6 от най-грандиозните есенни празници в света

Есента се приближава бързо до нас, а с нея - дъждовния сезон и жълтите листа. Мнозина са тъжни с такава бърза сбогом на лятото и тези радостни моменти, които е представила. Но не се притеснявайте: есента също може да донесе много положителни емоции и незабравими предавания. И в подкрепа на това - четем как приятелите ни в чужбина се борят със сивото на този сезон.

Фентъзи фестивал във Флорида

В САЩ има град, наречен Кий Уест, и всяка година в края на октомври се превръща в най-оживения ъгъл на света. В рамките на 10 дни улиците на града са изпълнени с костюмирани знаци, излъчващи невероятна радост и предпазител. Тук можете да видите русалки, роботи, космически извънземни и момичета в бикини. Корените на фестивала се връщат към 1979 г., когато двама изобретателни предприемачи, за да привлекат туристи, проведоха първия костюм на парада. Успехът на събитието беше огромен и всяка година стана по-популярен.

Ден на мъртвите в Оаксака, Мексико

Празнувайте го през първите дни на ноември, като отдадете почит на мъртвите. В легендите виновникът на това събитие е богинята Miklansiwatl, която защитава душите на погребаните хора. В продължение на два дни навсякъде можете да видите карамелизирани черепи и фигури от скелети. Освен това прекарват голям карнавал, чийто шум изпълва града с атмосферата на невероятна почивка и забавление.

Танцът на дявола в Перу

Самото име на това събитие предизвиква интерес и очакване на нещо мистично и необичайно. Най-доброто място, където можете да се насладите напълно на този ден, помислете за град Пуно. Този град е включил най-добрите исторически традиции на предците, а La Diablada (родното име на празника) не е изключение. Когато идва ноември, танцуващи демони се появяват на градската улица, изпълнявайки мистичния им кръг, а шествието не се ръководи от никой друг освен самия дявол. Очарованието на костюмите и звуците на барабаните правят сърцето да изтръгне от притока на чувства: изглежда, дори и момент, ще се превърнете в демон и ще започнете да танцувате.

Нощ на фойерверки в Англия

В нощта на 5 ноември небето в Източен Съсекс се превръща в огнен блясък от броя на произведените поздрави и фойерверки. Революцията на цветовете и оглушителните звуци прави всеки път да държи дъха си, зашеметен поглед. И причината за такъв грандиозен празник беше измяна. В далечната 1605 група от предатели искала да подкопае парламента, като по този начин се освободила от краля. Но планът се провалил и паметта за деянието не изчезваше, всяка година небето светва със символ на невъзможен план.

День рогоносцев в Италии

Село Рока Кантерано става известно по целия свят за подхода му към прелюбодейството в семейството. Така че през ноември по улиците на селото има много орнаменти - рога - символи на предателство. Всичко това е придружено от хумористични сцени и митинги, провеждани от местни актьори. По време на честването звуков смях прелива целия район, трудно е да се намери дори един тъжен човек.

Седмица с пирати на Каймановите острови

В средата на ноември се превръща в най-натоварените в тази област. В края на краищата, тогава е районът, който запълвам песни, ром и пирати. На цялата територия на Каймановите острови се разпространява голям костюм. В морето битките на корабите бушуват, което всяка година изобразява всички нови сценарии от живота на любителите на свободата и морския бриз. След като влезете, неволно губите връзка с действителността и за няколко дни се прехвърляте преди няколко века, когато знамето на "весели Роджър" често посещава тези плажове.

И това не са всички радостни събития, които падат. Ако не можете да видите с вашите очи карнавала в друга страна, не се отчайвайте. В края на краищата никой не забранява да го уреди у дома! Или може би това ще стане толкова популярно, че гости от чужбина ще ви летят.

Share:
Comments