Омега-3 и неговите предимства - мит или реалност? след това

Някои защитници на здравословния начин на живот смятат, че използването на мазнини е толкова опасно, че те са решително изключени от храната си. Такава стъпка на обрив води до катастрофални резултати - обезмаслената храна лишава тялото от минерали и витамини, които са от съществено значение за здравето и нормалното функциониране на всички органи.

Мастните киселини са специална група от липиди, които не се произвеждат в човешкото тяло и трябва да бъдат снабдени с храна. Депресивно настроение, суха люспеста кожа, увреждане на паметта и болки в ставите, високо кръвно налягане и дори шизофрения са тъжните резултати от липсата им.

Какво е Омега-3?

Чрез откриването на полиненаситените мастни киселини (PUFA), човечеството е задължено на датския изследовател Йорн Дюрерберг и ... на Ескимосите в Гренландия. През седемдесетте години на миналия век един лекар от Дания е могъл да обоснове съществуващата връзка между мастната диета на аборигени и почти пълната липса на сърдечно-съдови заболявания. Така започва обратното броене на уникалните възможности на PUFA.

В зависимост от структурата на молекулите, полиненаситените киселини са разделени на две семейства - Омега-3 и Омега-6, и двете са от съществено значение за живота на тялото. Ако Омега-6 се получава с храна дори в по-големи количества, отколкото е необходимо, тогава Омега-3, съдържаща се предимно в рибата, е по-лоша. Това се дължи не само на липсата на необходимите продукти, но и на неправилната подготовка.

Полиненаситените мастни киселини имат само един, но изключително важен недостатък - те бързо се окисляват, особено когато се нагряват и взаимодействат с въздуха. В резултат на това вече не е полезно вещество, а вещество, което е вредно. Например, лененото масло съдържа достатъчно количество Омега-3, но при нагряване става канцерогенно.

Получаване на Омега-3 с храна

Много хора наистина са сигурни, че консумират достатъчно продукти, съдържащи Омега-3, и че тялото им е надеждно защитено. Това ли е така? Помислете къде точно се съдържат мастните киселини:

1. Риба - морски, мастни сортове - кайби, сардини, сьомга, херинга, скумрия. Съдържанието на PUFA в него се определя от храненето на планктон и морски растения, така че отглежданата в затворени условия риба не притежава необходимите свойства. Освен това, рибата не трябва да се замразява, а да се спре. Най-добре е да го използвате в леко солена или консервирана форма.

2. Яйца - в магазините, които най-често се намират на масата ни, 20 пъти по-малко от Омега-3, отколкото в селата, което отново се свързва с храната.

3. Говеждо - ако кравата ходеше на тревата и не получаваше само месни фуражи.

4. Морски дарове и хайвер.

Винаги ли съдържат тези продукти в ежедневното ни меню, което отговаря на изброените условия? И е възможно всички да коригират диетата си? Но има изход - Омега-3 в капсули, които са направени на базата на естествени компоненти и са защитени от окисляване. По-старото поколение идеално си спомня лошото рибено масло, което задължително е "лекувано" в детските градини и училищата. За съжаление, тази традиция е нещо от миналото, въпреки че в много европейски страни Омега-3 е незаменим компонент на ежедневната диета както на възрастните, така и на децата. Руснаците трябва да се погрижат за получаване на ненаситени мастни киселини, които са толкова необходими за организма.

Полезни свойства на Омега-3

Мастните киселини не са само липиди. Без тях синтезата на простагландини, които са необходими за регулиране на кръвното налягане и температура, поддържа нормалната чувствителност на нервните влакна, участва в мускулната контракция и други физиологични процеси, е невъзможно без тях. Те служат като надеждна защита на ендокринните, нервните и сърдечно-съдовите системи от заболявания. Омега-3 съдържа полиненаситени мастни киселини, дека-хексаенови (DHA) и ейкозапентаенови (EPA), поради което имат всички полезни свойства на веществата, от които се нуждаем:

- разширява кръвоносните съдове и предотвратява образуването на кръвни съсиреци;

- насърчава абсорбцията на калций и фосфор;

- понижава артериалното налягане;

- има противовъзпалителен ефект;

- активно участва в лечението на стомашни язви и нормализира храносмилането;

- е превантивен агент за рак и значително забавя растежа на тумора;

- помага за справяне със стреса;

- активира мозъчната активност;

- елиминира чупливостта на косата, ноктите, повишена сухота на кожата;

- нормализира абсорбцията на мазнините;

- облекчава нервността.

