Чудотворно чудо: как да направите роза от гофрирана хартия.

Цветята винаги са били и остават изящна декорация на интериора и приятен дар за жена.

Буквите от хартия ще бъдат добра алтернатива на живота, защото пъпките не се различават много от истинските, но те не губят външния си вид за дълго време.

А цветя с приятна изненада вътрешно ще се окажат изгоден подарък, който може да бъде връчен на човек от почти всяка възраст.

Как да направите роза от гофрирана хартия: вариант 1

Цветето се различава от оригиналността, поради обема на усукания ръб на венчелистчетата и лекотата на правене - не е нужно да изрежете много подробности, за да ги събирате заедно. За плавателния съд ще ви трябва червена и зелена велпапева хартия, лента.

Стъпка 1. От червената гофрирана хартия подгответе лента с ширина 5-7 см и дължина 45-47 см.

Стъпка 2. Завъртете кабела около горния ръб. Вземете лентата в ръка, завийте до горния десен ъгъл, поставете палеца в долната част на резултантния триъгълник. С втората ръка задръжте горната част на лентата и затворете нокътя с хартия, сякаш я хвърляте отгоре. Поставяме показалеца на дясната ръка върху голямата и с лявата си ръка държим слоя хартия, който е бил хвърлен. Правим движение с дясната си ръка от себе си, сякаш обвиваме бонбони. Пренареждаме палеца на резултантния цикъл, отново го затваряме с хартия и го въртим. Така че повторете до самия край на лентата.

Стъпка 3. Задръжте лявата страна на лентата и започнете да я въртите с ролка. От нетретирана хартия отдолу е по-добре да направите малки гънки при сгъване, така че горната част на цветето ще се окаже по-обемна.

Стъпка 4. Фиксирайте хартията, обвийте я с резба и завържете краищата. Венчелистчетата могат да бъдат леко отворени, за да направят розата да изглежда по-естествена.

Стъпка 5. Поставете шишчето и навийте долната част с лента или предварително залепена лента със зелена хартия. От нея, ако е необходимо, се правят листенца: детайлът се изрязва под формата на ограда и след него се обвива долната част на цветето.

Как да направите роза от гофрирана хартия: вариант 2

Следващата статия е английска роза с бонбони вътре. Букет от няколко такива цвята с различни размери, поставени в ракита кошница, със сигурност ще угоди на приятелите ви или познати, ако го представите като подарък на някакъв празник.

За да направите английска роза, ще ви трябват бяла или розова гофрирана хартия, тел, конци, лепило, зелена хартия и лента.

Стъпка 1. Първо, подгответе 7 еднакви листа от 9 х 6 см от розовата хартия.

Стъпка 2. Вземете един от малките листа и ги сгънете наполовина. Като го държите при сгъвката, отрежете парче хартия отдолу и отгоре с ножици. В резултат на това трябва да получите подробности, които изглеждат като венчелистче.

Стъпка 3. Вземете бонбон (най-добре е да вземете кръг, подобно на драже), поставете го в лявата половина на детайла и го увийте. Използвайки тел, фиксирайте хартията отдолу (кабелът може да бъде заменен с резба, но за стеблото ще ви е необходима шиш).

Стъпка 4. Сега имаме още 6 листа. Всеки от тях трябва да бъде сгънат с акордеон, така че да бъдат получени 3 равни части. Ножиците нарязват гънките. Така че ние правим с всеки от 6-те парчета. След това изрежете розовите листенца: направете върха на правоъгълните кръгли, а дъното - тесни.

Стъпка 5. Всяко от венчелистчетата леко се простира в средата: поставете палеца и показалеца в центъра на хартията и леко го опънете настрани. Тесната част на обработвания детайл е усукана (движение, подобно на това при опаковане на бонбони).

Стъпка 6. Когато всички венчелистчета са готови, можете да продължите с монтажа на цветето. Постепенно нанасяйте хартия един върху друг, като предварително смазвате долната част с лепило. Венчелистчетата трябва да са разположени плътно една до друга, а бонбонът е леко видим в средата. Накрая, дъното на цветето се навива с конец за надеждност.

Стъпка 7. От зелената гофрирана хартия изрежете листата с произволна форма и размер, закрепете ги върху ствола (нишка) с конец и след това ги маскирайте с лентова лента.

Как да направите роза от гофрирана хартия: вариант 3

Ако искате да украсите интериора, то със сигурност ще ви хареса букет от светли и буйни рози, направени от велпапе. Можете да вземете материал от същия цвят и да направите различни по размер цветя или да направите цветни рози. Така че ще ви трябва велпапева хартия, конец или гъвкав проводник, дръжка, лепило (ако желаете), лента.

Стъпка 1. Изрежете ленти с различни размери от гофрирана хартия - само 12 (4 броя от всеки размер). Дължината на всички трябва да бъде 7-8 см, а ширината на 2, 3 и 4 см.

Стъпка 2. Сглобете правоъгълниците със същия размер в стека и около върха и дъното на парчето. Леко завъртете хартията отдолу. Протегнете венчелистчетата в средата с палеца и показалеца. Така и с всички празни места.

Стъпка 3. Вземете молив и огънете горната част на венчелистчетата. В резултат на това трябва да получите подобие на лодка, така че венчелистчетата ще изглеждат по-реалистични в цветето.

Стъпка 4. Съберете розата, като започнете с най-малките парчета. Прикрепете хартиените листове така, че краищата на предния lobe да бъдат затворени. Продължете, докато всички венчелистчета, които сте подготвили, приключат. В този момент можете да използвате лепилото, ако се страхувате, че цветът ще се разпадне, докато го събирате.

Стъпка 5. Поставете детайла отдолу: свържете ръбовете на хартията с жица или резба, завъртете дръжката или вкарайте шиш.

Стъпка 6. Скрийте долната част на плавателния съд, като го обвиете с лентова лента (вместо това можете да вземете ивица от зелена гофрирана хартия и лепило). Ако планирате да използвате цветето, така че стъблото да не се вижда, тогава листата не са задължителни.

По този начин представените опции как да направите роза от велпапе хартия ще ви позволи да съберете цял букет и можете да включите цветя направени с една технология и две или три наведнъж.

Share:
Comments