Красиви гъби: как да добавите обем и да запазите младостта

Устните са една от най-изразителните и вълнуващи черти на лицето на жената. И ако са плътни, устойчиви и добре поддържани, как магнит привлича вижданията на мъжете, защото те искат да се целуват толкова много!

За съжаление, не цялата природа е представила обем и чувствени гъби. И с възрастта, дори и най-съблазнителна и сексуална, губят своята форма и еластичност, ъглите започват да се спускат, бръчките се появяват над горната устна, контурът се замъглява и кожата е по-слаба ...

Възниква въпросът: как да се запази младостта и красотата на устните, да се направят по-плитки и изразителни, без да попадат под ножа на пластичен хирург и без да се използват модерни и много скъпи процедури?

Има изход! Има начин не само да спасим, но и да върнем младостта, която е напуснала младостта си, и дори да ги направи по-изразителни и обемни! Заинтригувани ли са те?

Това е много проста: само 10-15 минути на ден, за да практикувате специален набор от упражнения - оформяне за устните. И тъй като всяка гимнастика изисква редовни класове за видими резултати, нашата основна задача с вас не е да "охлаждате" и да не спирате наполовина.

Подготвителен етап

Не се притеснявайте - всичко е просто. Просто трябва да почистите лицето си от грим и замърсяване (така че кожата да може напълно да се насити с кислород), нанесете подхранващ крем (балсам) върху устните и първо да изплакнете устата и след това - със студена вода. Това изплакване ще увеличи тонуса на мускулите, което означава, че гимнастиката ще бъде по-ефективна.

Ежедневно зареждане за еластичност и обем

1. "Издухвайте свещите". Представете си, че преди да сте голяма торта със сто запалени свещи и вие сте виновникът на празника. Вие правите желание, да получите надута въздух, смешно измама бузите, и че има сили, разбива всички светлини. Повторете поне 10 пъти, като направите пауза след всяко издишване за 2-3 секунди.

2. Файфе. Издърпайте устните си напред с "тръба" и, доколкото е възможно, започнете да ги отваряте, като казвате "О". В този случай устните трябва непрекъснато да се разширяват, когато се произнасят, те трябва да се отварят и да се свиват. Повторете най-малко 15 пъти, отпуснете се за няколко секунди и повторете упражнението още един или два пъти.

3. Вдишайте дълбоко, силно надувайте бузите си. И започнете малко подуване, потресете въздух и изречете по това време звука на "n": n ... n ... n ... Повторете 5-7 пъти.

4. "Гармошка". Силно компресирайте устните и ги разтегнете в усмивка (не разхлабвайте). Дръжте ги в това положение за няколко минути, след което издърпайте епруветката, повтаряйте 15-20 пъти.

5. "Распевочка". Бавно и бавно изречете гласни, a, o, y, u, u (всяка буква - 10-15 пъти).

6. Целувката. Издърпайте гъбите напред, сякаш искате да целувате някого и да ги завъртите кръгообразно, като нарисувате число осем (20 пъти). Останете малко, отпуснете устните си, отново затворете, устните - в положение "целувка" и ги преместете надясно и наляво за 30 секунди.

7. "Червило". Представете си, че сте направили червило за червило и започнете да го "намажете" с устните си (30 секунди). За момент отпуснете се и го направете отново.

8. "Риба". Вие сте риба и правете леки движения, като че дишате. Изпълнете 1-3 минути (колкото можете).

Направете устни пълни

Този набор от упражнения ще ви помогне да направите тънките устни по-обемни, еластични и красиви в най-кратки срокове. При условие, че ще прекарате всеки ден тази гимнастика в продължение на поне 15-20 минути.

1. Издърпайте устните си напред под формата на целувка и в същото време ги натиснете с показалеца си. Целта е да се даде на пръста най-голямата устойчивост на устните. Спуснат и спокоен, опънат и спокоен, така че трябва да направите около 200 пъти.

2. Изтеглете устните си с "тръба" и издърпайте кръгове. Първите 100 кръга по посока на часовниковата стрелка, след това 100 пъти обратно на часовниковата стрелка.

3. Поставете два показалеца върху горната устна и два палеца на пръстите под долната устна (устните трябва да се отпуснат и да се затворят едновременно). С леки, леко натискащи движения, дръпнете устните напред, отделете ги от зъбите и ги освободете. Просто не притискайте устните си здраво, не дръпнете с дрънчене. Повторете 100-150 пъти.

