Холандски вафли - в свят на радост и сладост! различни

Холандски вафли също могат да бъдат закупени в магазина, няколко руски производители редовно ги доставят на гишетата, внасяни продукти. Но това е много по-интересно и вкусно, за да получите домашно приготвени сладкиши. Те също са толкова ароматни! Подготвен ли е от всички правила?

Холандски вафли - общи принципи на готвене

Вафлестото тесто за холандски вафли е фундаментално различно от другите видове състава и последователността. Първо, това е страхотно, но не е трудно. Напомня за мека пластилин или тесто за ядки с кондензирано мляко: мазна, мазна, блестяща. На второ място, тя се приготвя с добавяне на дрожди, което е необичайно за този вид печене. Силно великолепие те не дават, но дават мекота и необичайна структура. Напоследък дрождите се използват сухи, тъй като те са най-достъпните и удобни за работа.

Какво друго се добавя към тестото:

- захар;

- яйца (не винаги);

- мляко, сметана;

— масло;

- брашно.

След месене, дайте му малко да стои. След това изпечете вафли. Ако няма специално устройство с малък диаметър, тогава най-простата вътрешна желязна вафла ще направи. Обикновено има много мазнини в теста, така че трябва да го смазвате само за първи път, понякога печете плоски торти на суха повърхност. Много модерни уреди имат незалепващо покритие, което също е много удобно.

Печените вафли се замърсяват с медов сироп или карамел, понякога са в сандвич с кондензирано мляко или други пълнежи. По-долу има няколко интересни опции за най-ароматните холандски, но домашно приготвени вафли.

Обикновени холандски вафли с меден междинен слой

Рецепта за класическо тесто за холандски вафли. Слоят ще направи най-простите на базата на естествен мед. Ако има алергия към продуктите на пчеларството, тогава използваме захарни сиропи.

Съставките

- 250 грама масло (вземаме сметана);

- 500 грама брашно;

- 150 грама захар (тръстика);

- сол (една щипка);

— 60 мл молока;

- 1 ч. Л. суха мая;

— 250 г меда;

- 2 ч.л. коняк или ром за вкус.

подготовка

1. Приготвяме дрождената еластична тесто. В топло мляко разтваряйте суха мая, оставете настрана, нека се активират.

2. Разтопете маслото, веднага го комбинирайте със захарта, така че масата да се охлажда по-бързо. Разбъркайте, добавете мляко. Ние въвеждаме сол, ние продължаваме да разпускаме всичко това.

3. Полагаме брашното. Рецептата показва приблизителна сума. Ние гледаме на теста. Тя не трябва да се очертава стръмна или течна, консистенцията е мека, с леки ями под налягане остават. Нека масата лежи за 45 минути.

4. Холандски вафли се приготвят в специално разработено вафлено желязо, но можете да вземете най-простото налично устройство.

5. Поставете тестото върху нагрятата повърхност, натиснете добре, че е равномерно разпределено, ще се печем до червения цвят.

6. Готвене меден сироп. Ние го затопляме във водна баня, но не прекалено много, само за да накараме масата да стане малко по-гъста. За дълбочината на вкуса добавяме малко коняк, въпреки че можете да го направите без него. Да се ​​охладим.

7. Смажете вафлите със сладка маса. Ние лепираме заедно и те са готови!

Холандски вафли с карамел

Една от класическите сортове за холандски вафли. Тестото ще бъде различно, за промяна, го пригответе с яйца.

Съставките

— два яйца;

- 230 грама масло;

— 0,3 ст. сахара;

- 1 ч. Л. мая;

- 1 щипка сол;

- около три чаши брашно.

Мед Карамел:

- 0,7 чаши мед;

— 60 г масла;

- Чаша кафява захар.

подготовка

1. Маслото не може да се стопи, а просто много омекотено, например, по програма за размразяване в микровълнова фурна.

2. Добавете захар към маята, само една лъжица, изсипете още три лъжици вода, разбъркайте добре.

3. Свържете дрождите с яйцата, бити в отделна купа, след това добавете масло и щипка сол към него. Разбъркваме, докато всичко се превърне в хомогенен крем.

4. Запълваме с брашно, правим меко тесто. Сложете го в купа, покрийте с ленена салфетка и я оставете в огъня за около час. Ако времето натиска, можете да издържате 30-40 минути, но не по-малко.

5. Печете вафли. Отрязвайте ги, за да ги направите със същия размер.

6. Подгответе меда карамел, добре, или сироп, всеки го нарича различно. Смесете захарта с мед, затоплете я при малък огън за около седем минути, след това добавете масло. След разтварянето му, изваждаме от огъня, малко се охлаждаме.

7. Намазваме и лепим вафлите с пълнене на мед.

Холандски вафли с канела

Това е един от най-популярните вкусове. Фенове на канела ще го оценят. Подправката се добавя към тестото и към сиропа. Разбира се, е по-добре да си накълцате саксиите, а след това ароматът ще се окаже просто магически.

Съставките

— два яйца;

- 260 грама масло;

- 1 ч. Л. канела;

- 1 ч. Л. мая;

- брашно (колко ще напуснат);

- 250 грама захар.

Сироп-карамель:

— 70 г масла;

— 120 г меда;

— 50 г сахара;

- 1 супена лъжица. л. канела.

