Охлаждането от главата на свинята е бюджетна находка! разни

Свинската глава съдържа достатъчно количество желиращи вещества и е изключително подходяща за приготвяне на студено.

Цената на тази част от трупа е многократно по-ниска от тази на много други парчета.

От свинската глава на средна големина излизат около 1,5-2 литра студено.

И ако добавите месни продукти към него, тогава много повече.

Ползите? Още как!

Охладено месо от главата на свинята - общи принципи на готвене

Необходимо е да отрежете главата за холода. Вкъщи това не винаги е възможно, по-удобно е да се реши този проблем на пазара с месар. Обикновено плащането за процедурата е символично. От главата мозъкът се отстранява, тя няма да дойде по-удобно, Можете също така извлечете езика, Сложете го в хладно или не - това е лично. Въз основа на езика можете да подготвите разнообразие от вкусни салати.

Частите на главата са измити, заредени в тенджера, изляти с вода и варят около 3-5 часов, Преди това се смяташе, че студът трябва да се готви най-малко 6 часа, но това не е необходимо. Появата, образувана по време на кипене, се отстранява. За бульонът е наситено, много течности не се изливат. също не позволявайте на бъдещия студ да кипи активно и се изпарява. Към края на готвенето, поставете в тиган подправки.

Заварената глава се разглобява, костите се отстраняват. Количествата се поставят в съдове или купи, добавят се чесъна и се налива ароматизиран бульон, в който се приготвят съставките за студа. Съдът се охлажда, докато не се втвърди напълно, но не и в замръзване.

Рецепта 1: Класическо студено месо от свинска глава

Основната рецепта за студено от главата на прасето, без добавяне на други части от трупа, допълнително месо и желатин. Предимно се състои от хрущяли, кожи, малки парчета месо, но това не оказва силно влияние върху богатия вкус на свинско и чесънче.

Съставките

• 1 глава;

• 1 глава чесън;

• 3 лавровых листа;

• сол, черен пипер.

подготовка

1. Изплакнете добре частите на главата, ако е необходимо, след това изстържете кожата с нож.

2. Напълнете с вода и гответе за 2 минути след кипене. Бульонът се източва, парчетата се изплакват още веднъж.

3. Изсипете свинското месо с чиста вода, така че течността да покрива продуктите с един сантиметър. Отново поставете готвача. Отстраняваме пяната, отстраняваме огъня и готвим за 3 часа.

4. Добавете сол, гответе за още половин час. Охладете го.

5. Изваждаме месо, разглобяваме се в пулп, хрущял и кости.

6. Хранителни части, нарязани с хрущялни парчета, добавете натрошен чесън, разбъркайте и разстийте на контейнери. Във всяко хвърляме лавров лист. Колкото повече слагате продукта, толкова по-меката ще бъде. Колкото по-малки са парчетата, толкова повече желе.

7. Опитайте вкуса на бульона, ако е необходимо, добавете още сол, пипер.

8. Запълваме месото в съдове с готов бульон и го изпращаме на студено, за да замръзнем.

Рецепта 2: Сладка глава на свинете "Twisted"

Много хора харесват, че медузата не се състои от парчета, а хомогенна, усукана маса, подобна на наденица. Често се излива в пластмасови бутилки, които след това се нарязват и отстраняват. Получените кръгли колбаси са удобни за нарязване и използване за сандвичи. Но как да готвя такова ястие?

Съставките

• 1 глава;

• подправки;

• чесън.

подготовка

1. Свинската глава се приготвя и варя по същия начин, както е описано в първата рецепта. След това се охлаждаме, отнемаме ядливите части.

2. Хрущял и пулп се извиват през месомелачка заедно с чесън.

3. Добавете бульона, в който е приготвена главата. Опитваме се да не натрупаме мазнини. Трябва да получите доста дебела кутийка за чат.

4. Пробуем на соль, кладем перец и другие подправки. Перемешиваем до полного растворения.

5. Изсипете усуканото желе върху контейнерите и е готово!

Рецепта 3: Дебелият лют червен пипер от главата и краката на свинята

Рецептата за дебела чиния, която прилича на брадва в последователност. За да се подготви такъв студ от главата на свинята, ще му трябва половин и три крака.

Съставките

• 1/2 от главата на свинята;

• 3 крака;

• 1 лук;

• 3 скилидки чесън;

• сол, черен пипер;

• 1 моркова.

подготовка

1. Влагаме в измитите и обелени месни продукти, изсипваме вода, така че едва покрива продуктите и се готви за 2 часа. Не забравяйте да премахнете пяната.

2. Добавете морковите, луковицата, солта, обелени и нарязани на половина, можете да хвърлите няколко пиперка и да готвите за още 40 минути или час. Месото трябва да е меко, но да не се вари.

