската красота, независимо от началото на менопаузата.

Мит 2. По време на менопаузата, героят се влошава

Може би, в допълнение към промените във външния вид, жените се страхуват, че с появата на менопаузата те ще станат хероини на анекдоти за менопаузата и ще се превърнат в порочни мъже, неспособни да ограничат агресията. Това, според тях, няма да забави най-негативното въздействие върху отношенията с колегите и близките.

В действителност, с меланхолия, сълзите и раздразнителността могат ефективно да се борят със здравословен начин на живот, достатъчен сън и специални медикаменти. Както показва практиката, при жени, наблюдавани в гинеколозите HE CLINIC, с кулминация няма нежелани промени в характера.

Мит 3. С появата на менопаузата за секса, можете да забравите

Ако една жена е здрава и не забравя да наблюдава нейното здраве, появата на менопаузата няма да се превърне в непреодолима бариера, отвъд която желаната любов и секс вече не живеят. Гинеколозите вярват, че по време на секс мъжете е възможно и необходимо да се занимава със секс, тъй като това остава достатъчно важно за физическото здраве на една жена и нейното психологическо състояние.

Тъй като производството на естествен лубрикант за овлажняване на вагиналната лигавица намалява с възрастта, жените се препоръчват да използват специални средства за предотвратяване появата на сухота и дискомфорт.

Мит 4. Климатът е началото на безкрайни болести.

След като преживях първите симптоми на менопаузата - повишено изпотяване, горещи вълни, сърцебиене, главоболие - някои жени обречени да решат, че младежът е преминал, което означава, че са налице само болести. Всъщност адекватната терапия и помощта на опитен гинеколог ще помогне не само да забрави симптомите на менопаузата, но и да предотврати развитието на много други заболявания, характерни за жените над 45-50 години. Всичко това ще ви позволи да останете млади и здрави от много години насам.

Мит 5. Хормоналната терапия води до набор от наднормено тегло

Понастоящем за хормонална терапия лекарите препоръчват лекарства, които съдържат хормони в много ниски дози. Те не повлияват неблагоприятно метаболизма на липидите и въглехидратите и не водят до нежелана промяна на фигурата.

Разбира се, безопасността на хормонозаместителната терапия трябва да се отчита само когато кандидатствате за консултация с висококвалифициран гинеколог и не купувате първия наркотик в аптеката, който препоръча вашият приятел.

Опасност от самолечение с менопауза

Хормонената терапия с менопауза е противопоказана при пациенти с такива заболявания:

  • рак на ендометриума, яйчниците, млечните жлези;
  • коагулопатия;
  • чернодробно заболяване;
  • тромбоэмболии, тромбофлебит;
  • кървене от матката на необяснима причина;
  • бъбречна недостатъчност.

Преди назначаването на приемането на хормонални лекарства, които намаляват проявата на симптомите на менопаузата, е необходимо да се извърши пълна диагноза, включително ултразвук, мамография, анализ на смазване и кръвен тест. Не се доверявайте на лекари, които без предварителен преглед предполагат, че приемате някакви лекарства! Не забравяйте - Вашето здраве е заложено!

Моля, свържете се с HE CLINIC - медицински център, където със сигурност ще намерите Вашия лекар! Вашето благополучие е наша грижа!

Share:
Comments