Как да растем и отглеждаме ананас вкъщи е важно. стимулиране

Ананасът е най-невероятното екзотично растение в света, принадлежащо към семейството на бромелидите, които се отглеждат в тропиците и притежават сочни плодове с неповторим кисел сладък вкус.

Тези растения имат определена особеност, която им позволява да абсорбират влагата не само от почвата, но и да я абсорбират отвън под формата на дъжд или роса.

Фактът, че влага директно над листата на растението се влива в резервоар във формата на изход в багажника и там се натрупва.

Така, дори и на най-суровото място на нашата планета, ананасът ще се чувства добре и свободно.

Също така, ананасът може да се отглежда в умерено-климатичната зона, като същевременно създава за него определени условия на живот, поставяйки плодовете директно върху первазите в домашните условия на жилищата и жилищните сгради.

Особености на отглеждането на ананаси

• Най-добре е да се отглеждат ананас от т.нар. Туф, разположен на дюзата.

• Най-добре е процесът на приготвяне да започне през пролетта или лятото, като не се замразява, а само пресни плодове.

• Pappus, предварително отрязан от фетуса, трябва да се изсуши напълно, докато раната се заздрави напълно върху издънките.

• Ананасът не трябва да бъде голям, а с дренаж за течност.

• Почвата за това растение е необходима смесва в равни пропорции торф и пясък.

• За по-добро навлажняване и дезинфекция се препоръчва почвата да се излива с вряща вода.

• След засаждането ананасът трябва да бъде покрит с пластмасова торба и да бъде поставен на добре осветено и топло място.

• В рамките на един месец, ананасът ще стане кореновата система, понастоящем се препоръчва да се пръска топла вода, без да се излива прекалено много.

• Топ дресинг за ананас е по-добре да се направи под формата на mullein, също е възможно да се използват минерални торове, но разреден на половина.

• Две години по-късно ананасът трябва да цъфти с цветя с приятен и деликатен аромат.

• След цъфтежа плодовете ще започнат да се образуват в растението - процесът на растеж ще отнеме около 4 месеца до 6 месеца.

Как да засаждате и отглеждате ананас у дома - изберете посадъчния материал

Първата стъпка е придобиването на зрял плод, част от който трябва по-късно да стане най-добрият засаден материал. Можете да изберете ананас правилно чрез следните функции:

• Ароматът на ананаса трябва да е тънък и приятен, а не прекалено сладък.

• Плодовете трябва да са с еднакъв цвят, без видими недостатъци.

• При натискане, ананасът трябва леко да пролее, а не да бъде мек или твърд.

• Листовете на короната трябва да бъдат леко изсушени около краищата, а останалите части зелени и свежи.

• Звукът с леко потупване на вратата трябва да е глух, а след това със сигурност можем да кажем, че ананасът е узрял.

Важно! Ако на ананас или листата му има черни петна - плодът е неприятен и за засаждането също не се вписва.

След като се вземе екземпляра за засаждане, е необходимо да отрежете горната част с нож от ананас или да обърнете ръката, обвита около ръката, с листата отстрани - капусът лесно ще се отдели от стъблото от копулацията.

След това, с помощта на нож, трябва да премахнете допълнителните листа, за да изложите багажника, от който по-късно ще се появят първите корени.

Сега на върха с багажника трябва да се даде време да изсъхне. След това короната трябва да се спусне във водата по такъв начин, че цевта да е напълно потопена в подготвената течност.

След една седмица ще можете да видите първите корени на посадъчния материал. За по-добър растеж и развитие по време на образуването на корените, се препоръчва ананасова вода да се подновява, така че течността да е постоянно свежа.

След като корените, образувани на короната, растат на няколко сантиметра, посадъчният материал може да бъде потопен в почвата, като по този начин се определя ананасът за постоянно пребиваване.

Можете да отглеждате ананас от семената. За да направите това, от зрял екземпляр трябва да получите семена от кафяв оттенък. След това те трябва да бъдат измити в разтвор на манган, сушени и засети в подготвен субстрат предварително на дълбочина от 2-2.5 см. След почвата, е необходимо да се глътне добре с вода, винаги топло и варено. След това покрийте пота с посадъчен материал с филм и го поставете на топло място. След извършването на тези процеси остава само да се очаква появата на микроби.

След като младата растителна ще се нуждае от добро напояване и хранене под формата на пилешки отпадъци или минерални торове. След като растенията имат листа, те могат да бъдат засадени в отделни саксии.

Как да засаждате и отглеждате ананас у дома - почва, осветление, условия за цъфтеж

Почва

За засаждането на ананас се изисква почва, състояща се от градинска почва, торф и пясък в съотношение 3: 1: 2, които могат да се приготвят самостоятелно.

Можете също така да закупите готови почвени смеси за бромелиди или кактус култури.

Потокът за първоначалното засаждане на ананас не трябва да бъде прекалено голям, капацитетът му ще бъде с капацитет от 0,5 литра, като дупките ще бъдат направени за отводняване.

При засаждане на покълнали растения в почвата трябва да се спазват по определен ред:

• В саксията трябва да поставите дренаж не повече от 4 см на височина, върху който е необходимо предварително да се напълни предварително приготвената почвена смес.

