Бадан - лечебни свойства и приложение в медицината

Бадан - общо описание

Бадан е вид вечнозелени трайни, по-рядко ежегодни растения, принадлежащи към семейството на саксифража. Badan се характеризира с гъста, дебела, леко разклонена коренища, намираща се в непосредствена близост до повърхността. Листата са кръгли, назъбени, сравнително големи. Горната плоча на листата има гладка, кожухална текстура.

Червени, ярки розови или бели цветни боровинки се събират в гъсти съцветия от гроздовидни цветове, които са на върха на голи, изправени стъбла, средната височина на които е 30 см. Бумът, който цъфтят през пролетта, запазва своята орнаменталност до края на растителността.

Бадан - видове и места на растеж

Някои форми на badan са успешно използвани за декориране на градините, имитират естествения пейзаж в много европейски страни. Декоративната форма и красивите цветя на фона на тъмнозелените листа създават великолепни живописни композиции почти през цялата година.

В момента науката познава девет основни типа badan:

1. Badan хибрид - "опитомени" растителни видове, играе естетическа роля. Бадан - цивилизован - живее в Тибет, в Хималаите. Предпочита горски зони и сенчести места на планински перила. Бадан Гисар - най-редкият вид реликви е краят на газа Гисар. Разраства се в хълмовете на планинските реки, на каменисти склонове. Badan сърцевидна форма - обхваща Altai. Бадан Стречи - районите му: Централна Азия, Хималаите, Афганистан. Расте в групи на мокри места. Badan Pacific - разпространен в Далечния Изток, Корея и Китай. Той заема голяма територия, образувайки непрекъсната гъстота. 7. crassifolia - открити в Алтай, Байкал, Sayan, Tarbagatai, Корея и Монголия, които растат в борова lesah.8. Бадан Шмид е резултат от пресичането на два вида. Устойчива на зимни, непретенциозни растения е много популярна в Европа. Бадан Угам - жител на планината Угам.

Бадан - лечебни свойства

Badan - едно наистина уникално творение на природата! През вековете тя е спасила хората от различни болести. Растението има противовъзпалителни, стягащи, антибактериални и диуретични свойства. С помощта на Badan можете да победите различни заболявания: дизентерия, ерозия на CMM, фибромиом, кървене, кандидоза на устната кухина, намаляване на кръвното налягане, освен това веществата в състава му се борят с пиогенни микроорганизми, потискат гнилостните процеси в организма.

Badan leucorrhoea съдържа уникални химически съединения, способни да отблъскват злокачествени неоплазми. Монголският чай на базата на бакана елиминира депресията, възстановява ефикасността, спестява от треска и диария.

Тибетската медицина използва растението като антитуберкулозно и антипневмонично лекарство. Badan също помага за премахване на храносмилателните проблеми: киселини, гадене, подуване на корема и др.

Бадан - дозировъчни форми

Подложката на растението придобива лечебна сила за третата година от живота си, използва се за приготвяне на различни лечебни "отвари". Изкопайте корена през юни, след което го почистете, смилайте и изсъхвайте на тъмно място. Срокът на годност на готовия сух екстракт е 4 години.

Бадан - Рецепти

Отвара за лечение на обилна менструация, кървене след раждането: пресни корени, 1 супена лъжица. л. добавете към вряща вода (250 ml), след това изключете печката, оставете я да се наготви и да се охлади. Щам и вземете по чл. лъжица 3 r. деня преди хранене.

Инфузия за изплакване на устата (с кандидоза и кървене на венците): сух екстракт добавете към топла преварена вода (350 ml), настоявайте 4-6 часа и изплакнете устата си през деня.

Тинктура от мастни масла за лечение на бронхо-белодробни заболявания: 40 г сушен корен излива сто грама водка. Затворете бутилката плътно и оставете на тъмно място в продължение на 10 дни. След това внимателно щам, извади корените и вземете 30 капки. на 1 супена лъжица. една лъжица течност (три пъти на ден).

Отвара за инжектиране (за гинекологични проблеми): 6 супени лъжици. Добавете лъжици корени в кипяща вода (400 гр.) И разбъркайте съдържанието при бавен огън за около 15 минути. Разтворете супена лъжица готов бульон в 1 литър варена вода и извършете процедурите.

Бадан — противопоказания

- Тромбоза - Индивидуална непоносимост - Постоянен запек.

Коментари

Анна 09.09.2016 При приемане е необходимо да се обмисли (бъдете защитени). Знам със сигурност, че е възможно да се излекува мъжкото и женското безплодие в печени продукти ... Разбира се, ако мъжът не е кастрато, а жената има поне един яйчник. Който го е взел, роди всичко, още не знам кой не би родил. лукс 06.06.2016 Здравейте, търся лечебна билка, която третира шиповете на фалопиевите тръби. моля помогнете Ника 04/17/2016 Е, ако монголите и още повече тибетското медицина разпознават адреналина като лекарствен, тогава нямам какво да добавя тук. Имам доверие на тибетската медицина и нашите народни средства. Не са модерни, разбира се, но стари, тествани. Знам, че има много от това растение в Алтай. И хората там, които живеят в провинцията, на практика не се разболяват. Разбира се, чистият въздух, който дишат, също се отразява. Но, в края на краищата, могат да се случат и различни настинки, но те се лекуват с badan. Ira 04/17/2016 Вярно е, че такова красиво цвете, по-скоро дърпа на декоративното, отколкото на лечебното. И все пак той има толкова много полезни свойства. Знам една жена, която е напълно излекувана от злокачествен тумор (на първия етап от развитието).
Share:
Comments