Какъв вид породи и сортове от иглолистни джуджета украсяват

Какви видове породи и сортове от иглолистни джуджета са засадени, че те се радват на окото в продължение на много десетилетия? Изборът е много голям. За някои сортове, обаче, ще трябва да карам.

Лидер в броя на компактните сортове, както и "прилягането" за нас - борова планина. Той не замръзва, не изгаря, е по-малко податлив на гъбични заболявания, отколкото други. И много от сортовете са доста достъпни в градинските центрове. Самият вид е планински бор - макар че не е дърво от първата величина, но не привлича джудже. И дори по-компактното разнообразие, което често се среща на пазара, расте в голям храст, заемащ значителна площ. Компактна, но не толкова джудже - увеличение от 5 см годишно - разнообразие от варела с дълги игли. Печалбата е с 5-6 cm височина и 3-4 на страната годишно в боровете на широкоъгълната Allg. Якобсен - разнообразие с много гъсто разположени игли и хаотични издънки - напротив, расте по-широко, отколкото по височина. Много компактно разнообразие - расте с два сантиметра годишно.

Дългите борови игли се характеризират с пет борово борово дърво, например боровият бор (Pnussfrobus). Вярно е, че този вид и най-много "гъби". Сортът Tiny Curls е не само компактен, син и с дълги стъбла, но и иглите са усукани в спирала! Прилича на "Зелен Twist". Sea Urchin - много плътен и син "морски таралеж". Подобни полукълба формират Синия Шаг и Крюгер Лилипт. Предотвратява - означава въоръжен

Струва си да се обърне внимание на сортовете на борови дървета, кедров кедров европейски и кедър сибирски. Нашата местна борова обикновена не може да се похвали с много гъсти пакетирани сортове. И, странно, нейните сортове са по-податливи на гъбички. Така боровият жълт боров бор и сортът Шмидти се оказаха нестабилни в нашия климат. Венци, малки пъпки и всичко е съвсем малко. Голям брой джуджета ни бяха представени от смърч (P / cel abies). Те са непретенциозни и силно декоративни, макар и малко монотонни.

Нека да разгледаме примерите: Старото, доказано и достъпно разнообразие Little Gem не е толкова малко, когато расте в градината в продължение на дузина години. Тя дава 3-5 см на година. Мария Орфиа расте малко по-високо, отколкото в ширина. На възраст от 30-40 години е не повече от един метър. Минута е сплескана възглавница, десетгодишен образец с диаметър 25 см. Плачещо разнообразие със сравнително къси стъпки от 5-6 см годишно - Форманек. Великолепен на скалите, тъй като тече от тях. Идеален за задържане на стени и пързалки. Възглавницата с ярки жълти млади растения, след което придобива зелена сянка е AureaWB. Pusch: неопределено джудже с много копчета. Смешно коледно дърво, макар и не много малко.

Смолата (P. omorica) е не само стабилна, но и очарова с двуцветни игли. Pimoko - широка пирамида, която добавя до 6 см височина годишно. PeveTijn има кръгла корона със златен оттенък. Но в зряла възраст, той заплашва да стане по-висок от собственика, тъй като той дава до 7 см височина на година. Treblitzsch, Tremonia, Frohnleiten са подобни: кръгли, с растеж от 4-6 см.

Сортовете от смърч (P. pungens) придават на общността на джуджетата сив цвят. Очарователна комбинация от розов шишекек и сини игли в Херман Науе, отглеждайки широка пирамида. Старият общ сорт - Glauca Globosa - не е такъв джудже. Може да изисква корекции на короната. Blaukissen, BluePearl, Waldbrunn са подобни. Сива, кръгла, 4-6 см годишно. Контрастиращите сортове смърч на Сит (P. sitchensis) се оказаха недостатъчно зимно издръжливи в зимни зими. Също така, ние не сме подходящи за източен смърч (P. orientalis). Ако елхите не просто очакват величие

Едър в първите години от живота в градината изискват специално внимание по темата за гъбични заболявания. При зачервяването на иглата на макуларните пъпки, спешно се нуждае от фунгицидно лечение. Също така е важно, че сортът не е присаден на малка твърда бяла ела.

Сортове от едноцветни еласти [Abies concolor] - със сиви игли, корейски (кореапа) - зелени или сивкави, балсами (зелен балсам), зелени, Vicha (A. veitchii) и субалпийски [A. ласиокарпа) - синкаво. Абсолютният удар сред сортовете ела през последните години - ядрен корейски Icebreaker. Нестандартна форма се създава от иглите, въртящи се от sizza. Индексите са 3-5 см на страна на година, плоска възглавница. Често можете да намерите в продажба ярко жълто елажно разнообразие от Nordmann (A nordmanniana) Golden Speader Той ще живее в градината до първата без сняг зима.

За градината под короната на гората

За относително сенчести места подходящ tsugi канадски (Tsuga canadensis). Сортът Everitts Golden има жълти игли и расте предимно нагоре. Минута - това наистина е джудже от джуджета: не повече от 1 см печалба годишно! Винаги гледайте го почти в лупа и силно тревожете около плевелите. Jervis - расте компактен и vertikalno.Verkade извити - увеличение от 5-6 см предпочитане нагоре заоблени необичайни игли. Gentsch White - не точно джудже: расте и 12 см, но трябва да се отбележи, защото на белите върховете на клоните. Belokonchikovye zheltohvoynye и бучиниш може да изгори, когато са поставени в пълна solntse.Posadit да завършите изображението

Thuja occidentalis е един от малкото, който живее по принципа на "застоял - расте". Преобладаващият брой сортове е много непретенциозен. Даница - класиката на жанра, чистата зелена топка, височината на максималния гръден кош. Малониана Холуб, макар да расте няколко десетилетия до нивото на очите, но има много тясна корона и изглежда малко подобна. В мнозинството растат дърветата от хвойна. Дори хоризонталната {Juniperus hohzontalis) бързо завладява пространството. Но неговият ярък жълт клас Mother Lode е много скромен, добавя 3-5 см на година.

Сезонните промени се въвеждат в иглолистната градина на лиственицата. Техните джуджета са еднакви: една възглавница без форма. Разнообразието от лиственица Kempfer [Larixkaempferii) със сини игли са най-атрактивните. Като компактен един от тях - Ултердинген. Силно пожари, но за сметка на хаотичното израстване не стават големи Krejci, всички като че ли един непрекъснат fasciation. Листвениците не са много податливи на болести, а само се нуждаят от пълно слънце. Изглеждайте страхотно и се разрастват добре, джуджета Дъглас-ела (Pseudotsuga menziesii), това е само, за да ги problematichno.Kiparisoviki и смърч канадски Conica лесно да се размножават и са много привлекателни. Но уви ... Те горят, те са засегнати от гъби, елхи с акари. Това ги покрива, а след това се пръска и красота през годините само намалява ... Странното е, че едно и също нещо - с по-голямата част от разновидности на Juniperus.

Share:
Comments