19 юни: какви са празниците днес. събития, имена и рождени

Празници 19 юни

В Съединените щати празнуват Деня на еманципацията

Американките отбелязват деня на еманципацията на 19 юни, когато, както и в целия свят, на 30 май. 30 май 1431 е изпълнен от френската Жана д'Арк, която се характеризира със смелост, храброст, безстрашие. В такива мъжки класове като дипломация, военна стратегия, провеждане на военни действия, тя надмина много от по-силния пол. Жан Д'Арк показа, че не само мъжете са способни да бъдат силни и смели воини, но и жените могат да се защитят, ако е необходимо. Жителите на Америка решиха да се надграждат не от света, а от историята си. Това беше 19 юни 1865 г. В Тексас черното население на държавата беше освободено от робство. Станало така, че жителите на Тексас започнаха да празнуват своята независимост в този ден, което в тази държава е официален празник на държавата от 1890 г. насам. В момента Денят на еманципацията се празнува почти на цялата територия на американската държава - в 41 държави. Еманципацията за американските жени е възможността да участва наравно с мъжете в националния, социалния и професионалния живот, избира и да бъде избиран в различни органи, за да получат образование, прилична заплата, възможност за работа на всички, включително висши ръководни длъжности.

19 юни в националния календар

Ларион Прополник

На Ларион селяните излязоха, за да отрежат реколтата. Заслужаваше да се отбележи, че плевелата трева запълваше ръжта, ленените или космените ниви, толкова много, че можеше да остане без жътва. Така че в полетата работили стари и млади, навреме, за да премахнат повече плевели. Тъй като селяните се осъдили, те засаждали зърнени култури, коси и сеитба били необходими. Особено успешен бе Денят на Ларион, ако падна на залязващата луна. Ако луната беше пълна, тогава се смяташе за безсмислено да се отървем от плевелите. те израснаха на старото място с обновена сила. Поради това плевенето беше отложено за друго време, докато лунната светлина започна да намалява.

Исторически събития 19 юни

19 юни 1956 г. най-красивата жена на света Мерилин Монро комбинирани юридически брак да драматург Артър MilleromMiller не се различават брутално външен вид, и не се счита за красив, но като актриса призна по-късно, той го завладява с ума си. И също така, защото добре разбира вътрешния свят на Мерилин. За да се омъжи за любовника си, Милър трябваше да се разведе с жена си. Но дори и пълно разбиране не работи за дълго време, за да спаси брака и не донесе щастие или Мерилин или Артур, и те са разведени официално, след 4,5 години. От всички бракове, които са били най-секси актриса, омъжена за Милър продължава най-дълго. 19 юни 1991 г. територията на Унгария напусна последния съветски военен ешелон През март 1990 г., Планът за оттегляне на съветските войски от унгарската територия е договорен между СССР и Унгария. Няколко дни по-късно първите ешелони с военно оборудване и моторизиран пушкарски батальон тръгват за родината си. И година по-късно, на 19 юни, унгарската граница в района на гара Захуни прекоси последния военен влак. Унгарското правителство реши да увековечи това събитие и установи последната събота на юни, за да бъде празнувано като Ден на унгарската свобода. Унгарската железопътна компания, която транспортира военно оборудване през територията си, също остана в преддверието. Съкровищницата й била запълнена от милиард форинта. 19 юни 2002 г. Стив Фосет, американски екстремум, излязъл на кръгъл балон с непрекъснат балон. Стив Фосет е не само екстремен, но и милионен бизнесмен. Богатите, както знаете, имат свои собствени странства. Те също бяха в "Фосет". Той обичаше да се гъделичка нервите си и постоянно участваше в рискови спортни събития. Стив отдавна е уважавал мечтата да лети само по глобуса. Той дори се заема през 1996 година. първи опит. Но по технически причини беше необходимо прекъсването на полета и поставянето на балон на територията на Русия. През 2002 г. опитът беше успешен. 19 юни, Стив тръгнал на пътуване и на 3 юли, заобиколил земното кълбо, успешно кацнал. За своя живот той е създал повече от 100 световни рекорда в областта на полетите на самолети, балони, платна. Той се качи два пъти до Еверест, прекоси Ламанша, изстреля дирижабъла, полетя на самолет без спирачки по цялото земно кълбо. През септември 2007 г. Стив Фосет умря при самолетна катастрофа, като направи още един полет.

19 юни са родени

Ахмед Салман Рушди (роден през 1947 г.), британският писател Салман е роден в Индия на мюсюлманско семейство. Младежът получил прилично образование. На 14-годишна възраст той е изпратен да учи в Англия, където завършва университета в Кеймбридж и по-късно получава гражданство. Работил е като журналист, се опитвал в литературата. Животът му се промени драматично през 1988 г., когато излязоха неговите "сатанински стихове". В този роман Салман осветява видението си за сура на Корана. Но неговата гледна точка не съвпадна с мнението на мнозинството мюсюлмани, които се смятаха за обидни. Аятолах Хомейни обяви смъртната присъда на Салман Рушди. Между Иран и Великобритания се появи скандал. Британските дипломати дори трябваше да напуснат иранската страна, а Рушди бе принуден да се скрие. Смъртната присъда не е отменена досега. Самият писател продължава литературната си кариера, публикува няколко романа, пише приказки за деца. През 2007 г. английската кралица му даде рицарската титла. Но заслугата на Ръшди е малко вероятно да бъде спасена от религиозните фанатици, така че писателят понастоящем води латентен, релаксиращ живот. Наталия Селенцева (род. 1945г.), советская актрисаНаталья родилась в творческой семье. Ее мать была художницей, а отец известным московским фотографом. Возможно поэтому девочка с детства решила связать свою жизнь с творчеством и стать актрисой. Сниматься в кино Наталия Селенцева начала с детства. Ей была отдана роль Кати в «Девочке и крокодиле» и Сашеньки в фильме «Алеша Птицын вырабатывает характер». И маленькая Наташа отлично с ними справилась. Но известность к ней пришла чуть позже, после гайдаевской «Операции Ы», где она снялась, будучи еще студенткой театрального училища. Затем были «Иван Васильевич», «Кабачок 13 стульев», спектакли Московского театра сатиры, в котором Наталия Селенцева служит до сих пор. Пола Абдул (Б. 1962), американски певец, танцьор, aktrisaPola е роден в Калифорния, син на пианиста и малкия предприемач. От навършването на седем години започва да се занимава с танци. Тя не само танцуваше добре, но също така се радваше на танци за другите. Нейните хореографски способности са забелязани от Джаксън и са поканени да работят в шоуто й. С течение на времето Павел искаше не само да танцува, но и да пее. Започва да пее вокални уроци и 1988. издаде своя дебютен албум. За да стигне до върховите линии на главния американски хит парад, отне повече от една година, за да чака. Но Павел беше признат и стана известен. Вторият албум е издаден през 1991 година. и продаде седем милиона копия. А сингълът от този албум "Rush Rush" (с котешка котка) се държи на най-горната линия пет седмици подред. След големия успех Павел реши да предприеме почивка и отиде дълбоко в семейния живот. През 1995 г. тя се завръща да покаже бизнеса си. Понастоящем Пол Абдул работи във филм, участва в соло кариера.

Име дни 19 юни

Ефим, Сафрон, Елисей, Виссарион, Илларион, ГеоргийФекла, Сусанна

Share:
Comments