Комуникацията в мрежата намалява самочувствието на юношите

Британски учени анализираха резултатите от изследванията на 30 000 ученици в средните училища и установиха, че през 2007 г. 41% от момичетата на възраст 14-15 години са имали значително по-високо самочувствие от 2014 г. Днес тази цифра е 33% ..

Момчетата имат малко по-добра ситуация. Преди седем години, 55% от младите хора отпразнуваха високото си самочувствие, през 2013 г. - 50%.

Тъй като причините за падането на тези показатели, експертите наричат ​​нарастващата популярност на социалните мрежи, активната комуникация в интернет и, изненадващо, икономическата криза. Психолозите вярват, че младите хора са много обезпокоени от влошаването на финансовото състояние на техните семейства. Ето защо юношите изискват сериозно внимание от възрастните.

Също така има увеличение на времето, което тийнейджърите харчат за онлайн комуникация. Постепенно се увеличава. Ето защо експертите препоръчват учителите и родителите да информират децата за опасностите, които могат да бъдат причинени от комуникацията в мрежата.

Също така е любопитно, че една трета от анкетираните момичета в продължение на 10-11 години се страхуват от тормоз на съученици. И един на всеки пет е убеден, че училищният персонал просто не може да ги предпази от тормоз.

Share:
Comments