Омега-3 надеждно неутрализира вредните мазнини, които идват с храната, предотвратява отлагането на холестерол и забавя стареенето на тялото. В допълнение, лекарството има анти-канцерогенна активност.

Омега-3 по време на бременност

Тъжните статистики показват, че руските жени и деца имат недостиг на PUFA от 80%. В същото време, пренаталния период е свързан със специален риск от липсата им, тъй като наличните майчински резерви бързо се топят, докато плодът се развива и расте. Употребата на бебе Омега-3 по време на бременност, според петнадесетгодишни проучвания на британски учени, дава отлични резултати:

- Децата имат по-висока степен на умствено развитие;

- двигателните умения и координацията на децата са много по-високи от обичайното;

- комуникационните умения са по-добре развити;

- децата имат възможност да учат чужди езици;

Но недостатъкът на бъдещата майка на Омега-3 заплашва бебето с неправилно образуване на мозъчни клетки, неспособност за четене, слаба памет и ниска интелигентност. Трошка може да се роди с неврологични заболявания или да бъде предразположена към появата им в бъдеще.

Прием Омега-3 по време на бременност снижает риск преждевременных родов, служит профилактикой эклампсии и предотвращает появление послеродовой депрессии. Употребление рыбы, которая служит главным источником жирных кислот, не очень поощряется докторами из-за потенциального загрязнения метилртутью, которая оказывает вредное воздействие на малыша. Поэтому Омега-3 - ее прекрасный заменитель и надежный поставщик необходимых для развития плода веществ. Согласно рекомендациям Всемирной Организации Здоровья, будущим мамочкам необходимо ежедневно принимать не менее 300 мг Омега-3. Однако точное количество поможет определить доктор, без его рекомендаций лучше не определять дозу самостоятельно.

Това е интересно: Учените от Калифорнийския университет и Питсбърг са създали интересен модел в хода на дългите изследвания - че децата са родени с повишени интелектуални способности, а техните мумии трябва да имат фигура на пясъчния часовник, възлюбен от много мъже. Това се обяснява просто. В мастната подложка на талията преобладават омега-6 киселини, които са известни със своята агресивност към Омега-3 и отричане на техните полезни свойства. Омега-3 мастни киселини са концентрирани в областта на бедрата, поради което, колкото по-голяма е разликата между талията и бедрата, толкова по-интелигентен ще бъде бебето.

Омега-3 за деца

Хиперактивност, внимание, учене проблеми, сън през нощта, проблясъци на раздразнение и гняв - не е изчерпателен списък на проблемите, които възникват при деца, в резултат на липсата на омега-3 мазнини. Редовната консумация на рибено масло активира мозъчната дейност на всяка възраст, премахва симптоми на импулсивност и агресия, подобрява настроението, укрепва зрението, увеличава скоростта на мисълта. Децата не трябва да страдат от неприятната миризма и вкус, който е имал "съветски" рибено масло. Специална детска подготовка Омега-3 има приятен аромат на лимон и се предлага в течна форма. Специалистите силно препоръчват приемането на лекарството всеки ден, по време на растежа на детето.

Омега-3 за жени

Съществените мастни киселини са от съществено значение за красивата половина на човечеството. Не обръщайте внимание на думата "мазнини", която не предизвиква наслада в дамите - това не е компонент, който застрашава тънката талия. Омега-3 ще ви помогне:

- да се отървете от неприятни усещания в критични дни;

- да намали риска от развитие на заболявания на гърдата, включително рак;

- избягване на появата на тумори в ректума;

- повишаване на съдържанието на калций и избягване на остеопороза;

- надеждно да се предпазите от депресия;

- премахване на хормоналния дисбаланс.