3. Охлаждаме, изваждаме ядливи парчета от костите. На краката ще има много кожи, ядивен хрущял, всички те трябва да бъдат поставени в желе. Те ще осигурят гъстота и плътност.

4. Почистете чесъна, разбъркайте с месни продукти, които можете просто да отрежете или завъртите, както в предишната рецепта.

5. Варени моркови могат да бъдат нарязани и добавени към чинията, лукът обикновено е изхвърлен.

6. Добавете бульона така, че току-що да покрие парчетата месо, разбъркайте добре с лъжица и изпратете желето да замръзне.

Рецепта 4: Пиле от свинска глава и пиле

Фенове на пиле или тези, които не са достатъчно в студа от главата на парчета месо определено ще хареса тази рецепта. Освен това кракът е доста евтин и с добавянето на пилешки ястия можете да готвите много повече!

Съставките

• 1/2 глава;

• 3 пилешки крака;

• 4 скилидки чесън;

• 1 луковичка;

• подправки.

подготовка

1. Напълнете измитата глава с вода, кипете минута след варенето. Променяме течността, която сме задали да готвим.

2. След 2 часа след кипене, добавете пилешки крака и нарязани на половин глава лук, бульонът може леко да се добави. Ние готваме, докато пилето е готово.

3. Охладете, мелене месо, нарязани на малки парчета.

4. Настържете чесъна, добавете месото. Разбъркайте добре, за да сте сигурни, че пилешкото и свинското месо са равномерно разпределени.

5. Вкарваме вкуса на бульон, слагаме сол, пипер.

6. Напълнете месото, готова и готова!

Рецепта 5: Свинската глава студена и стъблото

Дръжката е част от крак, който съдържа достатъчно месо. И следователно, студът от главата ще се окаже много вкусен, плътен, наситен.

Съставките

• 1/2 глава;

• 1 рулька на 1-1,5 кг;

• 4 скилидки чесън;

• 2 луковички;

• лаврови листа, сол.

подготовка

1. Напълнете изпечените месни продукти с вода, гответе за 3 часа.

2. Добавете нарязаните крушки, сол, гответе още половин час.

3. Охладете бъдещето с дафинов лист, поставете в него лаврови листа.

4. Отнемаме месото и всички годни за консумация части от главата и стъблото. Изрежете парчета, комбинирайте с нарязан чесън, поставете върху чаши.

5. Разбийте филтъра, изсипете месото и готова! Остава да изпратите медузите замръзна за 5 часа и можете да опитате!

Рецепта 6: Свинска глава и студено говеждо

Месо, богато на говедо, с ярък вкус. И поради факта, че съдържа малко мазнини, тя се вписва перфектно в студа от главата на свинята. И тези продукти се готвят по едно и също време, което опростява подготовката на популярно ястие.

Съставките

• 1/2 от главата на свинята;

• 1 кг говеждо месо, възможно е с кост;

• луковичка;

• моркови;

• сол, черен пипер, дафинов лист, чесън.

подготовка

1. Изсипете водата с вода, заври 2 минути, изплакнете. Добавете парче говеждо месо, чиста вода и гответе заедно за 2,5 часа.

2. Слагаме изчистената круша лук, моркови, възможно е да добавите студено желе малко и да готвите за още половин час, можете да имате един час.

3. След това събираме желето според стандартната схема: охлаждаме продуктите, вдигаме годни за консумация парчета, ги нарязваме и ги смесваме с чесън.

4. Моркови варени нарязани красиви филийки, подредени с месо в съдове. От кореновата култура можете да изрежете различни фигури. Също така поставете във всеки контейнер едно листо.

5. Разбийте черен пипер, ако е необходимо, след това сол.

6. Напълнете желето и го изпратете на студено, за да замръзнете.

Студено от главата на свинята - полезни съвети и трикове

• За да получите нискомаслена версия на студено, след като готвите, извадете всички парчета от бульона и ги охладете добре. След това премахнете слоя мазнини от замръзналата повърхност. Бульонът отново се топи върху печката и ястието се приготвя допълнително според рецептата.

• Прасетата имат хубави и доста меки хрущяли. Но те са унищожени по време на готвене и отиват в бульон. За да предотвратите това, можете да отрежете ушите и да ги добавите към студа 2 часа преди края на готвенето.

• По-добре е да не слагате свинска свинска глава на студено, защото тогава мазнините все още се отстраняват и отстраняват. Веднага можете да отсечете мастни парчета и да ги излеете в тиган в мазнини. Добре е да се пържите картофи. Да, това е вредно, но колко вкусно!

• За да не пропуснете бульона да се вари, за да е прозрачен слоят желе на студа. И след готвене трябва да се филтрира през няколко слоя марля. Също така прозрачността се влияе от редовното отстраняване на пяната.

• Солта потиска способността за желиране, така че добавете подправката в края на готвенето, когато бульонът абсорбира от хрущяла всичко необходимо за втвърдяване.

Share:
Comments