Зеленчуци за отслабване

От всички храни, които ядем, най-малкото от всички калории съдържат зеленчуци. За отслабване диетолозите ги препоръчват. В 100 грама традиционна зеленчукова салата (краставици, домати, репички, чушки, листа) не повече от 20-40 kcal е много малко. Ето защо, зеленчуците трябва да бъдат основата на храненето за тези, които искат да отслабнат.

"Основните ястия в диетата си, ако говорим за намаляване на теглото, трябва да са зелени салати", казва Татяна Алексеевна Солодяжника, диетолог в Медицинска клиника. "Какво означава" зелена салата "? Това е, на първо място, зелени листа, в които добавяте домати, репички, жълти, оранжеви и червени чушки, краставици, целина и други зеленчуци.

zelenye_ovoschi-500h323

Колкото повече цветове има на чинията, толкова по-добре. Тъй като всички тези зеленчуци съдържат различни видове биофлавоноиди. Те са различни и имат различни точки на приложение в нашето тяло. Ето защо колкото по-цветна е салатата, толкова по-полезна е тя, защото колкото повече съдържа различни видове биологично активни вещества.

За да запълниш такива салати?

По-добре е да се обличат зелени салати с екстра качество на венци, "продължава Татяна Алексеевна. - Можете да добавите и растително масло, но само нерафинирано, можете да соево, сусамово масло. Въпреки това, ако поставите ядки, семена, маслини или авокадо в салата освен зеленчуци, мазнините в тази салата вече са достатъчни и не е полезно да я напълните с масло. Тази салата е по-добре да се изсипва лимонов сок, в противен случай мазнините в нея ще бъдат повече от необходимо, за да отслабнете.

Колко салата има?

Зелените салати трябва да се консумират през целия ден. По време на пълноценно хранене, като обяд, трябва визуално да разделите плочата на две половини. Едната половина трябва да бъде заета от зеленчуци, а втората - в равни пропорции, протеини и гарнитура, например пилешки гърди и кафяв ориз. Всичко останало е зелено зеленчуци.

картофи

Между другото, въпреки факта, че картофите също са зеленчукова култура, диетолозите го наричат ​​паста и хляб. Има много нишесте в картофите, то е калорично и не е подходящо за отслабване.

Независимо да се определи кои зеленчуци са диетични храни, можете с количеството вода. Колкото повече зеленчуци във водата, толкова по-малко те са калорични. Най-леката от всички зеленчуци са водните плодове - като краставици, домати, чушки и марули, т.е. всички от които могат да изстискат сок. "

Прочетете на:

  • Какво да ядете за закуска, за да отслабнете
  • Какво е диета храна
  • Колко калории имате нужда от един ден, за да отслабнете?
Share:
Comments