подготовка

1. Омесете мекото тесто. В разтопеното масло, добавете захар, мая се отглежда в две супени лъжици вода, добавете, хвърлете малко сол, буквално щипка. Всичко това се разбърква, напълваме тестото с канела и пшенично брашно. Да останем четиридесет минути.

2. Печете малки вафли със същия размер.

3. Подгответе карамел: разтопете мед със захар и незабавно ги сложи канела. Ако се смутим толкова много, тогава можете да вземете малко по-малко или една чаена лъжичка. Загрейте, разбърквайте на слаб огън, въведете масло, извадете от чинията.

4. Остава само да се пропусне, а след това да се залепят холандските вафли между себе си.

Кремав карамел за холандски вафли

Много вкусен кремав карамел за вафли. Тя прилича на крем. Можете да приложите дебел слой, който може да бъде много окуражаващ.

Съставките

- 200 грама мазен крем;

— 80 г сахара;

— 30 г масла;

- Ванилия или канела на вкус.

подготовка

1. Изсипете захарта в тиган, разтопете го в течно състояние. Уверяваме се, че не гори, в противен случай слоят ще бъде горчив.

2. Веднага след като масата стане кафява, лежи парче масло, разбърква се. Понякога захарта се нагрява веднага в масло, което е много удобно и предотвратява внезапното изгаряне на сиропа.

3. С тънка струйка, изсипете мазен крем, продължете да разбърквате и да се затопляте над малък огън.

4. След минута излитаме.

5. За вкус в карамел добавете всеки вкус. Преди употреба го охлаждайте малко, така че да се сгъсти.

Холандски вафли със сметана

Рецепта за необичаен тест за холандски вафли с намалено съдържание на мазнини. Кремът използва 10-15%, това е достатъчно за теста. Количеството брашно се регулира независимо, постигайки необходимата плътност на тестото.

Съставките

- 150 ml крем;

— 130 г масла;

— 120 г сахара;

- 1,5 ч. Л. мая;

— 0,3 ч. л. соли;

— мука, корица.

подготовка

1. Кремът се затопля до 35 градуса, за да се създаде приятна среда за дрожди. Заспиваме, разбъркваме, оставяме пет минути.

2. Разтопете маслото и го охладете.

3. Към сметаната първо добавете захар и сол, разбъркайте и добавете масло. Понякога използвайте маргарин. Това също е възможно да се направи, но вземете продукт не по-малко от 60% от съдържанието на мазнини, и е по-добре 70.

4. Заспал с брашно. За вкус можете да добавите ванилия, канела. Всички есенции.

5. Печете малки вафли по обичайния начин.

6. Приготвяме карамел или сироп от мед за размазване. Може да се основава на една от горепосочените рецепти.

Холандски вафли с шоколадов слой

Вариантът на много деликатен шоколадов крем, който е идеален за смазване на вафли. Можете да вземете тъмна или млечна керемида.

Съставките

— 100 г шоколада;

- 60 г сметана;

- 50 г масло;

- ванилия по желание.

подготовка

1. Разбийте шоколадовите кубчета, хвърлете купа и поставете водна баня. Ако се използват керемиди, междинният слой ще бъде лек.

2. Веднага можете да добавите масло, нарязани на няколко парчета.

3. Загрейте храната, разбърквайте за бързо разтваряне на парчетата.

4. Изсипете сметаната, затоплете се заедно за няколко минути, но не довеждайте масата до кипене.

5. Добавяме ванилин към слоя. Изваждаме от огъня. Да се ​​охладим малко. Веднага след като масата започне да се сгъстява, намажете вафлите.

Холандски вафли с карамел из ирисок

Друга възможност е карамелът за холандски вафли. Те се приготвят според гореспоменатите рецепти, което е по-привлекателно.

Съставките

— 0,2 кг ирисок;

- 50 грама масло;

— 60 мл молока;

- 2 супени лъжици. л. от захар на прах.

подготовка

1. Вместо мляко можете да вземете крем. Изсипете ги в тенджера, добавете на прах захар, поставете топлината върху печката.

2. Добавете маслото.

3. Кафе ние вземаме твърд тип kis-kis или златен ключ. Освобождаваме от обвивката. Понякога е трудно да се направи, така че е най-добре да започнете готвенето на карамел.

4. Добавете карамел в тенджерата. Продължаваме да загряваме карамела, да го разбъркваме.

5. Веднага след като масата се разтвори, тя се превръща в хомогенен крем, ние го отстраняваме от огъня.

6. Този карамел замръзва добре, така че веднага пропускаме вафлите. Ако е необходимо, отново се нагрява, връщайки течната консистенция.

Холандски вафли - полезни съвети и трикове

- Как да направите перфектно кръгли вафли? В сладкарството за рязане използвайте специален метален пръстен. Вкъщи може да се побере кутия с подходящ размер. Но разрязвайте веднага вафлите, докато те все още са топли и не се разпадат.

- Не се опитвайте незабавно да месят стръмно тесто, по-добре е да добавите брашното на части. Ако го прекалявате, готовите вафли ще бъдат трудни.

- Ако маслото все още е топло, след това омесете слабо и меко тесто. Тя ще стои малко, хладно, ще стане по-дебело.

- Няма време да си приготвяте сироп или да готвите карамел? Загрейте меда в микровълнова печка за няколко секунди, добавете канела, ако желаете, безопасно смажете вафли и също се вкуси.

Share:
Comments