Особено важно е да включите Омега-3 във вашата диета за жени с наднормено тегло, които са на диета и са изложени на риск от сърдечно-съдови заболявания.

Това е интересно: След инвазията на САЩ окупационни сили в Япония в края на Втората световна война, много местни хора е трябвало да отидете на американски продукти. Традиционната японска кухня предлага разнообразие от продукти, съдържащи мастни киселини. След принудени да ги изключат от диетата, японците, скоро ще станат масово се оплакват от хронична умора, намалена издръжливост, депресия, чести настинки и болки в ставите и за пореден път ясно илюстриран безспорните предимства на мастни киселини (по-специално омега-3) за човешкото тяло.

Елена Малишева относно ползите от Омега-3

Възможни противопоказания за Омега-3

С несъмнените предимства на Омега-3 (т.е. приемането му под формата на капсули като допълнение към храната), съществуват известни ограничения в назначаването му. Не го приемайте, ако:

- има камъни в урината или жлъчния мехур;

- диагностицирана туберкулоза в открита форма;

- Функцията на щитовидната жлеза е нарушена;

- Лекарят диагностицира бъбречна недостатъчност;

- има хеморагичен синдром;

- Има алергия към рибеното масло.

За производството на Омега-3 капсули се използват само безопасни естествени съставки. Черупката е рибен желатин и производството се извършва под строг контрол на всички етапи. Рибното масло преминава в тройна степен на пречистване и изключително бързо капсулиране, което гарантира висока степен на свежест. Преди да използвате Omega-3, винаги трябва да се консултирате с лекар относно възможността да го използвате и дневната доза.

Професорът по кардиоторакална медицина Стиг Стен е един от световноизвестните експерти в областта на реанимацията, сърдечната и белодробната трансплантология. Специализира се в храненето и влиянието му върху здравето. Въз основа на лабораториите и клиниката на Центъра за наука "Игелес", основан от него през 1998 г., е разработен наркотикът Omega 3 Wellnes от най-висок стандарт за качество. Лекарството се предлага в капсули за възрастни и в течна форма за деца от една година. Продуктите VELNES за деца са предназначени да осигуряват на тялото на детето всички необходими хранителни вещества дневно за пълно развитие и растеж.

Каква е тяхната уникалност?

Съставът на "Омега-3" включва естествено рибено масло, което осигурява приема на есенциални мастни киселини в организма. Продукти с най-високо качество се произвеждат в Швеция в завод със сертификат за GMP. Рибното масло се получава по високотехнологичен и безопасен за околната среда начин от рибата, уловена в Тихия океан и подложена на 5-стъпално почистване. Естество Продуктът не съдържа изкуствени аромати, консерванти, оцветители и ГМО, както и захар и желатин. "Омега-3 '- естествен limona.Omegu уелнес-3 масло може да се прилага в чиста форма, добавен към супа или кисело мляко, салата или многократно пълнене sbryzgivat хляб с щипка сол.

Капсулиран Омега3 Уелнес

• Подходящ за околната среда и безопасен • Подлежи на молекулярна дестилация и отговаря на стандартите за производство на GMP • Получава се от риба, богата на EPA и DHA • Не съдържа тежки метали, замърсители и токсини • Желатините капсули не съдържат говежди и свински желатини • Съдържа естествено рибено масло в правилната пропорция есенциални мастни киселини

Активни съставки:

Омега-3 е висококачествен източник на основни полиненаситени мастни киселини.

• Чисто и естествено концентрирано рибено масло, пречистено на молекулно ниво, е фармацевтично одобрено.

• Съдържа есенциални мастни киселини ALA, EPA и DHA. Една капсула съдържа: 82 mg EPA, 55 mg DHA, 150 mg омега-

Не съдържа тежки метали и други токсични вещества.

Състав: Рибено масло (500 мг). Спомагателни съставки: рибено желатин, глицерин, вода.

Share:
Comments