Значението на името катрин

име Екатерина (Катерина) произошло от слова «ката-риос», что в переводе с греческого означает «чистый», «непорочный». С тем же корнем слово «катарсис» - «очищение». В западной традиции начальное «е» отсутствует: Кэтрин, Катарина, Катарин. име Екатерина означает непорочная, истинная, чистая.

Императрица руснака, Екатерина II, която управлявала през 18 век, е един вид "философ на трона". Тя притежаваше невероятна способност да се адаптира към обстоятелствата. Тя имаше силен характер и способност да разбира хората, да ги влияе. Смела и смела, Катрин никога не губи присъствието си на дух и беше много трудолюбива.

Катрин - черти на характера

Катрин е много горд, импулсивен и трудно да толерира превъзходството на никого. Тя винаги се опитва да превъзмогне другите и вътрешно се занимава с неразбираема митична непълноценност. Екатерина има отлично въображение, тя е мечтател.

В любовта и приятелството, Катрин най-напред търси надеждност, възможност да намери емоционален баланс. Това е светло и надеждно лице. Повечето имат идея за Катрин, като собственик на "царското" име, с власт и величие. Всъщност тези жени нямат нищо общо с тази идея.

Катрин се гордее, винаги се опитва да бъде най-добрият студент в класа, вниманието й е насочено само към "избрания". Причините за естествената нерешителност са талант, разумна спестовност и екстравагантна щедрост. В повечето случаи Катрин пренебрегва другите, разчитайки само на себе си, макар че не разполага с властта да решава всички проблеми.

Катрин - съвместимост с имената

Сватбата с Виталий, Антон, Петър, Денис, Семьон и Павел ще бъде успешна. Неуспешен - с Кирил, Виктор, Филип, Николай и Яков.

Катрин - известни хора, които носеха това име

име Екатерина имеют такие известные женщины как Зеленая (Рина Зеленая), Андреева, Голицына, Гордеева, Корчагина-Александровская, Максимова, Уфимцева, Фурцева, Шаврина, Медичи, Савинова, Семенова и Шевелева.

Катрин - интересни факти за името

В наше време името на Катрин е в първата десетка по отношение на разпространението и то е много по-често използвано в градовете, отколкото в селските райони.

Коментари

ЕкатеринаИзвестная 11/11/2016 Вие сте гнили. мама люба 09/11/2016 Да, дори се чувствах малко секс Екатерина 05/24/2016 Бях назована от майката на Катя в чест на жена, която й помогна много в живота ... без личен интерес, дори да рискува собствената си репутация. Да, вероятно има много двусмислени моменти в характера на Катерин, но едно нещо, което мога да кажа със сигурност, Катерина много често е подкрепата на семейството, можете да разчитате на нас. Миталина 04/08/2016 Катрин е добро руско име. В детството си имаше много Катя. И всички, не много приличащи на всеки друг. Аз лично го помня така. Но за способността на Екатеринбург да постигне целта - си спомних добре. Лола 08.04.2016 В смисъл - Рина Грийн - това е Катрин ??? Това е, което казват - живей, научи. Винаги съм мислила, че Рина е Рина))) Е, мога да кажа ... Благодарение на този сайт - просветен близо!))) Катрин, как да не се обърне - името е отлично, величествено.
Share:
Comments