Триизмерни цветя от хартия със собствените си ръце -

Букетите хартия могат да станат както оригинален подарък, украшение върху опаковка за подаръци, така и кошница с бонбони.

Необходимо е да си направите малко въображение, да отделите малко време и минимум материали.

Колко разнообразен е светът на цветята, толкова широк е изборът на техните хартиени колеги.

Предлагаме няколко опции за вашето внимание.

Роза 1

♦♦♦

Оригинален букет от рози в стил Арт Нуво е лесно да направите сами. Това е лесно. Да направим няколко рози (нечетно число). За да направите това, нека вземем гладка, гъста хартия с подходящи цветове. Ако букетът е едноцветен, можете да изберете червено, ярко розово или наситено синьо. Цветовете от един цвят с различни нюанси и тонове са добре комбинирани. За стъблото се нуждаете от тел и зелена хартия. Листата няма да направят.

Стъпка 1, От хартията изрязваме един квадрат с размери 10 х 10 см, в който начертаваме спирала с разстояние между завоите от 1 см. Нарежете хартията по тази линия. Касетата се получава. Ако го държите в единия край, ще получите спирала.

Стъпка 2, Сгънете лентата, като започнете от външния й край, като леко го разхлабите. Появява се цвете. Фиксираме вътрешните и външните краища с лепило.

Стъпка 3, Разстилахме проводника с лепило и го увихме със зелена хартия. Получената стъбло е прикрепена към цветето. Просто трябва да пробиете средата на цветето с края на телта и да огънете горния край с малък цикъл. Има няколко цвята, които трябва да бъдат направени.

Стъпка 4, Присъединете се към цветята в букет и вратовръзка с копринена панделка. В зависимост от размера на цветята и броя им в пакет, такъв букет може да украси подаръчната обвивка или вложката в подаръчната ваза. Лаконски елегантните рози изглеждат много стилни.

Роза 2

Друг лесен начин да направите насипни цветя от хартия със собствените си ръце под формата на рози. Тези цветя могат да украсят празничната маса, да ги поставят между плочите или да направят обемния панел на стената. Ставите не са необходими тук.

Нуждаем се от гладка, тънка хартия с правилния цвят. Розите ще имат малки размери. Вземете 4 квадратчета 8 * 8 см, добавете ги четири пъти, а след това отново от ъгъла до ъгъла.

Нарежете ъгъла с 0.5 см. Това ще бъде централната дупка на всяко парче. Прерязахме горната част в полукръг. Разкриваме получените нива.

За да получите обемна роза, нарязвайте всяко ниво, както е показано на снимката. И четвъртата подробност се нарязва на две еднакви части.

Сега увийте ръбовете на всяко венчелистче, навийте го с молив. От четирите слоя, всеки горна част ще бъде едно венчелистче по-малко от долната.

По този начин започваме да сгъваме цветето, като залепваме подреждането на слоя. В центъра ние фиксираме "пистил", навит от тръба.

Сега правим основите и листата. От зелената хартия изрежете малък кръг и го залепете до долната част на розата. От една и съща хартия изрязваме 3 овални листа със заострени краища. За да им дадем обем, ние ги добавяме към една "плитка". Свързваме листата заедно с лепилото, както е на снимката, и ги залепваме към основата. Умен декорация е готов.

Сладък кош

Както знаете, жените от всякаква възраст като сладки. Но да дадеш банална кутия шоколадови бонбони е неоригинална. Но да се скрие деликатес в насипни цветя от хартия, направени от собствените си ръце, е красива. Такъв подарък показва вниманието на човека, на когото е предназначен.

Правим кошница с жълти лалета.

приготвяне:

• Няколко кръгли бонбони в красива опаковка;

• Гофрирана хартия в жълт цвят

• Гладка гланцирана зелена хартия за брошури;

• лента - лентата е зелена;

• Тел с навиване на резба;

• Нишки, ножици, владетел

• Термореле или тънка лента.

Стъпка 1, За всеки лале, изрязваме 6 овални венчелистчета с дължина 5 см, широка 4 см (в средата на венчелистчетата). Всяко венчелистче в средата е опъната, което го прави изпъкнала и закръглена. Долният край на венчелистчетата е леко усукан, заточва.

Стъпка 2, Ние оформяме цвете. В средата поставяме бонбони и ги заобикаляме с шест венчелистчета, както е на снимката. Долните краища са свързани, в средата навиване на края на проводника. За да запазите дизайна добре, обвийте го с резба. Също така правете няколко цветя.

Има и друг начин за фиксиране на стеблото за насипни цветове от хартия, произведена от собствени ръце. Единият край на обвивката се разгъва и навива на края на жицата, покрит с лепило. И едва тогава можете да поставите венчелистчетата отгоре.

Стъпка 3, От гладката зелена хартия изрежете 2 продълговати листа за всеки лале. Първо, със зелена лента навийте стеблото - жицата по цялата дължина. След това с помощта на самозалепващ се пистолет, прикрепете листа към стеблото, така че пъпката да е между тях.

Стъпка 4, В кошница или в ниска ваза поставяме лалета, закачваме ги със сатенена панделка. Дарът е готов!

Хризантема - насипни цветя от хартия, направени от собствени ръце

Можете да изберете най-странните цветове за пухкави хризантеми. В букет люлякът - розови цветя, фъстъци - сметана са добре комбинирани. Изборът е по Ваш вкус. Отнема доста време и умение да направите букет от такива цветя.

За 1 хризантема се нуждаете от лента от тънка хартия с основен цвят с широчина 5-6 см, хартия за листовки, зелена жица, ножица, лепило, самозалепваща лента.

Първо, изрязваме лента с дължина 20-25 см (колкото по-дълга е ивицата, толкова по-размита и цветът ще бъде насипно). Едната страна се нарязва с тънки ресни след 1-2 мм. Дълбочината на прорезите е 3.5-4 см. След това залепваме лепилната лента до долния ръб, нанасяме края на проводника към нея и навиваме нарязаната лента върху стъблото. Раната се събира в пухкавата корола на хризантема.

От зелената хартия изрязваме заоблени листа, обемът ще бъде с големи гънки. Ние ги свързваме с лепилна лента или лепило към стъблото. Свързваме букета с красива панделка или я слагаме във ваза.

Share:
Comments