Повдигнете ъглите на устните

1. Натискайте ъглите на устата с пръсти и започнете да разтягате устните си и да релаксирате. Повторете 10-15 пъти.

2. С пръстите на показалеца си натиснете надолу ъглите и силно правете 3-5 "движения". Отпуснете се. Повторете десет пъти.

3. Отворете устата си и увийте устните си около зъбите си, усмихнете се, повдигнете ъглите на устните си. Направете го 10 пъти.

4. Сложете устните си в устата си и със силна сила я отворете (10 пъти).

5. Ако можете да свирите, тогава го правете по-често!

6. Заедно с устните правете движенията на долната челюст надясно и наляво. Повторете от 15 пъти.

Важно е да знаете! Увеличете ефективността на тези упражнения ще помогне на вашето весело настроение и изражение на лицето. Опитайте се да се усмихвате повече, да не правите мрачно и ядосано лице, а после плодовете на вашите усилия ще се появят много по-бързо на лицето ви.

Ние премахваме бръчките в устата

Кажете звука "о" и задръжте устните си в тази форма. В този случай е необходимо носът да се бръчки и да се повдигне върха с пръста. Продължавайки да казвате "o", натиснете горната си устна с пръсти към зъбите си и се опитайте да се усмихвате по такъв начин, че да работи колкото е възможно повече. С всяка такава усмивка повдигнете върха на носа по-силно и едновременно с показалецните пръсти извършват масажиращи движения в посока от носа към брадичката и в обратната посока.

Повторете упражнението, докато назолабиалните гънки станат уморени. След това, без да се отпуснете, трябва да замръзвате с усмивка и нос, да се брои до 20, като потупате с пръсти в едни и същи посоки. Постепенно усложнявайте упражнението: увеличете броя на подходите и продължителността на сметката в момента на закъснението.

Направете устни мека и кадифена

За да придадете на устните уникална мекота и добре поддържана, е необходимо да се грижите за тях, както и за лицето, - редовно да почиствате, подхранвате и овлажнявате.

очисти

Всеки ден почиствайте устните си от остатъците от грим и мръсотия. За да направите това, достатъчно е да имате препарат за грим (крем) и памучна вата. Освен това, всяка седмица, направете мека скраб. Като ексфолиращ агент можете да използвате захаросан мед (захар) и зехтин в съотношение 1: 1. Бъдете внимателни: пилингът на ръцете трябва да се извършва много внимателно и деликатно при кръгови движения, в противен случай може само да повредите и да предизвикате появата на бръчки.

защитавам

Преди да излезете навън, не забравяйте да използвате защитно оборудване в зависимост от сезона. През лятото и пролетта, предпазвайте устните си от вредните ефекти на ултравиолетовата светлина, като използвате овлажнители с високо съдържание на UV филтри, а през студения сезон - подхранващи и мастни кремове (балсами), които предпазват от студ.

Храним се и овлажняваме

Плодова маска: отлепете и настържете ябълката върху фина ренде, разтривайте с омекотено масло (1/2 чаена лъжичка). Нанесете маската за 15 минути. Apple може да бъде заменен с банан, кайсия, цариградско грозде, пъпеш, диня, краставица и цвекло.

За сухи устни най-доброто подхранващо и ексфолиращо средство ще бъде мед. Просто нанесете върху устните, задръжте за 10-15 минути, леко масажирайте и изплакнете.

Подхранваща маска за заквасена сметана. В заквасена сметана (1 чаена лъжичка) добавете 2-3 капки лимонов сок и маслиново (зеленчуково) масло. Нанесете дебел слой устни и задръжте за 15-20 минути.

Устните с устните ще помогнат на маз. Вземете (1 чаена лъжичка) пчелен восък, вазелин, какаово масло (алтернативно, рициново или маслиново) и 1 супена лъжица лайка. Първо, разтопете восък във водна баня, след това (без да отстранявате) всички останали съставки. Смесва се, изважда се от банята и се разбърква. Нанесете през нощта, измийте сутринта. Силно заздравените устни се смазват няколко пъти на ден, преди да излязат на улицата.

И на десерт

Ако често ухапате устните си, добър резултат ще даде масаж на устните, като използвате мед, масло и четка за зъби: просто нанесете върху четката и леко масажирайте за 1-2 минути. Между другото, с помощта на такъв масаж можете да постигнете ефекта на "силиконовите устни", но вместо мед и масло използвайте блясък на устни (увеличаване на обема) и масажът трябва да бъде 10-15 минути.

Share:
Comments