Кученцата немска овчарка се нуждаят от пълноценно хранене.

Че кученцето е станало здраво, активно, енергично и радостно, е необходимо да се обърне голямо внимание на храненето му. Следователно, той трябва да бъде полезен, правилен и качествен.

Хранене на немско овчарче кученце през първия месец от живота

От ранна възраст първо трябва да настроите височината на купата за хранене. Тъй като немските овчари са големи кучета, ястията им винаги трябва да са на нивото на гърдите през целия период на растеж. В противен случай, като се наведе надолу към нея, кученцето ще образува гърба на гърба, ще отслаби закачалките на предните крайници или ще развие висок поглед.

През първия месец от живота, вентрикулатът в кученцето е все още много малък, така че максималното количество храна на ден не трябва да бъде повече от 200 грама. Храненето се извършва на всеки три часа, което означава, че това количество храна се разделя на броя на храненията.

От първите дни бебетата само кърмят майка си. Ако те са на изкуствено хранене, тогава преди 15-ия ден те се хранят само с мляко или млечни формули.

На възраст от един месец и половина, когато е възможно да се разпространяват или продават кученца, диетата им вече включва два вида месни продукти. Два вида въглехидратна храна - овесена каша и оризова каша. Продукти от мляко и млечни продукти (извара и кефир).

Метаболизмът в тази възраст е много активен, месечният кученце е половината от двумесечния период. Следователно, храненията трябва да бъдат редовни, храната е питателна и лесно асимилирана.

Сурово месо

Много важен продукт за животно е месото. Тя се дава на деца със сварена варена вода или леко сварена. Някои развъдчици са прекомерно прекарани ден, за да не заразят четирикраки с паразити. След това нарязани на малки парчета и подхранват. Голям брой витамини и минерали, които са толкова необходими за растежа на тялото, се съдържат в него.

Ако кучето има разстроен стомах, месният продукт трябва да се дава само във варена форма. На третия бульон след готвенето месото подготвя каша за децата. Не можете да смесвате млечна каша с варено месо, такава храна е много слабо асимилирана в тялото на кучето.

Каши

За добро храносмилане, дайте само овесена каша, елда или оризова каша. Маната и просото зърнени култури са слабо погълнати от стомаха на домашния любимец.

Излято, ако е необходимо, се смила, задължително се разрежда с яйце или кисело мляко. Ако е твърде вискозно, кученцето може да се задуши.

Хранене на немско овчарско кученце на 2-3 месеца

До тази възраст бебето е нараснало значително и е нараснало малко по-силно. Същото важи и за неговия храносмилателен тракт. Стомахът може да смила влакна от растителен произход. Това означава, че сега е моментът да се въведат в диетата варени моркови. В кашата е необходимо да добавите една чаена лъжичка слънчогледово масло (нерафинирана).

Обемът на храната трябва да се увеличи до 300 грама. на ден, честотата на хранене - 5 пъти. Също така кученцето се нуждае от допълнителни минерални добавки под формата на зеленчуци и плодове. Ето защо, бебетата между храната предлагат ябълка или парче диня. През зимата, когато няма достатъчно слънчева светлина, добавете на кучето капка от витамин D, разреден в масло, така че да се абсорбира по-добре.

За развитието на челюстите и надраскване на зъбите си струва да се даде на домашния любимец голям костен мозък. Бебето ще се радва да го дъвче и да играе с него дълго време. Ако кучето живее на улицата, тогава е по-добре да дадете кост в сурова форма, така че е по-полезно. В условията на апартамент, за да се избегне неприятна миризма от "играчка", тя е леко заварена. И на този бульон готвят супите и кашките.

Колко и какво кучето трябва да яде след 4 месеца

Броят на храненията за 4 месеца се намалява до 3 пъти на ден, общото количество храна не трябва да надвишава 400 грама. Има кучета maloegki, които ядат много малко, съответно, и ще се развият по-зле. Ето защо, любящият собственик ще трябва да допълни пътя с кучето.

На тази възраст бебетата започват стар етап от живота - млечните зъби преминават постоянно. Ето защо, в диетата трябва да бъде повишено количество калций. Витаминните добавки и калциевият глюконат могат да бъдат закупени във всяка аптека и ежедневно да добавите куче към храната.

Освен това, с четири месеца германските овчари имат уши. Ако това не се случи, това означава, че кучетата имат отслабена хрущялна тъкан. За да го подсилите, въведете колагена в хранителна диета. Най-често дават, предварително накиснати в чаша вода 2 лъжици, желатин. Когато се образува желеобразна маса, добавете я всеки път по време на хранене. Някои собственици на квадратури купуват хранителни добавки със съдържанието на необходимите вещества.

На тази възраст е необходимо да се добавят месни субпродукти. Те могат да бъдат отпадъци от главата на говеждо месо или бульони от пилешки глави и лапи, има увеличено количество желатин.

За правилното развитие на скелета просто е необходимо да се добавят към фуража специални добавки, съдържащи в състава им хондопротектори.

Укрепване на цвета на козината

Цветът на немската овчарка е напълно зависим от нейното хранене. В края на краищата, пигментът, който е отговорен за яркостта на цвета, се натрупва през първите две години от живота на кучето. Ето защо, те трябва да добавят суров пюре от моркови и сушени морски капки. Ако не давате на кученцето необходимия пигмент, тогава козината му ще бъде бледа и избледнела.

Какво трябва да ядете кученце от немска овчарка за период до 1 година

Броят на храненията до една година и остава три хранения на ден. Необходимото количество месо може да бъде леко намалено, замествайки страничните продукти под формата на черен дроб и сърца от пиле, говеждо, заек или пуйка. Недопустимо е да се предлагат прасета или овнешко месо.

Ако мъжът е мъж, той вече не се нуждае от мляко, момичетата се нуждаят от този продукт ежедневно. Овесена каша се приготвя чрез смесване на няколко хруска едновременно.

Забранени продукти

Забранено е да се дават кучета, дори ако силно се питат - сладкиши и кифли, пушене и кисели краставички. Грозде, цитрусови плодове, киселец и боб.

Share:
Comments