Ползите за здравето на подправките и подправките

Добавяйки подправки и подправки, можете да подготвите едно незабравимо вкусно ястие, което не само ще има уникален и изискан вкус, но и ще има добър ефект върху вашето здраве.

Голям брой билки и подправки имат много антиоксиданти, дори повече от някои видове плодове и зеленчуци. Важно е само да знаете как да готвите с подправки, за да запазите възможно най-много полезни вещества.

Канела намалява нивото на кръвната захар и общия холестерол. За да направите това, трябва да консумирате канела за ½ чаена лъжичка два пъти дневно.

Рецептата за ястие с канела: вземете банани или плодове, добавете нискомаслена сметана, захар и половин чаена лъжичка канела. Всички се смесват добре.

Curcuma инхибира растежа на раковите клетки. За да поддържате здравето на тялото, трябва да ядете около 700 милиграма куркума на ден.

Рецепта за ястие с куркума: при готвене 230 г ориз за гарнитура, сложете ¼ 4 чаена лъжичка куркума.

Розмарин предотвратява появата на ракови тумори и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

Рецептата за ястието с розмарин: вземете месото от пилешко или свинско шунче и го налейте със смес от сол, 2 супени лъжици розмарин и половин чаена лъжичка мащерка, след това поставете месото във фурната.

Джинджър се справя добре със симптомите на морската болест, намалява болката и туморите, които се появяват при артрита. Обикновено тя е от 550 до 2000 мг на ден.

Рецептата за ястие с джинджифил: вземете прасковите, поръсете ги с джинджифил и леко се печете. Можете също да ядете парче захаросан джинджифил - той спестява от гадене и гадене, когато пътувате с кола.

Чесънът е отличен инструмент, който разрушава раковите клетки, а също така нарушава метаболизма в туморните клетки.

Рецепта ястия с чесън: запържете фино нарязания чесън и го добавете към тестени изделия със сирене.

Паприка е антиоксидантно и противовъзпалително лекарство и има способността да намали риска от рак.

Рецептата за ястието с червен пипер: вземете месото и го разбъркайте със смес от 1,5 супени лъжици червен пипер, чаена лъжичка мащерка и червен пипер, след това го поставете във фурната.

Share:
Comments