Алтей - медицински свойства и приложение в медицината

Алтей - общото описание

Althaeus е многогодишно или годишно тревисто растение, принадлежащо към малвийското семейство. Има прави, по-рядко разклонени стъбла с височина от 5 см до метър и половина. Цветята обикновено са бледо розови, сравнително малки по размер. При повечето видове от althea, те се събират в racemose-paniculate съцветие. Корен - гъста, многоцветна, има много месести клони, които навлизат дълбоко в земята. Листата са лобатични, меки на допир, като кадифе. Цъфтящи и плодови моркови през втората половина на лятото. Семената са с форма на бъбрек, сиво или кафяво.

Althey - видове и места на растеж

Най-често срещаните и ценни видове са лечебните растения. Тя се среща в степни и горски степни зони на европейската част на нашата страна, в южната част на Сибир, както и в Европа, Централна Азия, Украйна, Казахстан и Кавказ. Altya расте навсякъде, където има влажна почва с плитка трапезна маса.

Заедно с медикамента althea, суровината от вид, подобен на натура, арменската мантия, се използва широко в народната и научната медицина. Височината на растението варира от половин метър до 2 метра. През лятото цъфтежът на арменците се разцъфтява и окупира през октомври. Външно много подобен на лекарството, но има редица малки различия. Разпространен в Централна Азия, планинските степни райони на Северен Кавказ, Далечния Изток, долното течение на реките Волга и Дон.

Други видове включват:

- althae brussonezielistny - расте в крайбрежните райони на Волга, в пределите на Сир Даря и Аму Даря; - морската молва - районът й покрива по-голямата част от Европа, Близкия изток, Азия; живее в светли широколистни гори, на каменисти склонове и ливади, - другият груб - расте в Северна Африка, Европа, Централна и Западна Азия; Предпочита каменисти склонове, пустинен терен, - althaea на Ludwig е много ниско растение (от 5 до 30 см), регистрирано в Южна Африка, Централна Азия и Средиземно море.

Алтей - лечебни свойства

Благодарение на уникалния химичен състав, маршмаловите и арменските са широко използвани в народната медицина и също така са част от някои синтетични лекарства, направени на базата на лечебни билки.

Altheae има обгръщащ, противовъзпалителен, успокояващ, антиспазматичен ефект и затова се използва за лечение на такива заболявания като: възпалителни заболявания на дихателната система (остра респираторна болест, бронхит, магарешка кашлица, тонзилит, пневмония и др.) И храносмилане, инфекция на пикочните пътища, стомашна и дуоденална язва , дизентерия, конюнктивит (измиване на очите), кандидоза на устната кухина.

Althaea - дозирани форми

За медицински цели използвайте цветя, листа и корени на алтея. Но според лабораторните данни повечето от хранителните вещества са концентрирани в корена. Ето защо, за приготвянето на различни инфузии и бульони се използва най-често.

Алтей - тайни за употреба

При възпалителни заболявания на стомашно-чревния тракт, препоръчително е да се взима алкохолната инфузия на алтеа корени.

Подготовка: за 500 мл варена вода добавете 4 супени лъжици от натрошени корени, настоявайте 8-10 часа и вземете 100 мл 3 r / d за една до две седмици. При заболявания на дихателната система е възможно да се използва инфузия под формата на изплакване, с конюнктивит е необходимо да се изплакнат очите.

Отличен отхрачващ ефект има сироп от алтеи корени, приготвени вкъщи.

Рецепта: за 100 грама сироп от гореща захар, добавете 2-3 г сух корен екстракт, разбъркайте и настоявайте няколко часа на топло място. Такъв сироп се използва за бронхит, трахеит, пневмония (като допълнително лекарство за основното лечение).

Добре установено и сок althea. Извлича се от листата и стъблата на растенията, събрани през първата половина на лятото (максимум до края на юли). Трябва да го използвате за 1 супена лъжица. лъжица (може да се добави с мед) 3 r. един ден при лечението на гневна кашлица, пневмония, бронхиална астма, бронхит, магарешка кашлица и др.

Алтей — противопоказания

- индивидуална непоносимост - упорит запек - първи триместър на бременността - респираторна недостатъчност 2, 3 градуса.

Нежелани реакции: при малките деца marshmallow може да причини запек и с повишено внимание трябва да ги вземе за хора, страдащи от диабет.

Коментари

Виктория 04/16/2016 Да, толкова много болести се лекуват прости, изглежда, трева. Но се чудя, можеш ли да дадеш бульон на децата? Дъщеря ми получи бронхит, нещо като изцеление, но може да започне отново във всеки един момент. И за да напълни детето с хапчета, няма и най-малкото желание. Ева 04/16/2016 Толкова много, за да потъпкваме медицината, така че все още харчим огромни суми пари за всякакви хапчета! И какво ще кажете за замяната? !! Празен портфейл и дори още една двойка рани, което дори не беше така! От дълго време вярвах, че самата природа ни даде всичко, само че трябва да се научиш да я виждаш! Диана 16.12.2016 Баба ми видял такова цвете в селото. Защо му обърна внимание - съсед на трева събира баба си и тя също го събори. Как е всичко интересно - самите лекарства растат под краката си, но ние не знаем за това, ние ги стъпкваме върху тях ... Елена 16.10.2016 Имам проблеми със стомашно-чревния тракт. Ще се опитам да пия marshmallows. Вярно е, че винаги съм мислил, че алкохолната тинктура е по-добра ... По някакъв начин трябва да е по-безопасно. И сега разбирам, че алкохолът и стомашните проблеми не могат да бъдат лекувани. Светлана 04/16/2016 Благодаря на много умни хора за тази статия! Съпругът ми беше много болен в стомаха, отиде в болницата, му бяха предписани всички видове хапчета. Но той пие малко и черният му дроб започна да боли! Сега, вече една седмица, докато пие отвара от блатото, и па-па, той стана много по-добър.
Share:
Comments