Амброзия - лекарствени свойства и приложение в медицината

Амброзия — общее описание

Амброзия е род от една или многогодишни треви, принадлежи към семейството на астроидите и е опасна карантина. Стеблото е изправено, леко извито, височината на растението варира в диапазона - от 30 см до 2 и повече метра. Коренът на агресията е мощен, дълъг (до 4 м), с формата на пръчка. Листата са доста големи (до 15 сантиметра), назъбени. Не монотонен: отгоре - светло зелено, а отдолу - леко сивкаво.

Пет-зъбци амурсажи цветя са концентрирани в копринено съцветие, състоящи се от 8-16 малки жълти или жълто-зелени цветя. Периодът на цъфтеж е от края на юли до октомври, в зависимост от вида на амуртата.

Ambrosia - видове и места на растеж

Родът включва около 40 различни растителни вида. Амброзия е преобладаваща предимно в Северна Америка. Оттам е донесена в някои страни, включително и в нашите. В Русия има три вида амброзия: тристранен, пелин (използван в хомеопатията, народната медицина) и holometelchatnuyu.

В южните, югоизточните райони, в района на Волга, Приморие, както и в Северен Кавказ и Украйна има плевел. Зърнени ливади, градини, зеленчукови градини, пасища, горски и крайбрежни ивици. Разработва силна коренова система, като по този начин изсушава почвата и потиска жизненоважната дейност на друга растителност.

Ambrosia - лечебни свойства

Ambrosia пелин е много противоречиво растение, заслужава да бъдете предпазливи преди да започнете лечението и да се консултирате със специалист. Факт е, че ragweed ragweed може да предизвика най-силната алергия - всичко зависи от физиологичните характеристики на организма. По-добре да не рискувате и да презастраховате отново.

Нека да преминем към приятните мигове. В ragweed съдържа огромно количество етерични масла, витамини, микроелементи, полезни съединения и БАС, които помагат за борба с много заболявания.

Тревата се използва широко за хипертензивни кризи, треска, диария, дизентерия, натъртвания и рани, наличие на хелминтиази (паразити). Изследванията също така потвърждават ясно изразения бактерициден ефект на амброзия. До известна степен растението помага за борба с онкологичните неоплазми (в нулев първи етап).

Амброзия - лекарствени форми

За медицински цели, използвайте надземни части от амброзия, семена, корени, цветя и цветен прашец. Надземната част съдържа елементи като камфор и цинерол, есенциалните концентрати от семена (около 20%). На основата на лечебно растение се приготвят различни алкохолни и безалкохолни напитки, екстракти от масло и алкохол-етер, както вътре, така и извън тях. За някои заболявания може да се използва сок от агресивна ракия.

Амброзия — способ применения

Рецепта за това: за 300 мл стръмна вряла вода добавете 2 супени лъжици. лъжици (без плъзгане) натрошени сухи листа, настояват половин час и напрежение. Вземете две супени лъжици всяка. лъжици 3-6 пъти на ден. Тази инфузия се препоръчва за гастрит, ентероколит, треска, като превантивно средство срещу колоректален рак. Възможно е да се използва външно за болка, артрит и навяхвания.

Тинктура рецепта: свежи цветя (или четки) за смилане, налейте висококачествена водка (в съотношение 1: 5), настояват в тъмно, затворено място за около седмица. Вземете тинктура е необходимо за половин час преди хранене, 25-30 капки, 3 r / ден за един месец. Препоръчително е да се използва с неврастения, склонност към конвулсии, стомашно-чревни заболявания.

Рецептата за маслен екстракт: нарязани цветя и листа (пресни), изсипете маслини, рапица или синапено масло (1: 5), настояват две седмици. Използвайте - външно, за лечение на язви е трудно да се лекуват рани и други увреждания на лигавиците и кожата.

Пресни листа и растителен сок се използват под формата на компреси върху проблемни области, както и с остеохондроза, тумори, подуване, радикулит.

Амброзия — противопоказания

- различни алергии - бременност, кърмене - индивидуална непоносимост на компонентите;

Преди да използвате продуктите на основата на амброзия, препоръчително е да се консултирате със специалист. При развиване на алергична реакция е необходимо да вземете антихистамин и да престанете да приемате стимула.

Коментари

Варвара 04/17/2016 Интересувах се да видя това растение сами по себе си. В края на краищата, много пъти съм чувал името му и е толкова интересно. Сега знам как изглежда тя. Но, честно казано, свойствата на амурфиналите не са направили никакви специални впечатления. Има по-безопасни растения. Соня 17.04.2016 Разбира се, това е полезно качество на амброзия - борбата срещу рака. Но всъщност се казва, че може да помогне само в само началния етап и аз вярвам, че основно онкологията вече се намира в по-късен етап от развитието. Ната 17.04.2016 В наше време, различни алергии, когато дори новородени бебета страдат от всякакъв вид на нейните алергии, без никаква цел обикновено използват такива растения. Въпреки че името на тази амбра е ... добре, може да си помислите, че това е някакъв панацея))) Лариса 17.04.2016 г. Добре. че това растение не расте в необятността на Русия. И тогава, страхувам се. скоро щяхме да се отнасяме към нея тук))) В края на краищата, за един руски човек няма забрани, ние не разбираме, че има някои противопоказания. Започваме да прилагате нещо, тогава е достатъчно))) Карина 04/17/2016 Добре. Не забелязах никакви специални свойства в тази амброзия. Всички тези качества присъстват в нашите растения и много от тях имат много повече. Но противопоказанията и всички видове предупреждения наистина създават опасност за руския народ.
Share:
Comments