Как да научи котенце да надраска: съвети от опитен

Когато в къщата се появи нов домашен любимец, могат да възникнат нови проблеми, като например драскотини върху мебели или тапети. Необходимо е да научим котето да се надраска, но как? За да няма повече проблеми, от първите дни задайте въпроса "как да преподавате котенцето на kototochke."

Кога да започнете обучението

Колкото по-скоро покажете писаря - толкова по-добре! От момента на постигане на месечна възраст бебето вече може да свикне с надраскване. Колкото по-голям е старецът, толкова по-трудно ще бъде преквалифицирането. В края на краищата, в къщи има красива тапет / диван / гардероб! За да не правите нови ремонти, ранени от упоритите лапи на котето, трябва да се привикнете към специална кардиране.

Съществуват и радикални методи, например, пълното хирургическо отстраняване на нокти или специални силиконови тампони. Това, разбира се, решава проблема, но е по-лесно да се направи без ненужни усложнения и да не се мъчи животно.

Как да изберем писар

За да успееш да свикнеш с котенцето, за да го надраскаш, е необходимо предварително да се заемеш с проблема сериозно. Първо, моделите на надраскване на ноктите вече са много - вертикални, с допълнителни играчки, с уютен диван и така нататък.

На второ място, е необходимо да се вземат предвид особеностите на вашата котка. Така че, ако имате представител на големи породи, не вземайте малка пръчка за надраскване.

Погледнете внимателно какво най-добре харесва котката, например тапицерия или килим. Ако нямате конкретни предпочитания, вземете преносима преносима подложка за надраскване. Важно е да запомните, че ако изберете лош вариант, котето няма да обръща внимание на това, проблемите с мебелите ще продължат.

Много удобен вариант - това е драскане с шезлонги или играчки, така че котето е по-вероятно да обича този мобилен телефон и ще използва подложка за надраскване.

Видове книжници

Функционалните характеристики са много важни. Можете да избирате между следните опции:

1) Въведете "колона". Универсална машина за надраскване. Оптималната височина за коте е 50 см височина, но можете да вземете 70 см "за растеж" наведнъж. Този тип също е добър, тъй като е буквално симулатор за котенце, което помага да се развива активно.

2) Въведете "къща". Колкът е свързан с шезлонг. Този корпус е по-добре да се вземат незабавно повече, най-малко 30x30 см.

3) Въведете "игра". Колбата е свързана с различни тунели, различни нива на шезлонги и висящи играчки. Единствената отрицателна - цената е много по-висока от другите опции.

Изборът на материала също е важен:

1) Картон. Кратко, но евтино и екологично.

2) Dzhutovye kogtetochki, евтин и може би най-популярен.

3) Sisalnye котенца, по-скъпи от юта, но ще продължи по-дълго.

4) Дървени. Особено подходящи за тези, чиито домашни любимци са избрали врата или други дървени повърхности.

Обивка и расположение

Най-важната характеристика на коте е тапицерията. Основните опции са килим, мебелна тъкан, козина или плюш. Изборът зависи от това, което най-много харесва текстурата на котенцето. Например, ако котката веднага започна да надраска ноктите си на килима в коридора - да си тъкат килими. Обратно, ако котката никога не е била заинтересована от килим - не се поддавайте на такъв поглед, така че котката може просто да не харесва усещането за кардиране и всяко усилие ще бъде напразно.

Местоположението също може да играе важна роля.

1) Floorclaws - или само дъска или малък килим, или преносима къща или мобилен телефон. Основното предимство - мобилност, възможността винаги да се премествате на ново място.

2) Стенни нокти - са прикрепени към мястото, където котето вече и преди е разкъсало тапетите / мебелите. Такива нокти са най-подходящи за големи котки.

3) Ъглови стъргалки - фиксирани съответно на ъгъла на мебелите или поставени в ъгъла на стаята.

Как да науча котенце да се надраска

След като избрахме необходимия модел, купихме и донесехме най-важния въпрос: "Как мога да свикна котенце с нова драскотина?".

1) Преди всичко, бъдете търпеливи. Процесът няма да бъде бърз и лесен, трябва да се има предвид.

2) Сложете на мястото, където котката вече е заточила ноктите. В този случай, самият обект, например, диван, е по-добре да се покрие нещо.

3) Веднага щом забележите, че котката ще се бори с нещо - да я пренесете на подложката за надраскване, внимателно да натискате лапите върху подложките и да изчертаете повърхността на картата.

4) Непрекъснатото обучение е важно. Не очаквайте добър резултат, ако си спомняте за надраскване веднъж седмично. Опитайте се да показвате котката колкото е възможно по-често, например, всеки път, когато се събужда и се простира.

5) Привлечете вниманието на котката с лечение. Покажете го, но не го давайте, така че котката се привлича към вкусно насърчение чрез драскотина подложка, прилепнала към нея. След няколко минути, дайте ми нещо за ядене. Повторете всеки ден няколко пъти.

6) Можете също така да привлечете вниманието с тинктура от валериана или канипа.

7) Не позволявайте на котката да разкъсва нещо друго и да насърчава писателя. Следвайте правилото "морков и пръчка".

8) Ако котето няма собствени играчки, играйте с котката с лък или въдица. Принципът е същият като при деликатността - кара котката да се придържа към картела и непременно да я хвали.

В този случай фактът, че котката ще разбере, не е факт, когато просто го съжалявате на старото място. Учените казват, че наистина не разбират това. Много по-лесно е - да се придържате към новите, постепенно да се отървете от лошите навици.

Ако котката упорито отива на любимо място, след това я затворете с нещо гъсто и добавете неприятна миризма. Те могат да служат на всеки цитрус, тъй като котетата не ги толерират. Или в аптеката получавате специален тип спрей "против драскотина".

Друг важен момент - много често котките използват лошо поведение като начин да привлекат вниманието. Ако котката знае, че има тапети в кухнята, определено ще дойдете там и ще я нахраните - ще я използват отново и отново.

Котките са добри в запомнянето на повтарящи се действия, така че най-добрият ви приятел е постоянство. Не показвайте слабост, позволявайки понякога да изостряте някъде другаде ноктите, постоянно да напомняте за надраскване. Само по този начин можете да тренирате коте.

Share:
Comments