• Горната част трябва да бъде засадена в средата на гърнето до дълбочина около 3 см.

• Почвата трябва да бъде добре навлажнена и покрита с полиетилен, но така, че фолиото да не докосва листата на растението, тъй като натрупаният кондензат може да участва в появата на гниене по повърхността на листата.

Заводът трябва да се намира на светли места с стайна температура, но без течения. Заводът не трябва да получава директни лъчи на слънцето, важно е периодично да се проветрява леко отваряне на съществуващия полиетилен, за да се отърве от кондензацията.

След изтичане на 30-60 дни се препоръчва полиетиленът да се отстрани - появяващите се млади листа ще бъдат доказателство, че растението е вкоренено.

осветление

Тъй като ананасът е тропическо растение, студът му може да се разруши. Но за да извадите растението на свеж въздух е необходимо, така че през лятото той може да бъде поставен на балкона или в градината най-малко 7 часа на ден.

През зимата е необходимо ананасът да е в топла стая, но далеч от нагреватели и камини. През зимата, ако засадите ананас храст от южната страна - естествената светлина и топлина ще бъдат достатъчни.

Ако цветът в стаята е топъл и стайната температура е 22-27, тогава ананасът се чувства добре и удобно.

Условия за цъфтеж

Ананасът започва да цъфти за 2-3 години от живота си, като този процес расте и се появяват кореноплодни пъпки.

За по-добър цъфтеж, ананасът ще изисква етилен. Етиленът може да се получи по следния начин: половин литър вода трябва да се комбинира с 15 грама. калциев карбид. Получената консистенция трябва да бъде разрешена да се влива в продължение на един ден и след това да се разтегне получения разтвор. Течността трябва да се получи без утайка. След като съставът трябва да се излее през цялата седмица в лист на плода.

По този начин, ананас ще цъфтят в продължение на два месеца, и моля собственика му. Великолепните сини цветя ще се разкриват ежедневно, но само за един ден.

След като изсъхне последното цвете, на него ще започне да се формира сочен и вкусен плод. Времето за узряване на ананаса е 4-6 месеца, в зависимост от климатичните условия и разнообразието на растенията.

Как да засаждате и отглеждате ананас вкъщи - горната превръзка и поливането

Допълнително торене

За добро препитание, ананасът изисква постоянно превръзка и тъй като това растение е тревно, то се нуждае от азотни торове.

По време на вегетационния период леко зряло растение изисква добавка, а именно разтвор на Mullein на всеки две седмици. До началото на плодовете това хранене ще бъде достатъчно, тъй като течният тор включва всички най-важни елементи на храненето и микроелементите.

Това се случва, че ананасът расте огромно и красиво растение, но не носи плод. Това означава едно нещо - ананасът се нуждае от стимулиране. В дома, стимулирането може да се извърши само след като растението е напълно консолидирано, формирано през топлия сезон.

Можете да стимулирате растението по различни начини:

• Фумигация с дим.

• Инфузия на ацетиленов разтвор в средата на розетата на листата на растението.

• Метод на оранжерията - под полиетилен с инсталирана водна буркана и парче карбид.

Няколко месеца след стимулирането ще се появи цветето.

поливане

През топлия сезон розетката на листата трябва да бъде постоянно навлажнена и напълнена с 2/3 вода. Водата трябва да се променя на всеки 30 дни. Необходимо е да се внимава почвата в съда да изсъхне. Водичка за напояване на ананас трябва да бъде мека, ако е възможно дъжд и топло.

По време на вегетационния период растението се нуждае от влажна почва. По време на горенето е необходимо да се държи под око факта, че земята е напълно наситена с течност, но има време да изсъхне. Водата трябва да бъде варена или в режим на готовност, и леко подкиселена с лимонада.

През зимата, когато температурата на земята пада, е по-целесъобразно да се спре поливането.

Ананас в дома: защо умре?

Тъй като ананасът е екзотично растение, което означава, че е много нежно и уязвимо, недобре приспособено към други условия на живот, то може да изчезне поради следните причини:

• Ананасът може да бъде засегнат от сух въздух - паякообразен акаунт, мелибуг и калци, поради които на растението се появяват кафяви петна, листни въшки и филоксера.

• Поради липса на влага, листата от ананас могат да изсъхнат и по този начин да изложат инсталацията в голяма опасност. Във връзка с които ананасът трябва да бъде непрекъснато пръскан и напоен.

• Поради липса на светлина листата могат да станат бледа.

• Поради недохранване ананасът може да забави растежа си, да не цъфти и да не носи плод, а скоро ще изсъхне и ще умре.

• Растението лесно може да разруши течението, поради което листата на ананаса ще висят, ще се къдрят и ще изсъхнат.

• Поради прекомерното навлажняване на почвата, растението може да започне да гние в самата основа, за да не потъне ананасът. Необходимо е спешно да се подреди на топло, но проветриво място и да се изсуши земята. Но ако гниенето се повиши още повече, растението определено ще умре.

Ако спазвате всички правила за отглеждане на ананас у дома, лесно можете да отглеждате не само голямо и здраво растение, но и да се поглезите със сочни и вкусни плодове на този тропически храст.

Share:
Comments