Най-вредните напитки за тялото: пиете ли или не? митове за

Това, което пием, отразява най-пряко нашето здраве и благополучие. Дори тези напитки, които винаги са свързани със здравословен начин на живот, могат да навредят на тялото.

сокове

Става дума за закупени сокове и нектари. Ето защо, вместо пълните витамини от ябълка, получавате почти само тонизирана вода с високо съдържание на захар. Ако искате да пиете сок - това е само свеж естествен! Но не забравяйте, че прекомерната консумация на пресни може да се отрази отрицателно на здравето на стомаха ви. Затова си струва да се ограничите до една чаша на ден след обилна закуска.

Кафе Коктейли

Много мляко, много захар. Тази "такса за жизненост" може да съдържа повече от половин хиляда калории. Ако искате да дадете на тялото си по-голяма енергия, а след това спрете избора си на обикновено кафе, а не на такава "бомба". В противен случай, вместо дясната част на кофеина, можете да получите само огромна доза захар и мазнини.

Ситро

Производителите след това добавят витамини, правят изявления за използването само на естествени багрила и аромати. Но в по-голямата част от случаите ситорът съдържа изкуствени добавки. Ако все още искате да вкусите тази детска напитка - внимателно прочетете етикета и изберете този, който съдържа повече естествени съставки.

Диетическая кола

Тази напитка не съдържа калории, но няма и полза от нея. Ако в диетата си заменяте обичайната вода или чай с този продукт - рискувате да лишавате тялото си от необходимите микроелементи. Не се отказвайте.

Сладки алкохолни коктейли

Един прост факт: една чаша от този коктейл може да съдържа до 800 калории. Докато един "изстрел" от ром - осем пъти по-малко. Двойно престъпление срещу тялото: не само му донасяте вреда с алкохол, но и "помпате" с празни калории.

лимонада

лимонада, только если он не домашний, - это «жидкая конфета». Вы бы выпили чашку чая, если бы знали, что в ней шесть ложек сахара? Именно такая концентрация этого вредного углевода в безобидном, казалось бы, напитке. Так что лучше готовьте это питье у себя на кухне.

Енергийни напитки

Да, всичко е наред - кофеинът може да помогне, когато има много работа напред и искате да заспите. Но: когато в коктейл не е човек, а коня до коня, а дори и ароматизиран със същата доза захар, тялото може да се разбунтува. Може би не веднага, но след известно време редовно използване на такива съмнителни "енергийни инженери" ще постигнете противоположния ефект: сънливост, вместо натрупване на енергия. Така че изберете по-малко вредни патогени на нервната система.

Плодове коктейли

Изглежда, че може да бъде по-полезно - смес от плодове? Проблемът е все още един и същ: изобилие от захар. В повечето рецепти такива коктейли включват сладолед, който ви таксува с "празни" калории. И ако да добавите към това и полезни "плодови" калории, тогава калоричното съдържание на този коктейл ще бъде "извън мащаба".

Share:
Comments