6000 стъпки на ден - залог на добра фигура и здраве на

Наднорменото тегло, което се появява след навършване на средна възраст, се превръща в мюсюлманка за много жени. За съжаление, справянето с него често е много по-трудно, отколкото преди пет или десет години, но изглежда, че бразилските изследователи са намерили решение на този проблем.

За да се отърве от излишните килограми на средна възраст, според тях една жена трябва само да намери време, за да извърши 6000 стъпки на ден, което, освен да намали теглото, също ще помогне да се намали вероятността от сърдечни заболявания, диабет и прегряване на метаболизма синдром.

Преди да направят своите открития, бразилските изследователи са изследвали 292 жени на възраст 45 до 72 години. Всеки от тях е подложен на медицински преглед, в който са записани показатели за здравето като холестерол и кръвна захар. Освен това лекарите измерват талията и бедрата си, за да разкрият степента на затлъстяване в корема, което е една от основните причини за диабет и сърдечносъдови заболявания.

След всички тестове жените получават крачкомери, които е трябвало да използват за определено време, всеки път, когато са били в движение, и в края на деня да записват данни от устройството в дневника си. В заключителния етап на експеримента специалистите отново проверяват всички жени, като вземат предвид данните, записани от участниците от педометъра. По този начин експертите установили, че тези, които са направили 6000 или повече стъпки на ден, са имали много по-малък риск от диабет и метаболитен синдром, отколкото в първичния анализ. Освен това те са успели значително да намалят обема си в талията и бедрата, като по този начин намаляват нивото на абдоминално затлъстяване. Струва си да се отбележи, че най-голяма полза от ходенето бяха поети от онези, които бяха по-активни и се опитаха да се придвижат възможно най-бързо.

В доклада за резултатите от експеримента се казва: "Очевидно е, че за жените на средна възраст пътят към здравето започва с 6000 стъпки на ден. Проучването показа, че спазването на това правило не само помага за отслабване, но може да намали риска от диабет и сърдечни заболявания с още 50%. Колкото по-дълги са сесиите, толкова по-видими са резултатите, но можете да почувствате промени в тялото си след 2-3 месеца, при условие че стандартът ще бъде изпълнен ежедневно. "

Share:
Comments